Reklama

Reklama

Kozí příběh se sýrem

  • USA Goat Story 2
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Nápaditá pohádka plná fantazie ze sýrového pohádkového království, v níž nechybí humor, s množstvím dětem známých pohádkových postav jako je např. Čertovská babička, vodník a Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Volné pokračování úspěšného animovaného filmu Kozí příběh ve 3D animaci ze středověkého prostředí staré Prahy. (Česká televize)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (154)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka, která by se mohla v dnešní době plné Shreků, Dob ledových, atd..... dětem líbit. Animace je pěkná, i když to není kdovíjaký zázrak. Místy je filmek vtipný. Namluvená je pohádka stejným stylem jako první díl. Kombinace nové pohádky a starých známých postav z pohádek je povedená. Příběh je jednoduchý, ale filmek mě chytnul od začátku až do konce bavil. První díl se mi sice líbil víc, ale i tak bych hodnotil druhý díl na pěkných 86% :) ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je první film, u kterého mi byl komentář na pokyn příznivců pana Tománka, smazán. Normálně bych hodnotil odpadem, ale nechci se opět dostat do problémů se zdejšími cenzory. EDIT: Tak už jsem touhle sračkou ztratil 85 minut svého drahocenného času, takže pane Tománku, je čas jít na kobereček! Jak už jsem kdysi říkal, Tománkova filmografie je vlastně jakási psychologická sonda. Hned v prvním filmu Svět nám Honzík prozradí, co při tvoření svých filmů šlukuje, aby nám v do této doby posledním filmu začal rozplétat svou složitou sexuální orientaci. I tento film je příspěvkem do Tománkovi mozaiky. Tentokrát nám představí svou politickou orientaci. No, nebudu to dlouho protahovat "Kupředu levá!". To jen taková poznámka pro začátek. Bohužel se ve filmu uplatňuje hned několik přísloví. To první zní "Nikdy nevstoupíš do stejné řeky dvakrát." Přesto Honzík pečlivě opakuje stejné slaboduché vtípky a obrazovou fantasmagorii (pokroucený svět). Samozřejmě ve filmu nechybí ani (Tománkova) chlupatá prdel alias maskot firmy. Další přísloví zní "Oklameš-li mě poprvé, hanba tobě. Oklameš-li mě podruhé, hanba mě." Jsem opravdu nasrán, že jsem při koukání doufal, že už Tománek překonal své neumětelství a naservíroval nám konečně místo slepence starých pověstí rozumnou pohádku. Bohužel, atmosféru pohádky, ani cokoliv dalšího s tímto žánrem spojené, zde nečekejte. Scénář je vylouhovaný čas, který někdo psal ve stylu: "Tak teď se přesuneme z bodu A do bodu B. Jak dál? Třeba támhle za kopcem vybouchne atomovka, tak tam naše postavy půjdou a někdo jim poradí. Jak se dostat do hradu? Mám to! Mrskneme tam jako vodníka. Sice je tam úplně zbytečně, ale někdo jim ten tajnej průchod ukázat musí, ne?" Takhle je to se vším. Tománek při psaní scénáře vůbec nemyslí dopředu a lepí scény podle toho, co mu zrovna probleskne hlavou. Další záhadou je postava Lucifera, komořího, či co to mělo být. Vypadá jako Batman, chová se jak Lucifer, ale na konci nám je řečeno, že to vlastně žádný Lucifer není. Tak proč uměl kouzlit? Proč uměl měnit podobu? Aha, ono vlastně v Tománkově světě funguje všechno tak, jak to někdo naškrábe do scénáře. Proč by neuměl někdo měnit podobu? Proč by neuměl král létat? Proč by neuměl bystrozraký střílet laserové paprsky jak ve Star Wars. Vždyť je to Tománkův svět, tak si snad může vymyslet co chce, ne? Na závěr mám ještě dvě technické. Zaprvé jsem se pobavil nad Tománkovým product placementem, kdy do filmu úplně bezdůvodně vrazil trailer na Pověsti staré Prahy, samozřejmě za doprovodu kozy, která vypráví dětem, co všechno hezkého v té Praze dělali (že tam jen š*kali, chlastali a obírali mrtvoly jaksi taktně zamlčí). A na závěr nešvar novodobých pohádek - modernita. Když pominu supermoderní mluvu, tak některé vynálezy a závěrečný koncert do pohádky nepatří. V porovnání s prvním dílem je toto úplně stejné zlo. Sice se zde neš*ká, ale zase je to vyváženo nulovým dějem (ten nebyl ani v jedničce, ale tenhle film si na příběh hraje) a infantilností. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale i když se mi první díl dvakrát nelíbil, tak mě přece jen nakonec bavil více než díl první. Tady to nebylo tak přehnané, příběh měl jasnou linii, ale celkově to byla jen úlitba groteskám bez nápadu, jen se snahou podpořit pohádkový háv, který mi tu moc neseděl. Ty děti byly fajn, ale jako postavy prostě nic speciálního. ()

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Jasně, stejně jako jednička to není žádná velká bomba, ale moje děti se docela bavily a pro ně je to - dle mého názoru - především. Srovnávat animaci s animáky Pixaru může podle mne jenom blázen, koneckonců by to byla ostuda velkých studií, kdyby z toho na celé čáře nevycházela vítězně. Takže pro mne vcelku OK, naopak spíše chválím za snahu a české reálie. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Od prvního českého animované filmu jsem čekal trochu víc. Nejlepší zahraniční animáky slaví úspěch zejména proto, že nejsou pohádkou pro děti, ale spíše ironickou komedií pro dospělé. Kozí příběh se sýrem je bohužel spíše to první. Nicméně hned na první pohled poznáte, že se jedná o naší, českou produkci. Je zde mnoho narážek z historie, zvyklostí, mýtů i odkazů na další české filmy. Není to nic světaborného, je jisté že tento příběh nedosáhne úspěchů jeho zahraničních konkurentů, a to ani zdaleka. Ale je to naše a zase tak špatné to taky není, solidní průměr. 55% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Natočit všechny zvukové stopy k tomuto animovanému filmu zabralo nejméně 20 dní ve studiu. Desítky dalších dní trval výběr zvuků, které nelze ve studiu nahrát, z nabídky databank. Jedna scéna ve filmu se skládá ze 40–60 zvukových stop a dalších 40 stop hudby. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (hippyman)
  • Tvůrci filmu některé záběry upravovali i sedmdesátkrát. (JoranProvenzano)
  • Film obsahuje dvě stě třicet devět tisíc filmových oken a skládá se z osmi set osmdesáti dvou záběrů. Tvůrci však kvůli 3D animaci museli vytvořit dva filmy - pro každé oko jeden. Pro promítání 2D verse filmu se používá film určený pro levé oko. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama