Reklama

Reklama

13. komnata - Série 5 (2009) (série)


13. komnata Marty Jandové (S05E30)

(epizoda)

Obsahy(1)

Marta Jandová je dcerou slavného rockového zpěváka Petra Jandy. V době, kdy se narodila, byl její otec hodně zaneprázdněn koncerty a Marta vyrůstala se svým o sedm let starším bratrem v péči starostlivé mámy. Paní Jana byla původně baletka, ale zůstala doma s dětmi a své profese se vzdala. Příběh Marty vypráví o tom, jak se z dobře fungující rodiny, kde péči o děti převzala výhradně máma, protože táta neměl čas, zbylo během roku a půl úplné torzo. Když bylo Martě sedmnáct let, její maminka zemřela na rakovinu. Nemoc přišla rychle a paní Jandová zemřela během roku a půl. Do období dospělosti a samostatnosti "skočila" Marta předčasně a i to byl důvod, proč přestala žít v rodné Praze. Odešla na rok do Ameriky a potom, hned po maturitě na ekonomické škole, se vdala a odešla za manželem, známým zpěvákem, do Mnichova. Stala se zde úspěšnou zpěvačkou, působila v kapele Die Happy. Na rakovinu pak po deseti letech, které uplynuly od smrti maminky, zemřel i její starší bratr. To už Marta žila nastálo v Německu a přijela do Prahy jen na pohřeb. Po pěti letech se její manželství rozpadlo, ale ona zůstala v Německu a stále byla a je členkou kapely Die Happy. Nyní se po letech nastálo vrací zpět do Čech a momentálně zkouší v muzikálu Baron Prášil. Věnuje se v Německu moderování hudebních pořadů a na německém veřejnoprávním kanále ZDFneo uvádí hitparádu. Marta měla patrně velké štěstí, že je osobností, která se dokáže s ranami osudu vyrovnat. Její kamarádka Klára o ní říká, že: "...neklesá na mysli, nehroutí se, stojí oběma nohama na zemi, dovede se vyrovnat rychle s různými situacemi." Průvodcem 13. komnatou Marty Jandové je novinář Honza Dědek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nemůžu být ani v nejmenším objektivní, protože pět by ode mě dostala i reklama na toaleťák, kdyby v ní byla Martička.... ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Neskutečně talentovaná mladá žena plná energie, radosti, kterou na svých koncertech předává dál! Nikdy se nevzdala, i když ji potkala smrt maminky a to zrovna v době, kdy ji potřebovala nejvíc. Nenechala na sebe dát nálepku ,,To je dcera Jandy", ale sbalila se a odjela z Čech, aby se v zahraničí prosadila a dokázala, že na to má. Je krásná, inteligentní, plná optimismu, charisma - naprosto ji obdivuji! ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Němkofilka Marta Jandová, která si v Česku udělal jméno jen tím, že byla v porotě jedné přihlouplé reality show. To je její vizitka, jak smutné. Ale stačilo to, aby byla brána jako neoddělitelná součást českého šoubyznysu. ()

Handle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec to neměla lehký a za to, že se dokázala prosadit v Německu, kde jí nikdo neznal a přesto všechno se tvářit ''jakoby nic'' má můj obidv.. A to nejspíš mohla využít otcovo jméno a zpívat tady v Česku.. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama