Reklama

Reklama

Win Win

  • Česko Jak vyhrát a nezbláznit se (více)
Trailer

Pesimistický advokát Mike Flaherty (Paul Giamatti), který dobrovolničí coby trenér wrestlingu na střední škole, narazí díky pochybnému melouchu na mladého nadějného sportovce. Když už to vypadá, že se na něj štěstí usmálo rovnou dvakrát, vloží se do hry chlapcova matka, kterou právě propustili z odvykací léčebny, je úplně švorc a hrozí, že všechno zhatí. McCarthy se velmi zručně chopil tématu balancujího mezi dramatem a komedií a ve svém filmu Win Win se zaobírá tématy jako jsou zlomená srdce a lidskost v tom nejryzejším slova smyslu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (185)

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Thomas McCarthy / Story by Thomas McCarthy, Joe Tiboni | Produkcia: Lisa Maria Falcone, Michael London, Mary Jane Skalski, | Distribúcia: Fox Searchlight Pictures | Štúdio: Fox Searchlight Pictures, Everest Entertainment, Next Wednesday Productions | Rozpočet: ? $ | Tržby: 10,654,385 $ || ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Spíš drama než komedie, advokát vezme opatrovnictví dědy, jen pro peníze. Za dědou přijede vnuk, kterého se advokát ujme, zjistí že umí zápasit. Mimochodem se nejedná o wrestling, ale normální řecko-římský zápas. K tomu přijede jeho matka a je o zápletku postaráno. Je to sociální drama, které se snaží nabídnout to trochu odlehčenou formou, není to film, ke kterému bych se ještě někdy chtěl vrátit. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Někdy stačí vteřina, aby určila náladu příští stovky minut. Tedy na nezávislé půdě rodinné tragikomedie z amerického maloměsta zabydleného postavami, které nepáchají heroické činy ani hollywoodské naschvály, jen drobné zlé i dobré skutky, vesměs pod tlakem okolností. Ač film v názvu opakuje vítězství, točí se okolo smolařů, kteří výhrám již odvykli. Giamattiho krachující právník selhává i jako trenér školního týmu zápasníků, dokud na scénu nevstoupí další ztracenec, leč nadaný hráč - a s ním naděje úspěchů, pod níž tiká bomba možné katastrofy. V mikrosvětě rozkladu a odkladů se přesně vyjímají jednak groteskní figurky - trenérské trio by mohlo přejít do Okresního přeboru - jednak něžný, vlídný, civilně neútočný humor. Přičemž Giamatti úsměvu kraluje, aniž by vyčníval hvězdnými gesty.Ovšem nenápadnost vyprávění dovedl režisér Thomas McCarthy až k nevýraznosti; film Win Win šíří příjemné, ale předvídatelně televizní rozpoložení. Zkrátka milý malý film, nikoli však "velká bomba", i když je zjevné, proč si jej zamilovali předpremiéroví diváci ve Varech: obklíčen hustou depresí většiny festivalových děl byl vzácně pozitivním lidským útočištěm. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Komorní drama o životě nevýrazného právníka, kterému teče do bot, když se objeví zdánlivá záchrana v podobě důchodce Burta Younga. Řecko-římský zápas (nejedná se o wrestling) slouží jako prostor pro humorné scénky a pár se jich povedlo. Čistá komedie to ale rozhodně není a bylo by chybou ji očekávat. Po dramatické stránce film bohužel mírně selhává, příběh je předvídatelný a nevyhne se leckterému klišé. Podobně jako jiný (výrazně povedenější) snímek Thomase McCarthyho Přednosta nemusí sednout každému, ale také záleží hodně na tom, jak Win Win berete. Jako nenáročná chvílemi docela humorná oddychovka to rozhodně neurazí. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

[MFF Karlovy Vary 2011] Pro mě naprosto průměrný snímek. Zasmála jsem se jen párkrát - ve většině případů na začátku. Většina herců mi byla krajně nesympatických, některé postavy mi byly dokonce fyzicky až odporné. Paul Giamatti není můj oblíbenec, ale chápu, že hodně diváků šlo na film právě kvůli němu. Přes to všechno to byl letos jeden z lepších filmů, které jsem na festivalu viděla. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Alex Shaffer (Kyle Timmons) bol v skutočnosti wrestlingovým šampiónom na strednej škole v New Jersey, a to iba rok pred natočením filmu, kvôli zraneniu chrbtice s ním však musel prestať. (Laslo)

Reklama

Reklama