Reklama

Reklama

Poslední léto v Boyitě

(festivalový název)
  • Argentina El último verano de la Boyita (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hermafroditismus neboli androgynie je jev, kdy se v těle jedince vytvářejí současně samčí i samičí pohlavní orgány. To je také problém Maria, který proto trpí pod nepřiměřeně přísným otcem. Když se dostaví i projevy menstruace, je čím dál tím těžší skutečnost přehlížet. Traumatizující prostředí je narušeno příchodem malé Jorgeliny a objevením pohádkového domečku Boyita, kde se dějí zázraky. Obě děti se spřátelí a Jorgelina pomůže Mariovi objevovat jeho vlastní tělo. Je čím dál tím zřejmější, že tohle léto je v životě dospívajícího chlapce poslední, kdy ještě před svým problémem utíkal. Nezvykle natočený příběh pojednává celé téma v rovině až pohádkové narozdíl od dokumentárně ztvárněného XXY (2007) uvedeného předloni. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

emma53 

všechny recenze uživatele

Julia Solomonoff u mě tímto debutem rozhodně zabodovala, protože s takovým citem, jemností a pochopením předložila příběh o skutečném a krásném přátelství dvou dětí na prahu dospělosti, kde ale jeden z nich velmi trpěl a ve svém zoufalství se izoloval od druhých lidí. Jejich bezprostřednost, stud, zvědavost, zábrany a sounáležitost (hlavně ze strany Jor) vyzněly opravdově a dojemně .Jen jsem smutná z faktu, že takových zvrácených postojů, či předsudků jaké jsem postřehla u rodičů Maria je určitě daleko víc. Jorgelina s Mariem získali mé srdce v mnoha situacích, ale jejich koupel v řece v závěru filmu byla asi nejpůsobivější. Také jste postřehli v Jorgelininých očích ten zvláštní, zadumaný a už téměř dospělý výraz, jak tam stála se svou sestrou a ostatní mládeží na pláži u moře ? ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Iba dˇalší film o buranoch buranských, tupých zmrdoch ! To sa ani nedá zahrať ! Tatkovi by som uťal ruky a nohy, aby sa nemohol hýbať a vyrezal jazyk, aby nemohol nič povedať! No a mamku by som nakopal do riti, že je tak mega blbá ! Celý film mi kypela žlč a mal som červené pred očami, preto prudkejším povahám doporučujem, aby ich partnerky pred začatím filmu spútali. Hrozí totiž, že rozmlátite všetko okolo a hlavne kompjúter. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně osobní film, který se totální citlivou formou snaží vyprávět neuvěřitelně těžký lidský úděl dítěte. A úspěšně. ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Úspěšný debut režisérky, která byla za snímek oceněna na filmových festivalech v Miami a v Sofii, navíc film doprovází úžasně podmanivá hudba, jíž má na svědomí Sebastián Escofet. Velmi působivý kousek.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natáčen ve městě Rosario (čtvrť Arroyito), v sousedním městě Granadero Baigorria, v obci Urdinarrain v provincii Entre Rios a přímořském letovisku Villa Gesell. (ČSFD)

Reklama

Reklama