Reklama

Reklama

Já jsem Šimon

(festivalový název)
  • Maďarsko Simon vagyok (více)
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Maďarsko, 2009, 12 min

Obsahy(1)

Trochu odlišná perspektiva pohledu umožňuje Simonovi komentovat svět kolem sebe s nezaměnitelným sarkasmem. Žije v pokoji se dvěma odrůstajícími dvojčaty, svobodně se však cítí až na lukách za městem, kde se schází se svými přáteli, se kterými si užívá pocitu volného prostoru. Vzájemné vztahy se však trochu změní, když se jeden z nich zraní... (Festival nad řekou)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

hippyman 

všechny recenze uživatele

"vysoká úroveň zpracování filosofického námětu, který vyjadřuje civilizační problémy determinace osobní svobody pomocí nápadité a animačně i režijně skvěle zvládnuté metafory" - až ze zdůvodnění poroty, která snímku udělila Hlavní cenu v kategorii studentský film na AniFestu2010, jsem se dozvěděl, o co vlastně šlo a jak hodnotné to bylo... :-) v mých očích jde o divný počin se zvláštní animací s hodně "odlišnou perspektivou pohledu"... mno... tak jsem zase o něco chytřejší. 50% [Festival nad řekou, 2010] ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tento film je o psu, který má na některých záběrech nozdry velké jako oči. Což sice není ani za mák důležité, ale mám nutkavou potřebu to napsat. A tenhle hafan prochází městem a filozofuje, případně pobíhá po přírodninách, vypráví o jiných psech a.. Filozofuje. Žel, myšlenkové pochody jsou to sice na psa úctyhodné, jen co je pravda, ale celý film neunesou. Naštěstí je ale přítomná velmi pěkná animace, která má skvělou kresbu, která mi sedí, jednoduchá, črtavá, ale v žádném případě infantilní, nebo nedodělaná, prostě jednoduchá a zároveň energická a neučesaná, což se docela hodí. Kompromis za 3*. ()

Reklama

Reklama

Reklama