Reklama

Reklama

En tu ausencia

  • USA In Your Absence
Španělsko / Kanada, 2008, 99 min

Obsahy(1)

Svet trinásťročného Pabla sa začína meniť, keď do jeho osamelého života na odľahlom španielskom vidieku vstúpi neznámy muž, ktorý mu nahrádza nebohého otca.
Udalosti sa však začínajú komplikovať, pretože prišelec Paco na miestnych obyvateľov pôsobí podozrivo. S chlapcom totiž trávi osamote priveľa času, o čom - samozrejme - počiatočne kolujú len klebety.
Príbeh s tajomstvom odhaleným až v závere smeruje do tragédie a definitívneho konca detstva hlavného hrdinu. (PeterFLJilek)

(více)

Recenze (4)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Je opravdu těžké o tomto filmu něco napsat a zůstat přitom ve zcela obecné rovině, aby nebyl čtenář těchto řádků ošizen o zcela nevšední děj. Myslím, že to docela pěkně vystihl ve svém komentáři FIBO. Totiž ať se na ten film díváme z jakého chceme pohledu, nakonec zjistíme, že ani jeden z nich nebyl zcela správný. Téměř celý film se děj vleče. To ale jen proto, aby se vytvořil dostatečný prostor pro divákovu fantazii. Po zhlédnutí si nakonec řeknete, že na to, co film sdělil, nemusel být ani tak dlouhý a možná vás i zamrzí, že nás jeho tvůrci tak nějak celou dobu vodili za nos. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem jsem se poprvé seznámil s dílem Ivana Noela a musím říci,že mne dílo velice zaujalo jednak pro poetický způsob filmových obrazů, jednak pro zajímavý a do poslední chvíle nepředvídatelný děj, který držel v napětí do posledních chvil. Sledoval jsem film očima Pabla a vcítit se do jeho náhledů nebylo ani příliš těžké. Chlapec toužil po někom, kdo by mu nahradil jeho otce, což by se možná mohlo i stát, kdyby....Film ukázal v celé nahotě a šíři lidskou omezenost, která se živí klevetami, podezíráním, místo aby pracovala na svém sebezdokonalení. Že to může vést až k tragédii, dokázal závěr filmu, i když to nebyla tragédie absolutní, přesto poznamenala všechny zúčastněné, a myslím, že nejvíce citlivou duši třináctiletého hlavního hrdiny. Vykreslení atmosféry a neitřelé záběry kamery mne přímo nadchly a tak v souhrnu všech kladů filmu mu dávám 5 hvězdiček a řadím ho i do své TOP 50. ------ Jinak se divím, že doteď neni v ČSFD film "Vuelve", jeden z posledních děl Ivana Noela. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Ha! Další film, který nutí pitomého diváka přemýšlet. Poměrně atypický, leč dobře provedený scénář otevírá prostor nevšedním a tabuizovaným tématům. Divák je bombardován několika pohledy na děj (svůj vlastní, dále pak dětský od hlavního hrdiny..) a nakonec dochází k závěru, že ani jeden nebyl ryze správný. Aneb ne všechno je takové, jak na první pohled vypadá. Hodně kvalitně provedená jak filmařská, tak scénaristická stránka projektu. Atmosféra panenské krajiny, luk a polí je dokonce poutavější než v A-čkových filmech. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama