Reklama

Reklama

Hisshiken torisashi

  • Japonsko 必死剣 鳥刺し (více)
Trailer

Obsahy(1)

Samuraj Kanemi Sanzawmon, ovládající jedinečnou bojovou technikou "pták-lov", musí bojovat o svůj život poté, co zabije zkorumpovanou a manipulativní milenku feudálního pána Tabu Ukyou. Drama, které ukazuje cestu samuraje a často zkorumpované politiky klanu. (spitr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Fr 

všechny recenze uživatele

…PROČ PAN SANZAEMON NĚCO TAKOVÉHO UDĚLAL? JE ZNÁMÉ, ŽE JE VÁŽENÝ A DŮVĚRYHODNÝ. PROČ TEDY TAK VYROVNANÝ MUŽ NĚCO TAKOVÉHO UDĚLAL?.… /// Samurajskej příběh o netradičním vyřešení finanční tísně ,,léna“, odvaze a lsti. Další z novějších návratů ke kořenům, kterej vrhá veškerou sílu do příběhu, odehrávajícího se na dvorku (dvou dvorcích). (Maximálně třech … ale víc vole nedám!) Rejža nezapře, že má něco nakoukáno a naštudováno. Vypráví pomalu, rozvážně, s důrazem na gesta, aby strhnul v závěru, ve kterým krvavě zasviní jeden z dvorečků, a díky kterýmu mám dvojnásobnej pocit, že to stálo za to! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku, kterou napsal Shuhei Fujisawa, jsem nečetl. 2.) Zjistím, kdy frajeři vytahujou meč zoufalství. 3.) Thx za titule ,,teiko“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Kapitán infanterie a zdatný šermíř Kanemi Sanzaemon zabije pánovu konkubínu (milenku) Renko a v retrospektivních scénách se rozplétá důvod jeho počínání. Po takovémto činu by měla následovat rituální sebevražda (seppuku nebo též harakiri), ale Kanemi Sanzaemon dostává mírný trest v podobě ročního domácího vězení. Po tuto celou dobu se o přípravu jeho jídlo může starat pouze neteř Rio. Po skončení trestu je povolán zpět do služby, aby pokračoval jako bodyguard, protože pro jeho pána není celá událost ještě uzavřená... ()

Reklama

spitr 

všechny recenze uživatele

Meč Zoufalství je film založený na povídce Shuhei Fujisawa, který byl součástí jeho série "Hidden Sword" stejně jako Skryté ostří a Láska a čest. Samuraj Kanemi Sanzawmon, ovládající jedinečnou bojovou technikou "pták-lov", musí bojovat o svůj život poté, co zabije zkorumpovanou a manipulativní milenku feudálního pána Tabu Ukyou. Drama, které ukazuje cestu samuraje a často zkorumpované politiky klanu. První polovina (a rozhodně lepší) nemá prakticky nic společného s druhou, kromě rozšíření o podivný romantický subplot zahrnující Kanemi a jeho neteř, jenž odmítl její snoubenec. Téměř obsedantní pozornost k detailu je levný způsob, jak ukončit to, co začalo dosti zajímavě. Možná, že kdyby bylo více času stráveného na příběhu než na přetrvávajících záběrech služebníků otevírajících a zavírajících papírové dveře, film by fungoval mnohem lépe jako celek. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spôsob akým je podaný tento samurajský film mi vôbec nesadol. Najprv dôjde k vražde a následne sa postupne dozvedáme, čo k tomu vraha viedlo. A je to riadne zapeklité, keďže za všetkým je klbko zákerných zmijí, ktoré spriadajú komplikované intrigy. Jednak ma nebavilo postupné odhaľovanie, lebo mi to pripomínalo detektívky, ktoré neznášam. A zároveň som si ma vôbec nezískali postavy vďaka tomu, že najprv spoznáme ich hrozné činy a až potom zisťujeme ich dôvody. Záverečný krvavý súboj to už nezachránil. Keby bol príbeh podaný chronologicky, tak by sa mi to páčilo snáď oveľa viac. Aj keď tie intrigy by mi asi aj tak liezli na nervy. Oveľa radšej mám Yamadove civilné samurajské filmy, ktoré majú pozitívne vyznenie. 5/10. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, které se víc než bojem zabývají jeho podstatou. A proto jsem tentokrát nebyla zklamaná. Japonsky pomalu ubýhající děj, rámovaný poetikou ukáže život a filozofii samurajů líp než duchaprostá řežba. Přesto nenudí, má náboj a vy čekáte, co přijde dál. Finále bylo strhující, i když na mě trochu moc dlouhé. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama