Reklama

Reklama

Teherán

(festivalový název)

Obsahy(1)

Ibrahim si na živobytí vydělává tím, že chodí po ulicích Teheránu s dítětem v náručí a žebrá. Vše se zkomplikuje ve chvíli, kdy mu dítě ukradnou. Novorozenec byl totiž pouze půjčený od jednoho šejdíře. Ibrahim se pokouší získat dítě zpět. Jakmile se ale jednou zaplete s podsvětím, je těžké se z jeho pařátů vymanit. Film nabízí netradiční pohled na každodenní život v současném Teheránu. Na povrch vystupují zcela jiné aspekty než konzervativní politika a náboženství. Prostituce, obchodování s dětmi, drogy nebo vydírání tvoří podhoubí běžného života sociálně slabších skupin. Zručný filmový jazyk, expresivní dlouhé záběry i obratně vykreslená atmosféra reprezentují jeden ze stylů mladé íránské kinematografie. (Febiofest)

(více)

Recenze (3)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Úplne iné sociálne panoptikum na aké sme zvyknutí. S až dokumentárnou naliehavosťou interpretuje príbeh, ktorý je v Teheráne asi chlebom každodenným, nám sa ale ako tichým pozorovateľom zdá, logicky, tým najabsurdnejším. Smutný a zdá sa, že i bezvýchodiskový stav vecí...je to v krvi ??? ()

Reklama

raiN[ratm] 

všechny recenze uživatele

Tretia hviezda je skôr za to v akých podmienkach ten film vznikol ako ocenenie kvality. Nejde o film vyslovene zlý, no príliš dokumentaristický štýl, aj keď bol do neho Hamayoun dotlačený okolnosťami, pôsobí nudne a prvá hodinka filmu (nech je natočený akokoľvek autenticky a pôsobivo) uspáva. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama