Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Není snadné chovat se lidsky, obzvlášť pak v dnešní době, kdy na ledaskoho dopadla krize zcela fatálním způsobem. A Robin to cítí lépe než kdokoli jiný. Většina městečka Molkom, kde žil, pracovala v jedné velké místní fabrice, a když ta pozastavila výrobu, začalo jít ve švédském Varmlandu skoro o život. Na rozdíl od ostatních ale Robin nechtěl stát se založenýma rukama, proto se záhy chopil příležitosti a otevřel si vlastní živnost, kterou si zároveň splnil svůj velký sen. Stal se svatebním fotografem ve Stockholmu. A protože nejvíce bohatých žije v luxusní čtvrti Dursholm, začal své štěstí hledat právě tam. Pak se ale na obzoru objevila jistá menší potíž. Jako by pohyb mezi noblesní a snobskou smetánkou nebyl už sám o sobě těžký, na jednom honosném obřadu se Robinovi podaří zakoukat do evidentně zámožné sestry nevěsty. Tak zámožné, že je zcela evidentní, jak musí jeho výzva k půvabné dívce dopadnout. Jenže láska je mocná čarodějka a dokáže lidi donutit k ledasčemu. I k věcem, se kterými není snadné souhlasit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film na způsob německé pilcherovky.Jen ten zkrachovalý herec který se mermomocí snažil o své místo na slunci mezi smetánkou a sklízel jen faleš a tak se rozhodl...toho mi bylo opravdu líto.Tuva Novotny určitě Oscara za to neustálé zvedání obočí a protáčení panenek nedostane.Robin byl přesvědčivější.Skvělá ve své roli byla i Robinova matka.Dobré kamerové záběry .Obešlo se to bez rozkolísanosti.A i to jak si kamera vedla herce prostorem to jsem dlouho neviděla.Čím dál tím víc vyhledávám severskou tvorbu ()

Reklama

Kaylar 

všechny recenze uživatele

Vše vypadalo zpočátku zajímavě: ospalé švédské městečko se skomírající továrnou na výrobu sýrů, hrdina žijící ve svých 30 letech u rodičů, nekonformní punkové příbuzenstvo. V okamžiku, kdy se Robin dostává do Stockholmu a je donucen z důvodu svého nového zaměstnání shodit své vlasy a navléci oblek, tak se film stává předvídatelnou "limonádou". Celkově však není špatný, má své dobré momenty. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jestli jsou takoví všichni Švédové, pak tam nechci ani s Čedokem. 1) Opakovaně zjišťuji, že doplňování jmen herců je děláno nekvalitně. Zde například zcela chybí hlavní postava, 35letý Bjorn Starrin (fotograf). 2) Nesympatičtí burani z Varmlandu a nesympatičtí představitelé stockholmské smetánky tvoří hlavní postavy tohoto nesympatického odtažitého a studeného filmu. Mimoidní dabing je pak (ne)milou třešinkou na margarínovém dortu. 3) A přesto...někdy v polovině jsem si překvapeně uvědomil, že se mi snímek docela líbí. 4) 44letý Ulf Malmros (scénář, střih a režie) přispěl k mému poznání švédské duše. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Filmová koncepce svatebního fotografa vychází z vlastních zkušeností režiséra Ulfa Malmrose, který si jako mladý fotograf svatebních obřadů tímto způsobem přivydělával v době, kdy se přistěhoval do hlavní švédské metropole. (Conspi)

Reklama

Reklama