Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh rehoľníčky Bakhity, mladého dievčaťa zo Sudánu, ktorú pápež Ján Pavol II. vyhlásil v roku 2000 za svätú.  Alina Marinová prichádza v roku 1948 na konvent mníšok do Schia, kde práve zomrela sestra Bakhita. Alina si spomína na svoje detstvo, keď sa ako polo-sirota ocitla v jej rukách - v rukách rehoľníčky Bakhity, ktorá ju vychovala. Spomína si na jej neuveriteľný životný príbeh.
Mladú Bakhitu uniesol turecký generál, svoje dievčenské roky strávila v krutých podmienkach. Cestovateľ z Veneta Federico Marin ju však zachránil. Našiel jej nový domov - Bakhita sa starala o jeho dcéru Alinu v malom mestečku, v ktorom žil. Bakhita čelila nielen predsudkom, ale aj miestnej chudobe, ale jej milý prístup ju zblížil s miestnym kňazom Antoniom. Rozhodla sa, že bude rehoľníčkou a otec Antonio jej pomohol vstúpiť do kláštora. Martin chce, aby sa s ním vrátila do Afriky. Trvá na tom, aby mu cirkev vrátila "jeho majetok". Napokon - na nátlak súdu - musí uznať, že nemôže k Bakhite pristupovať ako k otrokyni, ktorou pôvodne bola. A tak sa Bakhita vydala na cestu viery. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

djcremo 

všechny recenze uživatele

V celku pozerateľný film, ale podľa mňa zbytočne dlhý. Na jednej strane silný príbeh, ale na strane druhej už pri pozeraní prvej časti som mal pocit, že už to ide dosť dlho, ale pritom to nejako veľmi nenudilo. Ono ani tie výkony hercov nebolo bohviečo. Príbeh silný a hudba podmanivá, ale ja by som to prestrihal na polovicu. Určite by to filmu neuškodilo, skôr len polepšilo. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Křesťanský doják. Film, který vás skoro násilně nutí permanentně tahat suché papírové kapesníčky. Příběh Bakhity je krásný, nicméně i krásný příběh lze špatně zfilmovat. Z psychologického hlediska se bojím, aby někteří věřící nedostali z tohoto filmu depresi, jak jsou v porovnání s Bakhitou špatní a kamenosrdeční. Protože ruku na srdce, třeba já nemám ani promile z Bakhitina srdečního objemu. Psychologové často varují, aby zvláště ženy nesledovaly romantické slaďáky, protože by si mohly promítnout zdejší idylický vztah do svého, poněkud složitějšího života. Pokud vás však film inspiroval v dobrém, tedy v tom, že pro srdce neexistují limity a lze do něj pojmout celý svět, pak je to jedině dobře. Takoví lidé totiž existují. A svým příkladem jedny lidi táhnou, druhé nutí k sarkastickému úšklebku. Tak bude možná působit i tento film. Ale já se prostě nemohu zbavit dojmu, že tak silný příběh si vystačí sám a nemusí se v každé druhé scéně bulet :-) ()

Reklama

jolinin 

všechny recenze uživatele

V okamžiku kdy Bakhita nasadí úsměv a la Mona Lisa a začne pomaloučku kývat hlavou, sebevětší cynik nevydrží a roztaje. Dokáže tak rozkývat každého i u televize. Omotá si vás kolem prstu a nepustí. Já sám jsem nejprve neměl důvěru k tomuto dvojfilmu (televizní zpracování, ploché barvy, délka), ale stále častěji jsem obracel hlavu od PC k TV, až jsem nakonec neodolal a dokoukal do finále. K tomu bych rád ještě vypichol herecký výkon otce Antonia. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Nádherný je úžas Bakhity nad tím, že už není věcí, ale člověkem. Poznává, co je být milovaná. I když, milovaná už jednou byla, kdysi dávno, jako malé dítě, než byla unesená. Flashbacky tomu nasvědčují, tady se trochu zapomněl scénárista. Bakhita mí otevírat srdce, já nádherně čistá. Poezie vyprávění je na výborné úrovni, film je slabší v dramatických scénách, ty působí trochu plochým dojmem. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Nezáleží na náboženství, církvi, denominaci... Záleží jak dalece srdce hledá Pána. Takoví se poznají podle ovoce Ducha: "Ovocem Ducha je pak láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost." (Galatským 5:22) "Kdy už pochopíš, že víra bez skutků je jalová?" (Jakubův 2:20) TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama