Reklama

Reklama

Zůstane to mezi námi

  • Chorvatsko Neka ostane medju nama (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nikola je muž, který si rád „užívá“. Jeho bratr před jeho zálety zavírá oči a ani on nemá čisté svědomí. Lze na nevěře najít i hezké věci nebo si zaslouží naprosté opovržení, zvláště, je-li spíše promyšlená, než spontánní? Tato vztahová mozaika možná působí jako komediálně odlehčená, zanechává však i trpkost z toho, jaká prázdnota postavy obklopuje… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (24)

Thimpu 

všechny recenze uživatele

Záhřebská chmurná zima i jaro, jak ho Čech možná nezná, doplněný smutnou hudbou, společně s postavami, jenž se navzájem podvádějí a ničí vztahy svoje i ty kolem sebe, nechal vzniknout velice povedený snímek. Někdy se mi chtělo z některých situací zvracet, jindy až plakat, jak je možné, že udržet věrnost je tak složité. Jenže ačkoli jsou všichni zúčastnění nevěrou propleteni a lžou si přitom na rovinu z očí do očí, nakonec stejně nemají kam jít a hledají někoho, s kým by mohli být, jelikož člověk nikdy nechce zůstat sám. Krásný název filmu „Zůstane to mezi námi“ vlastně spíše symbolizuje něco v tom smyslu: „Víme o tom všichni, ale bavit se o tom nebudeme.“ Až překvapivě jsem tomuhle snímku přišel na chuť. Citově vás v některých místech dostane, navíc mi i přijde, že tenhle hodně smutný příběh je v dnešním světě kolikrát hodně tvrdá realita. Jedinou výtku mám vůči někdy nepřehlednému propletenci vztahů, ve kterých jsem se místy hodně ztrácel, než mi došly. Jinak 4 hvězdy a puntík k tomu. ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Kto pozná Balkáncov len z dovolenky a nie ako dôverných priateľov s ktorými žije a pracuje a ktorí sa podelia o svoje zážitky, ich náturu a životný štýl, možno sa mu to bude zdať príliš heavy metal. Mňa nič neprekvapilo, žijú naplno. Buď sa milujú alebo bojujú. A spomenie si ešte niekto na časy socíka keď miestny lámači sŕdc čakali v šore na príjazd autobusov so značkou CS.... čo dámy teraz v najlepšom veku? ()

Reklama

jefff odpad!

všechny recenze uživatele

Ježiš, no tak to se mi dlouho nestalo. Tenhle snímek nenávidím. Nenávidím každičkou scénu. Minutu po minutě jsem doufal v sále, kdy už tohle zkončí a já si budu moct vklidu zanadávat. Nerozumějte mi špatně. Natočené to je dobře, nenudí to a chvílemi pobaví, A myslím, že své fandy si tenhle film najde, mě však celá dějová linie, celá myšlenka a duch snímku, hlavní postavy i pohled jak je na příběh pohlíženo, to vše mě neskutečně odpuzuje a upřímně vadí. Není to objektivní recenze, ale podvádět, vysmívat se bližným, dělat z nich idioty a přitom se jim u toho smát do obličeje, ničit vztahy...tomu já se vážně smát nechci a nelíbí se mi to. Přijde mi to ubohý. Pardon... ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Dosť hnusný film. Nielenže bol plný sexu, ale ešte aj tie morálne vzťahy - deti s bratom svojho manžela, nevery jedna radosť, klamanie do očí, absolútne zvrátený a nenormálny film bez akýchkoľvek morálnej myšlienky a so žiadnym morálnym posolstvom. Prvýkrát ľutujem, že som bol v kine na film, ešteže to bolo zadarmo v rámci Minifestivalu európskeho filmu. Tak prečo hviezdička? Občas tam bol náznak skutočnej emócie. A vtipné mi to veľmi neprišlo. ()

mau 

všechny recenze uživatele

Žánrový snímek se odehrává během jednoho roku v Záhřebu, kde se osudy několika postav propojují kolem dvou bratří. Starší Nikola odjel v 90. letech za prací do USA a vrátil se jako bohatý muž. Žije v luxusním bytě s mladou manželkou, ale je promiskuitní, neustále navazuje nové známosti. Mladší Braco žije v bratrově stínu. Rodina se mu rozpadla, pubertální dcera ho ignoruje, je věčně nespokojený, necílevědomý. Vyprávění postupně odhaluje lživé a nekorektní stránky vzájemných vztahů, které formuje nevěra, nedůvěra, sobectví či přetvářka. Nelichotivý a znepokojivý obraz dnešní materialistické a neupřímné společnosti. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama