Reklama

Reklama

Vraždy podle Agathy Christie - Série 1 (2009) (série)


Malé vraždy Agathy Christie: Otrávené pero (S01E03)

(epizoda)
  • Česko Jedovaté pero (více)

Obsahy(1)

Mladý inspektor Emile Lampion je vážně zraněn při policejní akci. Jeho nadřízený komisař Larosiere má tak trochu výčitky svědomí a tak mu najde malebnou vesničku na severu Francie, aby se v klidu zotavil. OVŠEM... celou vesnici zaplavují anonymní dopisy, které otravují ovzduší i duše obyvatel. Po rekonvalescenci je veta a Emil s Larosierem se pouštějí do pátrání, protože anonymovi nestačí psát jedovaté dopisy, ale začíná vraždit.
Tento příběh Agathy Christie vyšel u nás pod názvem Není kouře bez ohýnku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otrávené pero je o něco menší taškařice než Dům na úskalí, zároveň je tu i méně trapnosti komisaře Larosiera, takže nakonec opět lehce podprůměrné hodnocení. ()

Rádlo 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo, kdo si troufl natočit Agátu úplně jinak! (pokud osazenstvo této vesničky není psychicky labilní, je homosexuální - zbytek tvoří veskrze velmi vyrovnaní vrahouni. To vše zasazeno do tradičně vyvedených kulis romantického venkova...) Jedna hvězda navíc za postavu Corinne Masiero - pomocnice pronajímající stařenky (role na kterou se čeká celý život) a za Emila (mého srdce lampión)... "Přece nebudu spát v jednom pokoji s mrtvolou..." "No tak Lampióne, hlavně že nechrápe..." Prostě vypněte, pokud čekáte lehký sofistikovaný humor a dechberoucí drama a zapněte, pokud unesete silně nadsázkovitou Agátu a snesitelně šokézní poznámky ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I tady samozřejmě lepší zpracování, kde byl zachráncem ošklivých káčátek James D'Arcy a detektivem slečna Marplová, ale lepší než profláknuté Vraždy podle abecedy nebo Zkouška neviny, které se nedávno dočkaly nových adaptací ve Velké Británii a jimž výše jmenované s duem L+L nesahaly ani po kotníky... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama