Reklama

Reklama

Vnitřní ostrov

(festivalový název)
  • Španělsko La isla interior (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nehoda, při níž se smrtelně zraní otec schizofrenik, svede dohromady sourozence Martína, Graciu a Coral. Ti se musí potýkat s nebezpečím této nemoci, která je pravděpodobně dědičná a oni jsou jí tedy možná také postiženi. Retrospektivou nahlížíme do jejich každodenního života a do života jejich rodičů a nabízí se otázka, jak se na schizofrenika a jeho skutky vůbec dívat, či jak moc tato psychická porucha ovlivňuje životy hrdinů. Zajímavý příběh podtrhují vynikající herecké výkony hlavních hrdinů a hudební doprovod, o který se postaral Lucas Vidal. (Faila)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

jefff 

všechny recenze uživatele

První festivalový film, který mě zaujal. Nebylo to dotažené úplně dokonale, chybělo jisté mrazení, které bych u snímku tohoto typu očekával. Na druhou stranu, herci byli výteční a bavilo mě pozorovat jejich ztvárnění psychické nemoci schizofrenie. Pravda, mohlo se jednat o prvotřídní zážitek, nebýt málo propracovaného scénaře, takhle je to ale solidní nadprůměr. ()

Reklama

Faila 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, respektive jeho tvůrci, na sebe vzali poměrně těžký úkol, když se snažili podat obrázek rodiny, jejíž hlavu tvoří schizofrenik. Příběh tří potomků a jejich matky, kteří se s tímto stavem musí poprat, je podáván obyčejným lidským způsobem, bez žádných příkras a zbytečných prázdných „chytrých“ frází, díky čemuž tento film působí „jako ze života“. Herecké výkony, které podávají hlavní hrdinové, jsou místy až obdivuhodné, kamera divákovi poskytuje záběry, nad nimiž mu klesá čelist, ale co tomuto filmu jednoznačně vévodí je hudba, dokonale podtrhující náladu každé scény. Tento snímek rozhodně nemusí zasáhnout každého, ale určitě nikoho neurazí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tandem úspěšných režisérů z Kanárských ostrovů zasadil děj svého šestého snímku do důvěrně známého prostředí Las Palmas. Tentokrát si zvolili komplikované téma mentální nemoci a jejího zničujícího dopadu na rodinu. Mohu přiznat, že i na mě to mělo zničující dopad a málem dopadl prst na STOP už někde kolem čtyřicáté minuty, nakonec jsem toto španělské drama přežil. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Herecky velmi podnětný počin, zvláště Alberto San Juan podal skvělý výkon ( ikdyž se samozřejmě dá namítnout, že to je herecky vděčná úloha ). A jeho sestřičky nezaostávají. No a tématicky taky velmi podnětné. Člověk si uvědomí, že vlastně každý si nese nějaké to rodinné zatížení a je jen otázka, do jaké míry to vybočuje z tzv. normálu a jestli už to nejde klasifikovat jako psychickou poruchu. A když se to ještě okořenilo humorem, vznikla čupr podívaná. ( 45. KVIFF ) ()

Reklama

Reklama