Reklama

Reklama

Čtyři lvi

  • Velká Británie Four Lions (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (601)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl krátký sitcom do Monty Pythona, tak by to bylo dokonalé dílo, u kterého bych se smál od začátku do konce. Je v tom cítí ta chuť britcomů. Jenže při sledování jsem se zpozoroval, že se bavím u filmu až zpětně (mám chuť i zvednout hodnocení). Nechci tím říct, že by mi ty vtipy nedocházeli. Jsou přímo na místě, jen si říkám: "Co to k čertu..." Má ten film pobavit, nebo vyvolat bouřlivé kontroverzní diskuse? Záleží na vás, jak to přijmete. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak přehnaně idiotské, až je zábava se na to dívat. Nejtupější atentátníci na světě tu z úst vypouštějí tak debilní hlášky a inscenují tak bláznivé scénky, že se nezasměje jen ten největší bručoun na světě - a možná i ten ano. Hlavní postavy se tváří smrtelně vážně i při pronesení toho nejšílenějšího dialogu :-D... Dobré, dobré! Škoda, že mi podobný typ humoru (rozhodně ne v TAK velkém množství) moc nesedí (ve filmu), a také jsem to čekal trochu víc do dramatu. 65% ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Sami sebe obelháváme tím, že všichni ti Omarové, Karímové, Usrámové a jiné kreatury, kteří touží po zničení euroamerické křesťanské civilizace, po svaté válce džihhádu, po zabití mužů, znásilnění žen a upečení dětí, všichni ti smradlaví Ábůové a Mohamrdové, kteří se jen třesou, aby mohli hodit do metra bombu, nebo nejlépe tam napochodovat sami, s bombou v prdeli a rozmlátit to tam na maděru, všichni tihle hajzlové krvelační, jsou ve skutečnosti nesvéprávní idioti, kteří se nakonec zahubí sami. Ale to je omyl, bohužel, to je omyl. Za pár let, až budeme své ženy vídat jen v zatemnělých ložnicích a z rádia bude vřískat muezzín, pak se budete navzájem ptát, jak je to možné? Vždyť ten milý snědý kluk ze sousedství, co nám teď řídí život, byl tak tichý a milý a tak roztomile žvatlal... v Německu si taky spousta lidí říkalo, že ten malý křikloun nemá šanci něco dokázat, vždyť jsou národ Goetha a Schillera....:-) Myslím, že je na čase začít vracet, co dostáváme. Nakonec i musulmanský pseudozákon šaría mluví o spravedlivé odplatě oko za oko a zub za zub. Takže za každou useklou hlavu rukojmího bych vymasil nějakou bubáckou vesnici, za každou bombici v Evropě jeden plný náklad do Arábie, atp. Ono by je to rebelanství rychle přešlo, čmoudy smradlavý! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nehnevajte sa na mňa, všetci zastáncovia pichľavej satiry a nekorektného humoru, ak napíšem, že ani jedno ani druhé v tomto filme nebolo až tak vydarené, ako mohlo byť, že som sa síce na pár miestach pobavil, ale rozhodne to nesplnilo moje očakávania drzej a v téme trochu kontroverznej čiernej komédie. potešujúce je, že na rozdiel od morrisovho krátkometrážneho filmu (jeho názov sa tu nebudem snažiť zrekonštruovať) som jeho debut aspoň pochopil. a prečo tá prehnaná kritickosť, keď som sa v podstate zabával a film nemá nejaké väčšie chyby? lebo som vážne, naozaj fakt čakal pecku, komédiu roka, úplný odviazaný britský nášup. a nič. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tak tohle mi nesedlo... byť autenticky, pořád jen špatná, rozklepaná kamera; byť autenticky, pořád jen špatné a hloupé dialogy, prostě nadhodnocený britský "humor", který paradoxně zachraňuje ta nejautentičtější závěrečná nehumorná část. snímek plný kontrastů, pomatených a leckdy dost trapných scén. takovýto druh zábavy bych už asi zažít nechtěl. 50%. [1. wayFUCKý HD FEST] ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • V roce 2007 vznikl scénář, ale jak BBC, tak i Channel 4 jej odmítly s tím, že se jedná o příliš kontroverzní téma. Morris pak v hromadném mailu pod názvem Funding Mentalism vyzval fanoušky, aby přispěli na realizaci filmu částkou 25-100 liber, a nabídl všem přispívajícím možnost zúčastnit se natáčení v komparzních rolích. Nakonec to nebylo třeba – produkce se ujaly Film 4 Productions a Wrap Film. [Zdroj: HCE] (POMO)
  • Film bol natočený v anglickom Sheffielde, pričom aj slávny Londýnsky maratón je tiež nasnímaný v uliciach Sheffieldu, nie v Londýne. (odvedle)
  • Satiru na moderní terorismus se rozhodl zkušený komediograf Morris napsat po vyslechnutí několika neuvěřitelných historek o zákulisí džihádu. Tři roky strávil výzkumem, hovořil s experty na terorismus, s příslušníky policie i tajné policie, ale i s obyčejnými muslimy. [Zdroj: HCE] (POMO)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama