Reklama

Reklama

Zakázaná zóna

  • Velká Británie Monsters (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uplynulo šest let, kdy NASA objevila mimozemský život v naší sluneční soustavě. Sonda, která přinesla tento revoluční objev, se vrací na Zemi se vzorkem neznámé formy života k podrobnému zkoumání. Při vstupu do atmosféry ovšem sonda havaruje nad Mexickým zálivem a dojde k úniku této neznámé formy života, která se velmi rychle adaptuje na zemské podmínky. Na Mexiko je ihned uvalena karanténa. (PetriK12)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (449)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Romeocas s Julií, chobotemzy šmírují." Překlad do pozemštiny: Romeo je Andrew, což je děsný vocas a neúspěšný sexuální loudil, Julie je Sam, celkem jedlá tatínkova holčička, která střídavě vrhá zasněné pohledy do kamery nebo vyčítavé na Andrewa. Ty první jí sluší, u druhých nevíme, jestli ji víc sere Andrewovo nešikovné sexuální harašení a nabídka umýt jí záda nebo fakt, že se na tak samozřejmou věc vůbec ptá, blbec, místo aby konal. Chobotemzy jsou otravné, přerostlé brokolice se světélkujícími chapadly, které výhružně vrčí na imigracechtivé Mexikánce, v řece prdí bublinky jako já ve vaně a sem tam sežerou nějakého komparzistu, pohříchu zcela mimo záběr kamery. KARANTENNÍ OKÉNKO: [][] Při pokusu o překonání gigantické zdi mezi USA a pařeništěm pro emzáky je nejtěžší: A) Nepoplést si strany! Odkud a kam se chci dostat a proč. B) Najít v nepřekonatelné zdi díru, ideálně o velikosti Pentagonu. C) Nepřerazit se o niekoľko desiatok tabúl "Infected Zone". D) Nepřerazit se při pokusech dostat se Sam do kalhotek. [][] Jen dva cudné pohledy na... MONSTRÓZNÍ zeď. Tvl, a nás málem lynčovali kvůli malinké zídce v Matiční. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jak tak pročítám komentáře, tak zjišťuju, že všichni čekali víc díky traileru. Ale lidi, ten trailer nesliboval žádný akční orgie, ani nic, co by se akčním orgiím mohlo přirovnat. Trailer sliboval drama o dvou lidech, kteří se pokouší dostat ze zamořenýho Mexika do Ameriky (jednoduše řečeno). Sliboval, že nám film ukáže jejich dlouhou a nebezpečnou cestu, ale o akci nebyla žádná zmínka. Upřímně řečeno konstatuju, že ty monstra a vůbec veškerý prostředí je jenom jakási kulisa pro ozvláštnění děje, kdyby to tam nebylo (nebo kdyby tam místo mega chobotnic bylo pár normálních vopic), tak je film skoro stejnej, ale kulisa je to zatraceně působivá a klidně bych na to čuměl další dvě hodiny. Jediná chyba, kterou film má, je název, kterej vás asi přesvědčoval o tom, že to bude Monstrózní podívaná plná Monstrózních Monster miliónů druhů. Tak tomu, ale neni (i tak je to Monstrózní). Kamera si jede po vzoru trháku District 9 (ale je chyba film porovnávat právě s timhle, i když se nic jinýho nenabízí. Leda Cloverfield, to je ale zase úplně jiná liga, neni to ani stejnej sport) a hlavní duo hraje bezvadně. Všechno je podkreslený famózním hudebním doprovodem, kterej se nijak nevtírá, ale zároveň vytváří potřebnou atmosféru. Nebudu dál žvanit a vy dvouhvězdičkáři a níž se jděte bodnout ;) ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Nie len, že dej je poriadny WTF (armáda si nevie poradiť s debilnými tvormi z vesmíru, ľudia sa plahončia cez zamorené územie len v maskách aj to len niekedy, dvojica sa musí dostať práve teraz na druhú stranu), neponúka ani len adekvátnu dávku napätia vyplývajúcu z danej situácii (snáď len 2 scénky stoja za to). ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Děkuji za tento inteligentní sci-fi film, spíše tedy drama / road movie. Pátou hvězdičku dávám za samotnou realizaci filmu, že si někdo dal tu práci vyprávět příběh mimo zaběhaná klišé béčkových sci-fi hororů s bezdůvodně krvežíznivými monstry. Je to podvod na mainstreamového diváka, ale o to víc tomuto filmu fandím. Protikladem tomuto filmu budiž Světová invaze. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Práce s lokacemi a fantazií diváka, která má určit, co se tady vlastně odehrálo, tísnivý pocit s přibližováním se k "válečné zóně", nezájem USA o to, co se děje "za vysokou zdí", mezilidské vztahy.. Něco mi říká, že fosforeskující hlavonožci, co se muchlují nad benzínkou, až to konečně rozhýbe jazyky i lidských hrdinů, nebyli tím nejpodstatnějším, ale ten druhý plán zkrátka nefungoval a nebo, což je mnohem horší, tam prostě nebyl. Z koláče rozpočtu evidentně nejvíc ukously informační cedule a banány pro vřešťany, aby nelezli do záběru.. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Natáčecí štáb čítal dva lidi, byly použity kamery běžně dostupné v obchodě a také zdarma použitelné editory videa a programy na speciální efekty. (HellFire)
  • Bez scenára a z dlhej chvíle vznikli so zámerom "možno z toho niečo bude" aj niektoré zábery, v ktorých sa hlavní hrdinovia predierajú džungľou. Počas nakrúcania tejto scény zrazu začali nepríjemne škriekať opice (vrešťan čierny), čo hercov značne vystrašilo. Ich autentické reakcie boli použité vo filme. (Abiosis)
  • Film byl natáčen na skutečných lokacích, často navíc bez předchozího povolení. Natáčelo se bez komparzu. (HellFire)

Související novinky

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Nová Godzilla bude „realistická“

Nová Godzilla bude „realistická“

19.09.2012

Studio Warner Bros. a produkční společnost Legendary Pictures plánují nový film o legendárním monstru už několik let. Až teď ale projekt konečně dostal zelenou a jeho premiéra je stanovena na 16.… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama