Reklama

Reklama

Jedna válka

(festivalový název)
  • Rusko Odna vojna (více)

Obsahy(1)

Je 8. května 1945, je vyhlášeno vítězství Sovětského svazu a major NKVD Maxim Prochorov přijíždí na malý ostrov na severu země, kam byly během války odklizeny ruské matky dětí německých okupantů. Ženy s optimismem čekají na omilostnění, ale major Prochorov má jiný úkol – co nejrychleji přemístit ženy do pracovních táborů a jejich děti do dětských domovů.

Film Jedna válka je natočen podle skutečných válečných událostí, které byly v Rusku dlouho tabu. Režisérka Vera Glagoleva, která si ve filmu také zahrála jednu z vedlejších rolí, se snažila podat co nejpřesnější obraz minulosti a soustředila se proto i na drobné detaily jako dobové rekvizity. Film, jehož výpověď je v mnoha ohledech zásadní nejen pro současné Rusko, se již promítal na řadě přehlídek po celém světě, včetně České republiky, a získal několik ocenění. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (2)

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Prekrasny, jemny a velmi smutny film o zenach, ktere mely v SSSR za 2. svetove valky dite s Nemcem. Prispiva k tomu velmi citlive a na jemnych naznacich postaveny pribeh, scenerie skalnateho ostrovu na severu i samotne predstavitelky... ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama