Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Debut vizuální umělkyně Pipilotti Ristové zkoumá možnosti hraného filmu. Hlavní hrdinka Pepperminta se rozhodne žít beze strachu a pomáhat zbavit se ho i svým blízkým. Vydá se proto zkoumat svět. Spolu s ní autorka prověřuje nezvyklé úhly kamery, podněcuje divákovu představivost a snaží se jej strhnout k novému pohledu vizuální styl, který je inspirovaný dětskou imaginací, barevností a světem pohádek a vychází z výtvarné tvorby autorky. Anarchie v jednání postav a dadaistická hra, kdy vše je dovoleno, připomenou Sedmikrásky (1966) Věry Chytilové, které ale v kontextu jiné doby skončily sebedestrukcí hlavních hrdinek. Barevná férie Pepperminta vyústí v happeningovou smršť. Protagonistka svým pozitivním pohledem na svět promění i okolí. (BetaIQ)

(více)

Recenze (3)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Fůj, Honzo! Nejhipízáčtější film, co jsem kdy viděla. Barunka celá v černém na promítání Pepperminty = největší společenské fópa ever. ()

Gimp odpad!

všechny recenze uživatele

Chuj, Báro! Já nemám nic proti kritice maloburžoazie ani pití menstruační krve z poháru. Jen kdyby se mi tak netočila hlava. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Znáte ty řeči o spontánnosti, revoltě, dělání si toho co chci atd. . . A tady je to fakt roztomilé. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama