Reklama

Reklama

Essential Killing

(festivalový název)
  • Polsko Essential Killing (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tříčlenná hlídka amerických vojáků v Afghánistánu je v nepřehledném terénu zabita příslušníkem Talibánu. Američané vraha dopadnou a po nezbytném časově-prostorovém zmatení vězně neúspěšně vyslýchají. Při dalším převozu dojde k nehodě dodávky, a Afghánec se tak s pouty na nohou, bosý a v křiklavě zbarveném vězeňském mundůru ocitá tváří tvář nelítostné zimní přírodě jemu zcela neznámé evropské země. Jeho věznitelé jsou mu v patách. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Langy10 odpad!

všechny recenze uživatele

Proč odpad? Jednoduchá odpověď - Protože, aby nějákej povstalec zabíjel lidi a prožezal se všim, co mu vlezlo do cesty, to já nepodporuju! Tento film byla zbytečná investice a nesmysl! Takovejhle Sr*čka by dostal olovem do hlavy tak rychle, že by to ani nestačil zaregistrovat! Prostě neskutečná sra*ka! 0% ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Trosečník na horách s atmosférickou hudbou zvládnutý skvěle nejen herecky, ale i po technické stránce (režie, kamera). Scénář zde nehraje prim, a tak ani moc neobtěžuje, že je tak trochu splácaný jako dort od pejska a kočičky. 74% Kojenecká scéna je ovšem dokonalý vrchol, který trumfne všechny kanibalistické horrory. Bacha, jen pro silné žaludky ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kamerové cvičení na téma akční zima, u něhož je i přes poměrně krátkou stopáž a jednoduchou zápletku příliš mnoho nelogičností. Především pak pohádka o pomoci od neznámého člověka, který cizího a na první pohled nebezpečného chudáka ubytoval, ošetřil, pohostil, daroval mu dceru, ženu, šperky a jediného koně na cestu, je jen těžko uvěřitelná. Pochvalme alespoň výborný zvuk (5.1) a dostatek akce. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ DŮVEŘUJI BOHU, ON MI UKÁŽE CESTU“..... /// Za použití RPG vezme americká cestovka Mohammeda na zájezd. V Guantanámu se maluje a tak jdou ,,na dračku“ zimní pobyty. V hotelu Muhammedovi ukážou, že mají izolačky ,,kolik chceš“ a vody ,,co hrdlo ráčí“. Přesto chudák občas přemejšlí, jestli radši neměl zůstat doma (i když často trpěli suchem). Ptá se ,,toho nahoře“ na radu a ten mu dá při vyjížďce znamení. Venku je sníh, on nemá boty, ale má výcvik. A ten nahoře ho má rád..... Film o chlápkovi, kterej má na útěku ,,z prdele“ kliku (pokud teda nevěříte na jiný věci), se určitě vidět dá. Není tady nikdo ukecanej, všude je spousta čerstvýho vzduchu a povinností není fandit jen klaďasům. Sice neoslní ,,touhou přežít“ ani akcí – je to prostě jen film od někoho, kdo se rád fláká po lese a má (lehce) bůjnou fantasii. Dám 3* proto, že J.Skolimowski věděl co chce točit a výsledek tomu odpovídá. Pravdou je, že proti tomuhle je i takovej Útěk ze Sibiře opravdu jinej biják! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že oranžový oblečky nenosí jen týpci konající veřejný práce. 2.) Jsem pořadatel soutěže ,,Klikař století“. 3.) Pochopím, proč je lepší nechodit kojit do lesa. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

"Největší světový úspěch polského filmu" (z plakátu). Essential Killing vychválil v Benátkách sám předseda poroty, Quentin Tarantino. Meditativní artovka o přežití za každou cenu mě nepřikovala do sedačky po celou dobu, ale zase je to jeden z filmů, který vyvolává o šílené situaci hlavní postavy spoustu myšlenek a úvah. A za tu kontemplativní podněty dávám palec nahoru. 7/10 P.S. Srovnávat s Rambem je výsměch ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama