Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždy podle abecedy je známý detektivní román Agathy Christie, který byl předlohou pro jednu epizodu z nového francouzského cyklu. Policie dostane vždy dopis, který ohlašuje další vraždu. Oznámí první písmeno jména obětí, datum a přibližné místo, kde bude zločin spáchán. Dopis bývá vždy podepsán ABC, neboť jména zavražděných jdou podle abecedy. To ovšem komisaří Larosierovi zdaleka nestačí, aby mohl zabránit dalším zločinům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Mitisko odpad!

všechny recenze uživatele

Nič tak primitívne, odporné a predvídatelné som ešte nevidel. Ten sústavný "podtón" buzeranstkého harašenia ma uplne vytáčal a bol by som schopný za tento snímok zavret autora, scenáristu a aj tých buzerantských hercov. Odporné je že film je detektívka v ktorej je dosadený sexuálny podton buzeranstva od začiatku až do konca a pritom sa to hrá na seriozne dielo detektívku... Pri takýchto sračkách sa fakt pýtam kde tento svet speje. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

17.11.2010 ~ Francouzsko-Švýcarská debilita na motivy příběhu Agathy Christie. Ta se ale chuděra obrací v hrobě, když vidí, nakolik jde její nápad uzmout, zmrvit a pošlapat. ~ Po městě a v jeho okolí se začínají objevovat mladé dívky. Mrtvé. A vždy je u nich nalezen jízdní řád autobusové linky ABC. Najít sériového vraha dostává za úkol inspektor Larosière se svým pomocníkem Lampionem. Ale protože Larosièrovo vyšetřování se táhne, je přizván na pomoc inspektor Duval. Ten ale namísto pomoci pátrá svým způsobem a před Lampionem se snaží praktiky Larosièreho i jeho samotného podkopávat jako zastaralé. ~ Průserem tohohle filmu je, že ač si hraje na krimi, jde bohužel o komedii, patrně neplánovanou a k tomu ještě špatnou. Larosière je namyšlený egoistický blbec, Lampion mladý a nezkušený blbec a Duval je je taky egouš jak Brno. Navíc je to gay a tak na konci druhé třetiny filmu si to s Lampionem rozdá. Do té doby jde jen o poměrně nezajímavou nudnou interpretaci Agathiny povídky, ale tohle už bylo moc. Třešničkou nakonec byla mladá slečna zamilovaná do "padoucha", který by mohl být jejím otcem, ovšem navíc prošel drtičkou odpadu, tudíž by spíše mohl vystupovat v cirkusu a strašit malé děti. ~ Prostě tohle byla zrůdnost bez hlavy, paty a několika životně důležitých vnitřních orgánů. Vypreparovaná detektivka napěchovaná blbostmi, aby se tomu mohlo říkat film. Děs. kdyby alespoň hlavní postavy nebyly imbecilní a film se tvářil doopravdy jako detektivka a ne jako parodie. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chm, chm, chm, čeho se člověk nedočká, když v neděli před půlnocí zapomene vypnout televizi a sleduje současnou předělávku Agátina klasického příběhu. Dnes už romantickou zápletku najdeme i v ryze mužském filmu. Kdy se dočkáme regulérního Hastingse souložícího s inspektorem Jappem? ()

Klariska odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož zbožňuji původní zpracování detektivek A.Christie s Herculem Poirotem (vždy vynikající David Suchet), tak mi tento nový zcela inovovaný francouzský cyklus Agátiných detektivek přijde jako urážka jejího brilantního díla. Nahradit vyjímečného sice puntičkářského a sebevědomého Poirota příšerným namyšleným a neschopným detektivem Larosierem mi přijde dost neuctivé. Místo pomocníka kapitána Hatingse obsadit jakéhosi Lampiona (už jen to jméno) je hrůza. A nakonec zazdít zcela vyjímečnou atmosféru, kterou nabízí všechny tradiční zpracování považuji za barbarství. Myslím, že by tvůrci, v tomto případě, měli raději dát od moderní interpretace rychle ruce pryč. ()

rt12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty dva buď budete nenávidět nebo mít rád nic mezi tím. Já je mám ráda a tím pádem náhrada za Poirota i neobvyklé zpracování Agathy mi sedí. Chce to brát s nadhledem a přijmout určitou nadsázku. Pro ortodoxní vyznavače Anglického detektivního slohu to není. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama