Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každá rodina má svoji nejbělejší ovci, ke které upíná svůj zrak. Každá rodina má někoho, kým se může chlubit. Každá. A pro Martanovi, dělnickou famílii z jižní Itálie, momentálně žijící v Turíně, je tím někým Emma. Ostatně právem. Už odmalička totiž cílevědomá Emma dělala všechno proto, aby po společenském žebříčku vyšplhala co nejvýš, a i díky tomu nakonec vystudovala matematickou vysokou školu a nyní se může pyšnit prestižním zaměstnáním ve vývojovém počítačovém centru automobilky Fiat. Má v podstatě vše včetně srdce uznávaného inženýra a vysokého manažera Silvia a jeho potomka. Ale o tohle všechno už brzy přijde. Blíží se totiž osudové setkání s prudkým a živočišným Sergiem, jedním z hybatelů stávky dělníků Fiatu proti propouštění a proti neutěšeným platovým podmínkám ve firmě. A společně s láskou k tomuto muži, který je pravým opakem budoucnosti, jíž si představovala, přijdou i palčivá rozhodnutí, která radikálně změní její dosavadní existenci. Volání srdce je ale nutné následovat za každou cenu. Psychologické, sociální milostné drama vycházející z osudů skutečných postav, jež figurovaly v masivní turínské stávce v roce 1980, natočila režisérka Wilma Labateová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To jsem takhle jednou po ránu přijel v šest z Mladý Boleslavi s tím, že v osm jdu do práce a spát se mi už nechce. Tak jsem pustil Cinemax a ten na mě vybalil tenhle na první pohled docela zajímavý film. Skutečnost pak ale byla někde uplně jinde. Italové jsou komunisti a dávají to dost jasně najevo. Když tak pak točí nějaký film, tak si to prostě natočí tak jak se jim to hodí a na diváky nehledí. To se pak stane, že film si skáče, nudí, otravuje, ale ve výsledku spíš nasere, než zaujme. A ty nejdůležitější scény? Z těch si udělá mraženou zeleninu a ve vodě povaří tak, že z toho vznikne kaše, než kvalitní strava. ()

vancho 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase film o triednom boji, i keď nie úplne prvoplánový a prepletený s ľúbostným príbehom. Triedny boj sa odohráva v rámci robotníckej triedy. Jedna rodina, "štrajkokazi" s dcérou premiantkou, ktorá cieľavedomo usiluje a vyššie vzdelanie a nepravdepodobne sa zaľúbi do odborového predáka organizujúceho štrajk. Film je však pozerateľný, postavy a dialógy civilné, predstaviteľka Emmy (Valeria Solorano) presvedčivo hrá a dobre vyzerá. Triedny boj ma nudil, ale ľúbostný príbeh mal určité zaujímavé miesta. Ženy sa správajú racionálne pri výbere partnerov a táto žena bola obzvlášť racionálna, ale zapracovala chémia a vznikli problémy. Ľavicové názory režiséra boli dosť citeľný. ()

Reklama

Galerie (31)

Reklama

Reklama