Reklama

Reklama

VOD (1)

Donucen vylézt ze svého suterénního pokoje kvůli pochůzkám pro svou matku, flákač Jeff možná objeví svůj osud, když celý den doprovází svého bratra, který tajně sleduje svou ženu, aby zjistil jestli ho nepodvádí... Bratři-režiséři Jay a Mark Duplassovi zkoumají v této komedii osud a rodinné vztahy. Jason Segel si zahrál hlavní roli absolutního flákače, který stále žije se svou matkou. Drtivou většinu svého času stráví kouřením trávy a vysvětlováním, že čeká až pochopí svůj vlastní osud, přičemž jako modelový příklad uvádí film Znamení. Jeho bratr Pat (Ed Helms) se živí jako prodejce a momentálně prožívá krizi středního věku a navzdory námitkám své ženy (Judy Greerová) si pořídil zbrusu nový sporťák. Jednoho dne Jeff zvedne telefon a hlas na druhém konci chce mluvit s Kevinem. Zhulenec Jeff to okamžitě považuje za znamení, na které tak dlouho čekal. V průběhu dne si bratři vyřídí všechny nevyřešené problémy, které spolu mají a jejich ztrápená matka (Susan Sarandonová) možná najde poprvé od smrti svého muže lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (13)

Trailer

Recenze (142)

Zed70 

všechny recenze uživatele

Jestli na některé z vás ve filmu bylo málo sebevražd, incestu a transsexuálů, rozumím že se vám nelíbil. Pro mě to byl příjemný film, po kterém se z kina odchází s čistou hlavou a veselou myslí. Navíc ozvláštněn přítomností a krátkou diskusí se Susan Sarandon. Do kina se chodí většina lidí pobavit a ne trápit. Jestli se někdo vyžívá v intelektuální masturbaci, tak rovnou říkám, na tohle nechoďte. ()

Safrine 

všechny recenze uživatele

Film staví především na komediálním umu tří hlavních představitelů, z nichž je nejvýraznější Jason Segel. Na druhou stranu jejich výkony nepodpírá nijak zvlášť výrazná dějová linka. Jeff se honí za jednoduchými přeludy, jeho bratr je nesnesitelný žárlivec a mizerný manžel a jejich matka se cítí osaměle. Alespoň, že Mike se našel… ()

Reklama

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

V posledních letech se stává trendem, že hlavní hrdinové veleúspěšných fekálkomedií zavítají do vod nezávislé produkce doufajíce, že je na pár hodin budeme brát vážně, ba o nich dokonce začneme smýšlet jako o kvalitních hercích. Problém tkví v nevyhnutelné skutečnosti, že to nezávislé drama pokaždé končí jako uondaná vykalkulovaná slzopudná sračka a to se pak nemůžou divit, že je rovnou se zdviženým prostředníčkem posílám do kouta. Jenom pro pořádek, části, kdy si bratr s bratrem vyměňují psí pohledy a předhání se v srdceryvných prdellízačských projevech, balancují na hraně snesitelnosti, ale jakmile přijde na scénu Susan Sarandon se svou negroidní lesbickou obdivovatelkou a rozhodne se diváky utopit v patosu, tak už jednomu od příšerné noční můry neuleví ani mlácení tupým předmětem do oblasti spánku, věřte mi, zkoušel jsem to. Celý žvanec se navíc nachází ve zběsilé změti příšerného střihu a otravného zoomování, tak prokažte sami sobě laskavost a neprodávejte prdel tak lacino. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný snímek o partičce lidí, které v životě nepotkalo mnoho štěstí, jejichž osudy se ovšem navzájem propletou a vyústí v něco, pro co je dobré tady být. Dialogy (především tedy mezi Patem a jeho ženou – divím se, že s ním vůbec byla schopna vydržet tak dlouho) sem tam drhnou, ale nejde o nic zásadního. S hlavním hrdinou (přestože nebydlím ve sklepě) jsem se dokázal dost sžít, akorát nevím, jestli je to dobře, nebo špatně. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Film který mě ničím nezaujal, ano hodně se o tomto filmu mluvilo na Karlovarském Festivalu, ale pro mě bohužel se tento námět minul účinkem, dobře, syn, který nechce opustit rodinné hnízdo a být doma ve svém, kde vyrůstal, jenže jeho matka toho má taky dost, ačkoliv má také sama problémy a musí je začít řešit, bohužel všechno toto je pro mě málo, abych u filmu vydržela ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Jeff (Jason Segel) zdvihá zvonící telefon, se ozve pípnutí charakteristické pro přijetí hovoru, avšak Jeff žádné tlačítko pro přijetí nestiskl. (Ignus.cz)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom štáte Louisiana, predovšetkým v meste New Orleans. (MikaelSVK)
  • Slovom "znamenie", ktoré sprevádza takmer celý film, sa Jeff (Jason Segel) odvoláva na rovnomenný film z roku 2002, v ktorom si zahrali aj Mel Gibson či Joaquin Phoenix. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama