Reklama

Reklama

V Dublinu 19. století žije Albert Nobbs, excentrický muž středního věku. Pracuje jako číšník v Hotelu Morrison, který řídí nekompromisní Marge Bakerová. Albert pracuje tvrdě a šetří peníze aby si jednoho dne mohl koupit trafiku a žít vlastní život. Nemá na světě nikoho, kromě svých spolupracovníků. Albert (Glenn Close) je totiž žena, která více než třicet let předstírá, že je mužem. Je mužem, který má své tajemství a ženou, která má svůj sen. Jednoho dne najala paní Bakerová malíře jménem Hubert Page (Janet McTeer), aby vymaloval jeden z pokojů v hotelu. Přinutí ho, aby na jednu noc, dokud nedokončí práci, sdílel Albertovu postel.  Hubert zjistí důvod, proč s ním Albert nechtěl sdílet pokoj. Odhalí mu vlastní- stejné tajemství. Skrývá se v mužském převleku před svým tyranským manželem. Oba jsou uvězněni ve vlastní pasti... (TV JOJ)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (139)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný film o transgenderové problematice 19. století, odehrávající se v jednom dublinském hotelu. Myslím, že se jak z tématu, tak z herců dalo vyždímat ještě o trochu víc. Glen Close je samozřejmě dobrá herečka, ale jako Albert Nobbs mě zkrátka nepřesvědčila. O to větší překvapení pro mě byla Janet McTeer. Scéna, ve které ukáže pravou tvář mě fakt překvapila. Nečekala jsem to. Nejen že se jí skvěle daří hrát sympatického malíře, ale i v citlivých momentech je její hraní opravdové a bez přetvářky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se netajil svou podivnou slabostí pro filmy a seriály z prostředí britských panských sídel, v nichž se jejich obyvatelé dělí na lidi nad a pod schody. V tomto snímku šlo sice o prostředí dublinského hotelu, ale ostatní parametry se tvůrcům podařilo hravě naplnit. Celou problematiku vlastně ještě vylepšili o další svéráz té doby a obě výrazné "mužské" role obsadili tak dokonale, že pan Paige v ženských šatech vypadal jako skutečný zvrhlík. Mnozí diváci by mohli kafrat nad líným tempem příběhu a nedostatkem akce, ale já se jistě shodnu s ostatními znalci tohoto subžánru na tom, že tento typ snímků není o akci ani o spěchu, tohle jsou záležitosti o nelehkém životě. A ať už jsou podány s červenoknihovní naivitou nebo jako sociální drama, mě prostě baví. Glenn Close a hlavně Janet McTeer byly skvělé, Mia Wasikowska se rozhodně neztratila a já jsem našel pod podlahou jednu hvězdičku navíc. / Poučení: Snít je krásné, ale realita je svině. ()

Reklama

Lanark 

všechny recenze uživatele

Kolumbijský režisér, žijící v Los Angeles natočil sociální drama o ženách v Irsku. Ano a stejně tak podivný a iracionální je Albert Nobbs. Myslím, že k pochopení tohoto snímku pomůže citát, který je uvedený i zde v profilu režiséra: „Konverzácie pri stole boli skvelé, ale nikdy intelektuálne. Otec nedôveroval inteligentným myšlienkam a analýzam. Mal rád rozprávanie príbehov, vynikajúcich rozprávačov a vtipné ľudské príbehy. To bol svet, v ktorom sme s bratom vyrastali.“ Albert Nobbs je prostý příběh o prosté ženě, která má prostý sen, za kterým si jde velmi podivným způsobem. Proto si zaslouží prosté tři hvězdy. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

komorní příběh z viktoriánské doby o těžkostech žen žít podle svého. Lesbická láska je tu natočena hodně decentně, takže si ho můžou užít i puritáni. Celkově na mě film působil dost stroze a i přes smutný až depresivní dojem se dá v něm najít i zrnko povzbuzujícího a pozitivního. Herecky na slušné úrovni, i když Oskara bych tam neviděl. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Třetí film z výzvy od HorrFi(ho). Nemám rád filmy ze staré doby ( chování, účesy, oblečení, ...atd.), ale tenhle námět vypadal celkem zajímavě.Ve výsledku to opravdu není špatný film. Snad bych jen zkrátil stopáž. Hlavně ze začátku se mi to zdálo hodně zdlouhavé. Glenn Close si nominaci na Oscara za roli Alberta Nobbse nejspíš zasloužila, protože to zahrála celkem obstojně. I přesto bych volil nějakou méně známou herečku. G. Close je prostě známá a zprvu jsem měl problém její mužské roli uvěřit. Tohle drama o tajemství a nenaplňeném snu má co nabídnout, ale určitě to není film pro každého. Kdyby to šlo dám 3 a půl hvězdy. Jelikož to ale nejde musím se přiklonit k nižšímu hodnocení. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (5)

  • Roli Helen měla původně ztvárnit Amanda Seyfried, postavu Joa zase Orlando Bloom. Oba však natáčení opustili z důvodu účasti na dalších projektech. (oje)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2011 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)

Související novinky

Glenn Close je chlap a chce za to Oscara

Glenn Close je chlap a chce za to Oscara

20.03.2010

O tom, že je Glenn Close vynikající herečka, se nemusíme dohadovat. Přestože by měla sbírat nominace a Oscary s frekvencí Meryl Streep (neříkejte mi, že jste si je nikdy nespletli), má na kontě jen 5… (více)

Reklama

Reklama