Reklama

Reklama

O čem mluví muži? Samozřejmě, že o ženách. Tento snímek má na svědomí ruský "Kvartet I" který má v Rusku za sebou již velice populární "Den radio" a "Den vyborov". Jako vždy je film postaven na vtipných dialozích čtyř kolegů z rádia "Jakoby Rádio".
Čtyři kolegové z rádia se vydávají na dvoudenní cestu do Kyjeva na koncert skupiny Bi-2. Během ní mají spoustu času vypustit páru a oddechnout si od všedního života a hlavně manželek, milenek a práce.
Hořce pravdivá "dialogová" komedie o tom, co si muži s námi (ženami) musí vytrpět. A co my o nich nevíme a vědět ani nechceme. (Amarylliska)

(více)

Recenze (12)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Když jsem byl malý, musel jsem poslouchat rodiče. Teď zase musím poslouchat ženu... kdy už zestárnu? '' :-) ----Myslel jsem, že to bude taková ruská obdoba desítek podobných komedií, kdy parta taťků jede spolu někam pryč vypustit páru, zavzpomínat jak se žilo v tlupě a dokázat si, že stárne jen ten svět kolem, ale oni ne. Cestou někam je samozřejmě potkávají veselé příhody a tak je o zábavu postaráno... Zde tedy vše navíc v ruském podání, které může být všelijaké... Ale to byl omyl. Tady vlastně byla cílem sama cesta. Po hektickém začátku, kdy 4 hrdinové musí na krátko zpřetrhat všechny ty tepny a žíly co je neustále pojí s rodinami, zaměstnáním, přítelkyněmi a ocitnou se v autě se nám postupně odkryjí světy 4 čtyřicátníků. Kamarádi jeden druhého dobře znají a tak cesta probíhá v družném rozhovoru o chlapských záležitostech, o manželství, dětech... Řeší mezi sebou názory k nevěrám i příklady jak by to bylo opačně atd... Padne i pár životních pravd a sem tam se divák zasměje. A jelikož cesta za vzdáleným koncertem je dlouhá, je co řešit, na co se vzájemně ptát, o čem filozofovat... Bohužel na mně to bylo zase takové rusky rozšafné, rozmáchlé... Herci mi ale seděli, typově byli vybráni skvěle. Závěr byl fajn, ze života... K čemu cesta, když nikde není žádná stařenka k převedení? :-) ...a když už si fakt nevíte rady, řekněte si na co by se ptali Němci ! Dávám za 3 moderní obrazy. * * * ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Road movie čtyř kamarádů, čtyřicátníků, kteří si vyjeli za zábavou z Moskvy do Oděsy. Zajímavý náhled do ruské mentality s dialogy, vycházejícími ze zkušeností a dojmů z dosavadního života, jehož středobodem jsou samozřejmě ženy. Příjemná podívaná, která je mi ideově bližší než soudobé české filmy. Není to komedie k popukání, ale spíše oddechový film k pobavení a místy i k zamyšlení. A závěrečná myšlenka, jen lehce a nenásilně naznačená, vůbec není špatná. Na tento film se s chutí podívám znovu. Přesněji 4,5. ()

Reklama

danliofer 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně komedie roku. Jak by řekli Rusové - KLASSNO! Tak svěží dialogy na téma muži a ženy už jsem dlouho neslyšela... Myslím, že si tuto perličku pustím pokaždé, když na mě půjdou existenciální chmury... Život je krátký a krásný... Mimochodem autoři filmu si tak dobře pohráli i s mnoha jinými vychytávkami, že je to prostě šestihvězdičková záležitost se vším všudy! Kam se na Rusy hrabou naše současné komedie, občas plné trapnosti... :-)) V ruském znění: http://www.youtube.com/watch?v=Pdt3yziIWO0&feature=fvwrel Pokračování možno vidět zde: http://mov1.ru/load/o_chjom_eshhjo_govorjat_muzhchiny_2/10-1-0-6160 ()

Sergii 

všechny recenze uživatele

Lahůdka, lahůdka a ještě jednou lahůdka. Bohužel mi příjde, že pro osobu neseznámenou s ruskou kulturou a OPRAVDOVOU ruskou (chlapskou) mentalitou je to film lehce nepochopitelný. K filmu... celou dobu jsem vrněl blahem. Konečně mi někdo dokázal že nejsem vadnej a že stejný problémy s ženskýma mají i jiní chlapi. Celou dobu jsem jen s lehkým úsměvem na tváři souhlasně kýval. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa náramne.Keďže som sa aj na strednej učil ruštinu, tak som im aj čosi sem tam rozumel. A táto komédia my naozaj sadla, príjemná a konverzačná, úplne super. Len nechápem prečo sa kynológia nezaoberá kinom ale psami :))). Samozrejme to je asi pre to, lebo Kyno ke po latinsky pes. A tá naša rodná Ugorščina, jajajaj :))). ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama