Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cizinec z vesmíru kousne do ruky biovýzkumníka a promění ho v monstrum. Jeho první obětí je stráž v laboratoři, ve které pracuje. Dcery strážce se začínají obávat, že jim otec nevolal, a jdou do laboratoře, kde potkají svou nejhorší noční můru. (JasonCZ)

Recenze (10)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Klasická mutantnovotrelecká scifáreň svojej doby. Prvá polovica filmu ma vskutku pozitívne prekvapila, nejaký vedec sa tam po uhryznutí krivohubou mimozemskou žabou mení na beztvarého slimáka. Monster efekty sú tu celkovo veľmi podarené, osobitne sa mi potom páčili stop-motion zábery dospelej obludy, tomu sa žiadne lacné odporné CGI nevyrovná. Druhá polovica v znamení naháňačky s obludou sa bohužiaľ premení na bohapusté trapasenie postáv blbých ako zaschnutá horčica. Trhal som si chlpy na nohách keď tam tá kravička v panike utekala oblude rovno do náručia lebo zbadala niečo ešte strašnejšie - myš! Stupidita borcov v tomto filme nepozná obmedzenia a to najviac strháva moje hodnotenie. Ale páčil sa mi ten slizký riaditeľ, fajn odporný hnusák a bezškrupulózny zmrd. Masky, scény premeny a model monštra vo svojej kategórii skvelé, škoda že zabitia nenápadité a obvykle mimo kameru. Ako plus treba rozhodne brať že film neuspáva, postupuje rýchlo vpred a pobavil aj záver kde to tá zelená žaba hodlá roztočiť. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařená věcička a udajně pokračování pecky Deadly spawn. Ale nebojte spolu to nemá naprosto nic společného. Celej film se odehrává v jednom institutu kde mají pár alienů. No a znáte to jednou se něco nepovede jeden vědec dostane kousanec a začne se měnit. Předně musím říct že masky a makety vetřelců jsou dokonalé. Parádně se hejbaj, nebojí se zakousnout a jsou takové slizké přesně jak to mám rád. Masky se povedly. A ani film samotný nějak moc nenudí, jen je dost jednoduchej a divnej, co je ale už horší jsou herci kteří neodváděj ani standart ani špatné výkony, oni prostě odříkaj text a konec. V tomhle je to fakt strašné. Konec byl tak trochu přeplácanej a lehce mi připomínal film Věc, hlavně tím monstrem na konci. Filmu dávám 3* ale být to o kousek lepší dávám 4*. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Některé experimenty se prostě vymstí... Věc, Moucha a děsivé vize B.Yuzny se spojily ve snímku, který sází na efekty, skvělé masky a klasickou stop motion. Příběh je velmi jednoduchý. Výzkumný ústav, pokusy, příšerky (no, zpočátku jsem si připadal jako na návštěvě u Muppetů), jedno hryznutí (jo, flirtovat s rukou v boxu s kreaturkou se nevyplácí) pan doktor se v průběhu několika mutací mění v monstrum. No a pak už jen nahánění v nehostinné budově, boj o život, sliz, krev, chapadla, zuby, létající zuby! Herecké výkony nula, scénář podprůměr, ale mutace na jedničku! Úplný závěr je vtipný (skoro jako vypusťte Krakena...). Jediný film Glenna Takakjiana, který se věnuje především speciálním efektům a animaci. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No tak na začiatok. Ak vám úvodných titulkoch predstavia tretinu tých tvorcov ktorí riešili masky, špeciálne a vizuálne efekty, tak si môžte byť istý, že tu nepôjde o nič shakespearovské. A pravdu povediac, je sa na čo pozerať. A úprimne, takýto druh filmov mi v dnešnej dobe hrozne chýba. Proste žiadne klepanie prstíkov po klávesnici počítača, ale stará dobrá old school animatronika, stop ( go ) motion, či masky reálne natreté na tváre hercov. Je to výživnejšie, reálnejšie a pre mnohých určite aj odpudivejšie. A o tom tento alien horor je. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Prvá polka filmu bola presne ako som si predstavoval. Space bodyhoror! Ukážkové praktické masky (presne takéto totálne milujem!), slizké, beštiálne a hrozivé deformácie ľudského tela na niečo vesmírne a obludné. Po niečom podobnom som dlhšie pátral. Škoda, že sa do deja zapletú dcéry vedca s iritujúcim frajerom, ktorý totálne škodí atmosfére filmu. Dokonca mi nevadil minimalistický dej, nie príliš zdatní herci, no v čom mohli ešte pridať je príšera, ktorá sa v polke filmu zasekne a už sa nemení. Kľudne ešte mohli pokračovať ďalej a preniesť nejakú variáciu aj na iné postavy. Ale inak som spokojný. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama