Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silničáři rozhodně nejsou jediní, komu s příchodem zimy nastávají starosti. S prvními vločkami přibývá vrásek na čele i jiným, mnohem nenápadnějším profesím. Třeba lidem, kteří pracují v malé, přesto úspěšné španělské továrně na sněžné řetězy. Až doposud neměl vedoucí divize Javier žádný důvod k obavám. On i jeho podřízení vždy všechno stíhali na jedničku, práce šla přesně podle plánu a nadřízení byli spokojení. Může však taková idylka vydržet věčně? Do podniku totiž přicházejí na výpomoc dvě nové pracovnice - mateřská Karmentxu a naopak výbušná a divoká Angela. Přestože se obě zpočátku nijak zvlášť neprojevují, je jasné, že do království, v němž doteď vládli jen Javier a jeho ostýchavý asistent Jairo, přeci jen vnesou vítr změn. Otázka však zní jakých... Cenou z filmového festivalu ve Valiadolidu ověnčené komorní drama Candely Figueirové a Maiteny Muruzabalové nyní přináší Cinemax. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Matt2626 

všechny recenze uživatele

Je smutné ako aj z toho najoptimistickejšieho a stále usmiateho človeka dokáže odísť radosť zo života. Nízkorozpočtový film, ktorému nebolo treba slávnych hercov a drahé výpravy aby do svojho obsahu pochytil ducha. Skrytý význam a životnú pravdu bolo možné nahmatať v každej scéne zachytávajúcej každodenný život. Kto si v živote neprešiel "dielňou" či skladom, nepochopí... Laura de Pedro má u mňa jedno veľké plus sa skvelý herecký výkon. 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy mě při předpovědi počasí tak nepíchlo u srdce jako tady. Ač netrpělivě vyhlížím z okna definitivní příchod jara, najednou jsem si přál aby sněžilo, sněžilo a sněžilo. Za tohle otevřený okýnko do životů a srdcí čtyř naprosto obyčejných lidiček, vážně dík. Takhle totiž vypadá realita má nataženou ruku a říká "čau já jsem život a s nikým se neseru." ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

O nenápadné všednosti. 1) Nenápadná všednost je určujícím atributem snímku, ať už jde o vskutku nenápadné pracovníky nenápadné továrny na nenápadné výrobky (zde sněhové řetězy), kteří žijí své všední nenápadné životy se stejně běžnými nijak nezvláštními problémy. 2) Režisérky 29letá Candela Figueirová a 30letá Maitena Muruzabalová (taky scénář a produkce) citlivě, vkusně a přitom atraktivně dokázaly zpřítomnit prostou všednodennost. 3) Nebyl bych to já, abych se nezmínil o příjemném Xabi Yárnozovi (mladý skladník Jairo). 4) Přesto však netoužím film vidět znovu...a proto se nad tři hvězdičky nedostanu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to ku podivu, ale v týhle době jsou lidé, kteří ke své práci vyžadují sníh a přitom žijí ve Španělsku. Tihle lidé mají svoje životní příběhy a ty nám tenhle nesmírně pohodový film vypráví. Vypráví ho formou, že zaujme, donutí z diváka vymáčknout nějaké city a především všem těm lidem divák bude přát, co nejlepší průběh problémy, které se v jednu chvíli nastřádají. Životy těchto lidí totiž nejsou dvakrát jednoduché, ale hrozně hezky se na ně kouká. Život je prostě svině, ale občas se najde člověk, světýlko v tunelu, který s ním dokáže bojovat a otevřít tak dveře dokořán ostatním. Až tak hezky se na ten film koukalo... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný film, který dokázal potěšit a vykouzlit příjemnou náladu. Jedná se o dost povedené komorní španělské drama s naprosto neznámými herci, které mě ale opravdu dokázalo hodně chytnout za srdce a přinutilo mě s velkým zájmem sledovat odvíjející se životní etudy čtyř lidí, které svedla dohromady práce a kteří si příliš toho životního štěstí neužili, ale o to více se jim podaří stmelit se při práci a stát se přáteli. S trochou nadsázky se dá říci, že tihle lidé trávili mnohem raději čas v práci nežli doma. A právě ten příběh, ty životní osudy dvou žen a dvou mužů, to bylo odvyprávěno s dokonalým citem pro lidské charaktery a neváhám jak příběh samotný, tak i naprosto brilantní herecké výkony označit za naprosto dokonalé. Takhle nějak si představuji malý nezávislý snímek, na který se dá koukat a který nabízí i něco navíc, něco, díky čemu si ho já jako divák jsem schopný zapamovat a vybavit i po hodně dlouhé době. Prostě když to sesumíruji, tak od tohoto filmu jsem skoro nic nečekal, spíše jsem se na něj podíval ze zvědavosti, ale výsledek dokázal předčít má očekávání a já tak neváhám udělit hodnocení, které dle mého názoru filmu "Pod sněhem" právem náleží. Bez jakéhokoliv dlouhého přemýšlení a bez sebemenšího zaváhání uděluji naprosto zaloužených pět hvězd. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama