Reklama

Reklama

Nepřátelská linie

  • Francie The Cross Roads : La croisée des chemins
všechny plakáty
Francie, 2010, 107 min

Obsahy(1)

Do Francie roku 1944 je situováno válečné drama nabízející jak velkolepé bojové scény, tak i působivý pohled do morálky jednotlivých vojáků. Příběh se soustředí na četu spojeneckých vojáků, kteří kvůli špatným rozkazům uvízli v samém středu nepřátelského území. Nyní, obklopeni fašistickými vojsky, musí spojit své síly, aby si probili cestu ke svobodě. Moderně natočený snímek se nese v duchu filmů Zachraňte vojína Ryana nebo Tenká červená linie, kdy epické scény střídají strhující lidská dramata. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že ani ten kohout, co v průběhu filmu neustále kokrhal, aby vytvořil dojem francouzského venkova, nebyl opravdový. A když už ani kohout není opravdový, tak o čem tady Řitka video chce mluvit? O těch velkolepých bojových scénách a dokonale moderně natočeném snímku? No nevím... ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Chcel som byť k tomuto nízkorozpočtovému vojnovému snímku zhovievavý a dať aspoň hviezdu za snahu. Keď tu ale čítam v oficiálnom texte od distribútora tie veľkohubé kecy o "veľkolepých bojových scénach" a "moderne natočenom filme", ktorý sa neboja prirovnávať ku Ryanovi, alebo nebodaj Červenej línii, normálne sa z tej drzosti začínam zavzdušňovať a strácam akúkoľvek toleranciu. Řitka Video si nejak moc verí... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Až tak hrozný Béčkový film, ako tu prezentujú niektorí užívatelia to nebol. Niektoré scény by sa dali do reality zakomponovať a je to pozerateľné, síce nudné, ale občas to niečo vytrhne zo stereotypu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

1.5.2010 ~ "Moderně natočený snímek se nese v duchu filmů Zachraňte vojína Ryana nebo Tenká červená linie, kdy epické scény střídají strhující lidská dramata." (oficiální text distributora) ~ Horší žvást jsem jaktěživ neslyšel. Distributore, dej si facku! ~ Tenhle, ehm, film, video film, má dvě roviny, ze kterých na něj lze shlížet. Jednu naprosto dementní, druhou pouze blbou. ~ Bavit se tu o tom, že tohle veledílo má nějaký příběh, je naprosto zbytečné. Jde parta vojáků, vlivem blba velitele pochcípají a zbytek jde z místa A do místa B. Toliko k zápletce. Zhovadilost filmu tkví ale někde naprosto jinde. ~ Pokud byste si dle oficiálního textu distributora mysleli, že se mrknete na francouzský válečný film z období druhé světové, který bude alespoň tak blbý, že u něj nebudete usínat, mýlili byste se. Tohle totiž není normální film, tady se jedná o domácí home video jedné airsofťácké party, jejíž členové měli čas, nějaké ty prostředky a kameru. A tak si natočili film a on se nějakým nedopatřením dostal do distribuce a to dokonce tak široké, že tenhle snímek doputoval až k nám. Mnoha jiným, dobrým až výborným filmům se to nepodaří, tomuhle ano. Nechápu, nerozumím, civím a zírám. ~ A co je na tom home videu tak špatné? Všechno. Kamera sebou akčně klepe, aby nebylo vidět, že se natáčí za domem jednoho z kamarádů, hned první záběr a kvalita obrazu dá o kvalitě filmu naprosto jasně vědět, v mnoha místech filmu doslova chybí (!) ozvučení, dialogy pitomé, i když ne zas až tak kupodivu moc, ale herecký projev je doslova ďábelský, belzebubovsky satanistický! Korunu tomu nasazuje dabing natočený u někoho doma. Nečekejte nějakou synchronizaci zvuku s obrazem, kecá se úplně mimo. A pokud budete mít to štěstí, že se dostanete ke snímku s českým dabingem (proboha kdo ten dabing platil?), raději se na to koukejte beze zvuku, ušetříte si noc plnou nočních můr. Jako film, dokonce i jako video film, je tohle odpad. ~ Ovšem pokud se na to podívám z pohledu party airsofťáků, tak zase až tak zklamán být nemohu. Kluci se dostatečně vyblbli a že nemají peníze na pořádné efekty, zvuk a kameru a že neumějí hrát, to se dá odpustit. Přeci jen dokázat s kamarády natočit film, vymyslet scénář, sestříhat to a ozvučit, muselo dát práci. Ovšem kdyby to tak bylo prezentováno hned. Ale ono ne, ono je to dle distributora epické a kulervoucí. ~ Ne ne, tohle je vážně jen a pouze domácí fan video. Jediné, co na tom vidím jako plus je, že se kluci dokázali domluvit a natočili si pro zábavu film. Víc nic. Doporučit to lze snad jen fandům airsoftu, ti by se v tom mohli "poznat". ()

xaver odpad!

všechny recenze uživatele

Distributor si obsahem zahrává s důvěrou diváka - kupce DVD. To co si dovolil nabídnout jako velkolepé bojové scény, jako film v duchu Tenké červené linie je téměř podvod. Víc nemám co dodat. Byl jsem podveden. Do kanálu patří oba, film i distributor. ()

Dragonlanc odpad!

všechny recenze uživatele

Úbohý film, bez logiky, ktorý ma ničím nezaujal a preto patrí do odpadu. Do konca som to vyslovene pretrpel. Akčné scény vyslovene smiešne, ako keď sa malí chlapci hrajú na vojačikov a tie dialógy typu ".... Jessy nehýbej se! Jessy nehýbej se! Jessy nehýbej se! Jessy nehýbej se! Jessy nehýbej se! Jessy nehýbej se! Jessy nehýbej se! Jessy nehýbej se! ...." vyslovené asi 24 krát za sebou boli na zvracení. Prirovnať tento film k takým filmom ako "Zachraňte vojína Ryana" alebo "Tenká červená linie" môže len niekto kto je na obe oči slepý a k tomu ešte navyše aj hluchý. HOWGH !!! ()

serioga odpad!

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôct, ale úvodná " bojová " scéna mi skôr pripadala ako by sa stretli paintballový nadšenci v lese a popri tom sa ešte natáčali.Tá kamera keď sa prešlo na streľbu bola hrozná,skoro som s nej dostal morskú nemoc.Cik - cakovité pohyby kamery boli neuveritelne rušivé, k tomu tupé dialógy,dej šiel tiež od desiatich k piatim.Filmy s produkcie Řitka video som zapudil už dávno,teraz som spravil výnimku,ktorá potrvdzuje pravidlo. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že i u válečného "filmu" se budu smát, až mě bude bránice bolet. Tak otřesnou kameru, debilní režii a klišovitý scénář jsem opravdu nečekal. Takové "bondové" akce jsem viděl snad všude, ale že zrovna nepřátelská linie jima bude přebývat, to mě taky nenapadlo. Když vezmu v potaz, že se autor snaží vnutit divákovi strhující drama v duchu Ryana, opravdu je mi blivmo. Něco tak irelevantní a tristní jsem si mohl odpustit. A to jsem fanoušek druhoválečných filmů. Upozornuji, filmů, ne stupidit, které si na film jen hrají. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Mohol z toho byt dobry vojnovy film, ale vsetko to pokazila blba kamera a hlavne tie trasuce vojnove zabery ma dost hnevali a takto tento film musim nizko hodnotit. Skoda premarnenej sance:( ()

Indy21 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy opravdu z milosti. Ne, že by nebyla vidět snaha, spíš byl vidět amatérismus. A proto film vypadá jako povedené Airsoftové vidéo z víkendové akce, ale bohužel nic víc. Díky, ale tohle ne. ()

Bounder odpad!

všechny recenze uživatele

Děláte si prdel ? Toto je tak obrovský "šuriken" že jsem při sledování prvních 5 minut absolvoval hned několik po sobě jdoucích kolapsů. Koneční verdikt ? Největší sračka pod sluncem s označením válečný. Opravdu mě pobavil text distributora který jasně dokazuje že distributor jaksi viděl pouze obal který mu přišel epický ale ten toxický odpad nikdy neprojel svým DVD přehrávačem .Obrázky jsou skutečně epicé ale jakmile se rozhýbou začíná lobotomie .Oni slibované záběry velkolepých bojů jsou pouze silným válečným průjmem kdy parta idiotů za chleba dostala za úkol sehrát strhující válečnou podívanou přičemž výbuchy a střelbu si mají imaginovat. O něco těžší to měl kameraman který po natáčení zřejmě spal jako dudek poněvadž tam předvedl velice pozoruhodný výkon za který by se nemusela stydět ani firma na Vibrátory .Do toho sportovní kamery vypůjčené z FearFactory a dílo jest dokonáno ,, Tohle prostě ne ... ()

cernymotyl 

všechny recenze uživatele

Velmi lacině vyhlížející snímek s nezvládnutou kamerou, která se snaží napodobit áčkové válečné tituly. Dialogy nudné, bez nápadu. Herecké obsazení tragické a celé to podtrhuje zoufalý český dabing. ()

HectorHagman odpad!

všechny recenze uživatele

No já myslel ze snad sním toto není film!!!!!!!Toto je pouze video kde si parta puberťáků hraje na vojáky v lese za dědovou kůlnou.....to patři na youtube a ne na video. ()

Reklama

Reklama