Reklama

Reklama

The White Stripes: Under Great White Northern Lights

Trailer
Dokumentární / Hudební
USA, 2009, 93 min

Režie:

Emmett Malloy

Kamera:

Giles Dunning

Obsahy(1)

Záznam koncertního turné rockového dua The White Stripes po Kanadě z roku 2007. Snímek zachycuje vše, co se na koncertní šňůře přihodilo, včetně slavného "koncertu" o jedné notě, hraní v bowlingové hale, na rybářské lodi nebo v autobuse. (montana_cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Marys 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si na rozšírenie hudobných obzorov, inak som White Stripes vôbec nepoznal. Filmársky je to vcelku dobre vykreslené, hoci nie príliš záživne, čo sa týka hudby, tak som sa takmer vôbec teda nechytal (až na Seven Nation Army, ktorej názov som predtým ale aj tak nepoznal, akurát hudba sa mi vybavila). V podstate mi film dal ale názor do hlavy, že kapela bola aj tak iba one-man show a Meg ju spoludotvárala len kvôli prsiam a tomu, aby sa doma nenudila (ináč tie bicie zvládne hrať po roku, možno aj menej každý, kto má aspoň trochu zmysel pre rytmus, podľa mňa). Každopádne prístup Jacka k hudbe ma zaujal. Takže také solídne tri hviezdy. ()

zekkx 

všechny recenze uživatele

Považoval jsem se za fanouška, ale z písniček, které zazněly v tomto dokumentu jsem znal snad pouhé dvě.. ty notoricky známé pecky jako "Walking with a Ghost" či "My doorbell" byli z neznámého důvodu vynechány, což je pro člověka, který není přímo skalním fanouškem obrovská škoda. Přesto The White Stripes Pod Velkolepými Bílými Severskými Světly nabízí naprosto unikátní pohled do zákulisí jejich cesty po Kanadě ale hlavně do vztahu mezi Jackem a Meg, jehož vyvrcholení v závěru u piana je emotivnější než leckterý hollywoodský doják. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

White Stripes pro mne byli španělskou, či spíše kanadskou vesnicí, ale tento dokument leccos změnil. Výkon kytarového teroristy Jacka a neposedné bubenice Meg byl fantastický, i když zdaleka ne všechny jimi vyluzované tóny prošly cenzurou mých uší. Pokud bych však měl světu co říct a nestyděl se veřejně krotit kytarové struny, tak bych byl šťastný, kdyby mi k tomu stvoření podobné Meg dodávalo za zády správný rytmus. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Záznam z turné po Kanadě. White Stripes jsem si oblíbil, jejich hudba se mi líbí (hlavně album Elephant) a tak jsem předpokládal, že budu nadšený i dokumentem o jejich turné. Nakonec musím zůstat jen u spokojenosti, ale bylo fajn a také rozdílné poslechnout si je "na živo". Koncert o jedné notě mě dostal... ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Paradoxně to, co bylo v celém dokumentu nejméně zábavné, byly záznamy a úryvky z koncertů (mám tím na mysli normální koncerty na pódiu). Ten zbytek totiž tvoří dost zajímavý pohled na vztah dvou (zdá se mi, že, především hudebně, dost odlišných) lidí. Plus bezvadné nápady na mini koncerty v autobuse, na bowlingové dráze a podobně. Nejsem fanouškem White Stripes, ale dost jsem si oblíbil Jacka Whitea jako osobnost a hudebníka (spíše v jeho bluesové poloze). A jak jsem již podotkl, mám pocit, že tenhle dokument odhaluje z Jackova a Megiina vztahu víc, než je v hudebních dokumentech obvyklé (poslední scéna). 8/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení byly nahrány a později vydány dvě živá alba. Celý průřez turné zachycuje „Under Great White Northern Lights“, záznam jubilejního koncertu je pak zaznamenán na „Under Nova Scotian Lights“. (ThinkGeek)
  • Film měl premiéru 18. září 2009 na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. Byl vybrán kanadský festival právě kvůli lásce obou členů ke Kanadě. (jeykey)

Reklama

Reklama