Reklama

Reklama

Mládeži nepřístupno

  • USA Movie 43 (více)
Trailer 1
Povídkový / Komedie
USA, 2013, 98 min

Předloha:

Bill O'Malley (povídka), Claes Kjellstrom (povídka) (více)

Hrají:

Emma Stone, Naomi Watts, Gerard Butler, Kate Winslet, Anna Faris, Hugh Jackman, Kieran Culkin, Elizabeth Banks, Terrence Howard, Uma Thurman, Halle Berry (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tvůrci filmů Něco na té Mary je a Blbý a blbější vám přináší novou hustou komedii plnou těch největších hollywoodských hvězd. Přijďte se podívat, jak to dokážou rozjet Kate Winslet, Hugh Jackman, Halle Berry, Naomi Watts, Richard Gere, Elizabeth Banks, Uma Thurman nebo Gerard Butler. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 007)

kingik 

všechny recenze uživatele

Extrémní divák, pro něhož porušování tabu komediálním způsobem je ideální variantou, se zatetelí blahem a (inteligentní) divák puritán si odfrkne a pro jistotu si nasadí neprodyšné a velmi sterilní filmové rukavice a pryč od tohoto díla zkázy. Sled obhroublých skečů (dá-li se to tak nazvat) se známými herci je pro něj opusem stupidum a já mu to nehodlám vyvracet, protože jsem také nenašel hlubší smysl v ději a nechal jsem to na filmu, jak mě bude bavit. Zpočátku se sympatická dvojka pubertálních týpků uvedla dobře a hledání neexistujícího filmu s názvem Movie 43 dostalo ihned bizarní rozměr. Narazili na netu na videa, ve kterých má Hugh Jackman koule pod krkem, Halle Berry si zahraje oblíbenou hru "Vadí nevadí?" s nečekaným skóre plastických operací a natrefíme také na rychlo seznamku v comicsovém stylu, kterou ze všeho předvedeného považuji za nejslabší. Děj se pochopitelně nedrží vůbec žádných vypravěčských kritérií a zcela neorganizovaně a nesmyslně skáče od jednoho k druhému a nedá pokoj ani po závěrečných titulcích, kdy to ještě rozbalí v bizarní povídce Elizabeth Banks s Joshem Duhamelem a kresleným kocourem Beezelem, a to byla taky trefa. Film měl slabší rozjezd a zlepšoval se postupně. Nakonec se ukázalo, že vymyšlený film zřejmě není jen výplodem fantazie a děj to, jak jinak, posune do extrémního vyvrcholení. Od jednotlivých krátkých "povídek" ani nečekejte pointu, někde jako by je a někde citelně chybí. Dobrý Terence Howard v působivém basketbalovém zápase z padesátých let podceněných "negrů" s bílými borci je jedním z těch relativně slušných příběhů a také řada dalších dobrých herců v perfektní režii známých i méně známých režisérů. Všechno zrovna nebylo na pochvalu, také povídka z obchodu s Rory Culkinem a Emmou Stone byla dost bez nápadu. Rušivá byla nízká dotaženost příběhů.Takže, vyjma asi tří mini příběhů, většina pobavila a nic jiného bych za snůškou bizarností od producenta Petera Farrellyho, který si v nich vždy liboval, nelze hledat. Zkrátka brát nebo nechat být. A mimochodem dost originální. Za sebe jsem čekal extrémnější nářez, když už to tady je tak zbytečně strháno. Neumíte se bavit. 60% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že toto nemôže mať dobré hodnotenie a väčšinu ľudí to musí znechutiť. Ono to vlastne je nechutný film plný absurdného humoru za hranicou dobrého vkusu - ale odkedy si Hugh Jackman zložil šál z krku, nemohla som sa prestať smiať a pritom v šoku otvárať ústa... "toto ne!" ako sa u nás slangovo hovorí a človek sa pritom dusí smiechom. Niektoré epizódky boli slabšie ako iné, ale mňa to na tie 3* pobavilo. V humore znesiem celkom dosť a Movie 43 potvrdil, že ešte stále mám výdrž ;-) ()

Reklama

Grran odpad!

všechny recenze uživatele

Tak špatnej film sem už dlouho neviděl, bohužel jsem se donutil ho dokoukat do konce, jestli se to náhodou nezlepší... Nezlepší... Opravdu mě překvapilo že tolik dobrých herců a hereček do tohoto odpadu šlo, zřejmě si chtěli zahrát v německém fekal pornu, ale neměli na to odvahu tak si svůj sen splnili zde.. Vřele nedoporučuju nikomu ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Neskutečně bizarní mozaika, která je složená z krátkých skečů, jež rámuje šílený a nudný příběh puberťáků hledajících na internetu film jménem Movie 43. Jejich vyhledávání má ospravedlnit, proč se na plátně střídají zcela nesouvisející scénky (reklama?!) plné sexuálního a fekálního humoru a také hollywoodských (ne)hvězd. Celkově je to však pořád snesitelnější než podobně nechutný Zohan. Některé minipříběhy jsou velmi vtipné (Winslet čumící na koule Jackmana, Berry na šíleném rande, Watts učící syna, basketbal-černoši, týrané děti v přístrojích), takže jsem se dusila smíchy. Ovšem skutečně zábavný humor tvoří méně než polovinu stopáže. Znáte ty filmy, co jsou tak trapné, až jsou vtipné? Tak to bohužel není případ většiny scén tohoto snímku. Koncentrovaná divnost, šáhlost, praštěnost, perverznost a přítomnost známých jmen zábavu nezaručí. Řada vtipů je hodně nucených a sto minut se chechtat rozhodně nebudete. Filmu uškodilo příliš mnoho scenáristů a režisérů - fórky se hodně liší kvalitou a originalitou a též zcela chybí jakýkoliv jednotící prvek. Legrácky rozhodně nejsou kontroverzní a nekorektní, jak mohou na první pohled vypadat. Tvůrci de facto zůstávají velmi při zemi - zcela míjí náboženské i politické smýšlení. A např. orál s animovaným kocourem (true story) těžko někoho urazí. Diktátor se může Movie 43 hlasitě vysmát, neboť je o několik úrovní výše. A Farris může být ráda, že aspoň jeden film, ve kterém hraje, za něco stojí. 45 % The lord did his part already...he made you black and gave you a foot and a half dick. Dribble with that motherfucker! [Kino] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vyměšovací antologie pro nenáročné publikum aneb tam, kde konči obzor u koulí a kadění, najdete vyčerpaného filmařského kripla Farrellyho - vsadím se, že to byl on, kdo s osmatřicítkou v ruce a ručním granátem za pasem „přemlouval“ hollywoodské celebrity a ony si teď s odstupem času říkají, že se na to měly vysrat (vzhledem k tenké hnědé linii, co se táhne Movie 43, jsem příznačnější sloveso nenašel). Půl hvězdy za kouče T.Howarda, který pochopil, o čem je basketbal a druhá půlka pro Wolverinovy vejce, že se před kamerou moc neleskly.. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (21)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. ledna 2013 v Rusku. (Varan)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 6 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V jedné části hraje Anna Faris postavu jménem Julie a Chris Pratt je Doug. V závěrečných titulcích se ale postavy jmenují Vanessa a Jason. (Cheeker)

Reklama

Reklama