Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julie si cestou na oslavu svých padesátých narozenin uvědomí, že je stará a pro mladé lidi neviditelná, což v ní vyvolá osobní krizi. Režisér zachycuje různé pohledy na stáří. Zatímco na hlavní hrdinku v restauraci čekají dlouholetí přátelé, ona dává přednost setkání s neznámým mužem. (corinn)

Recenze (3)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Švajčiari mi prišli prostredníctvom tohto snímku ako vtipný národ. Skvelé dialógy, ktoré sú presne výstižné a neraz vám vyčarujú úsmev na tvári. Kam to však malo smerovať ako celok? To je veru Achillova päta tohto filmu. ()

Reklama

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Jako televizní inscenace by to byla nenáročná, ukecaná oddychovka pro starší a pokročilé o tom, jak jsme všichni (ne)spokojeni s naším ročníkem narození. Jako velké či artové kino nemají tyto, bez větší hloubky paralelně vyprávěné epizodky šanci obstát. Scénář sice disponuje několika výstižnými, úsečnými dialogy, ale jako celek působi dřevnatě, roztržitě a hlavně mdle. Nezachrání ho ani, jako vždy výtečná Corinna Harfouch. I ostatní aktéři se snaží vytáhnout ze svých strohých rolí maximum, včetně skvělého Bruna Ganze, který ale tak huhlá jako by ho tlačila zubní protéza. Největší povyražení asi obstarává anarchická stařenka Leonie a královna plastických operací Alessia. Jinak toto půl drama půl komedie nezaujme ničím výraznějším. Pokud má někdo zájem vyslechnout vše, co lze povědět na téma stáří z pohledu různých věkových kategorií, tento film nabízí aktuální, nic nezamlčující manuál. I když taková cesta narvanou MHD přes celou Prahu asi poskytne totéž. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama