Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojnový reportér Matt Ellman je v Singapure so svojou priateľkou Jessie. Skôr ako ju požiada o ruku prídu v teroristickom bombovom útoku obaja o život. Po smrti sa znovu stretávajú v inom svete pri obrovskej rieke. Sú tam všetci, ktorí kedy žili na Zemi. No v tomto svete sú len figúrkami vo veľkej hre neznámych bytostí. Matt čoskoro zisťuje, že aj on má byť jednou z kľúčových postáv tejto hry… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

paascha 

všechny recenze uživatele

Farmerovu podivnou sci-fi o světě mrtvých okolo nekonečné řeky jsem četl někdy před dvaceti lety a pamatuju i , že už tenkrát mi to přišlo přinejmenším divné. A když dnes vidím TV adaptaci téhle hodnoty, kde Mark Twain střílí na Pisarra, je mi jasné, že divné není to správné slovo. Pitomé až hloupé je mnohem lepší. ()

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Cetl jsem kdysi tu podivnou snad fantasy knihu, ktera tu zrejme slouzi za predlohu. Kniha me nudila a prisla mi uz tenkrat jako kdyz pejsek s kocickou varili dort. Jestli i v knizce byli modry emzaci si uz nepamatuju. Kazdopadne film je stejna splacanina, jako kniha. Dve hvezdy za peknou prirodu a smiracke vykony hercu :-) ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle knihy "The Riverworld" Philipa José Farmera. CITÁT - K čertu, kde to jsem??!!...... Knihu jsem četl již dávno i její další čtyři pokračování a tak jsem byl zvědav na filmové zpracování. CITÁT - Jsem mrtvá??!!........ A o co, že to tady jde. Zemřete.....a probudíte se na břehu neznámé řeky a na neznámé planetě. Máte oblečení, skoro svojí paměť, jídlo je dodáváno z podivných přístrojů a systém reaguje na náramek, který máte na ruce. Cítíte lásku, smutek a žal, ale jinak žijete. Jen pár jedinců z neznámého důvodu (zatím) nemá náramky. Co je svět řeky? Proč? Je to nová šance, je to očistec nebo něco úplně jiného? Hlavně je to příležitost pro krvelačné bestie, které si opět začnou nárokovat půdu a hlavně přístroje na jídlo - novodobé otrokářství začíná bujet. Na planetě žijí lidé z různých míst a hlavně časů. Můžeme tu potkat skoro kohokoliv z lidských dějin. Tady tato stránka příběhu není náležitě využita - škoda. Hlavní hrdina Matt Elver se snaží přijít všemu na kloub. Spolu s Markem Twainem cestují proti toku řeky k tak zvané Věži, kde vše začíná a může taky končit. Zde prý sídlí Stvořitelé...... Filmem provází celkem příjemné hudba Jamese Guttridgeho. Příběh je rozdělen na dvě části. Část druhá začíná, jak jinak smrtí....a z mrtvýchvstání. CITÁT - Proč se nemůžu znova narodit na teplé Jamace??!! Tady je zima.......... Škoda, že příběh není lépe natočen, chtělo to víc nápadů a lepší triky. Ty knihy mají velký potenciál, ale tvůrci ho nevyužívají. Je v tom cítit nedostatek skušeností a hlavně peněz. Avšak i přes tyto nedostatky se mi příběh líbil. Nejdříve jsem chtěl dát tři hvězdy, ale nakonec jsem se rozhodl pro čtyři. CITÁT - Chci ukončit tento svět........ Svět ve kterém je sebevražda návratem do nového života se nebude líbit každému, ale určitě si najde své fanoušky. Podobný příběh podle stejných knih byl natočen v roce 2003. Nese už stejnojmenný název, tedy Riverworld (Svět řeky) .http://www.csfd.cz/film/30678-svet-reky/zajimavosti/ ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem opět dočetl sérii Svět řeky, tak si ji ještě pamatuji. Musím říct, že se jedná o hodně volnou adaptaci, která se vůbec nepovedla. Jediný co se mi líbilo byla japonka s katanama. Verze z roku 2003 mi sedla daleko víc i když nebyla tak vizuálně pěkna (rozdíl 7 let je poznat) a nehrálo tam tolik známých tváří jako zde. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mark Twain střílející na Pizzara, kterého nakonec skolí japonská samurajka, to zní sice zvláštně - ale když si uvědomíme, že jsme ve světě mrtvých, co zemřeli za poslední tisíce let, až tak bláznivě už to nezní. Sice je to televizní minisérie, takže rozpočet, triky a počet postav je nutno soudit podle toho. Avšak scenáristicky to není nijak hloupé, odněkud někam se příběh vyvíjí, a i když mi pár nelogičností vadilo, ne natolik, abych si nevychutnal postupné odkrývání tajemství a vztahů. Navíc se to odehrává v hezké krajině a některé scény jsou i zapamatováníhodné. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knižní série "The Riverworld" od Philipa José Farmera z let 1971 až 1983. (Terva)

Reklama

Reklama