Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádně komplikovaný případ násilné vraždy řeší detektiv Stevenson (Thomas Mitchell), jehož jedinou podezřelou je přítelkyně zavražděného, Terry Collinsová (Olivia De Havilland). Ta má ovšem na inkriminovanou dobu jen těžko průstřelné alibi svojí jednovaječné sestry Ruth. A tak je k vyřešení případu policejní oddělení nuceno přivolat zkušeného psychiatra, jenž má za úkol po sérii pečlivých testů jednoznačně prokázat, která z identických dvojčat vraždu spáchala. Celý případ se začíná komplikovat ještě víc v okamžiku, kdy i on podléhá půvabům jednoho z dvojčat a klukovskou láskou se zamilovává. Jestliže je ovšem jeho vyvolenou právě ona vražedkyně, brzy půjde o život i jemu. (Conspi)

(více)

Recenze (9)

ad142 

všechny recenze uživatele

Skôr psychologický thriller, než noir od R. Siodmaka zaujme veľmi pôsobivým výkonom herečky Olivie de Havillands v dvojúlohe sestier-dvojičiek a na svoju dobu presvedčivými optickými efektami. Pozorný divák si všimne, že rozdvojenie osobnosti tu evokujú aj malé tzv. hitchcockovské detaily (napr. v úvodnej scéne, sa policajný poručík pozerá akoby náhodne do zrkadla) a vlastne celý film je tak trochu rozdelený na dve polovice, keď aj hudba Dimitriho Tiomkina je sprvoti až prekvapivo ľahká a príjemná, aby v druhej polovici výrazne potemnela, rovnako ako celá atmosféra, pretože nenávisť pomaly kypiaca v temnejšom dvojčati už hrozí, že sa prenesie do reality. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě nahozená zápletka je bohužel rozvíjena příliš tradičně a předvídatelně, vynahrazuje to ovšem skvěle odstíněný výkon Olivie de Havilland a Siodmakova precizní režisérská práce, umocňující dojem, že se díváme na opravdová dvojčata, která k sobě v jednom záběru mluví, dotýkají se apod. 70% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jako jo má to zatraceně dobrej příběh a je to výborně napsaný. A herci jsou bez chyby a i hudba je jiná než u ostatních filmech ze 40 let. Ale prostě jsem to čekal lepší. Film bych asi o 20 minut zkrátil protože plno scén mi přišlo násilně natahovaných a prázdných. A občas jsem se i dost nudil. Nicméně příběh je zajímavej i když v dnešní době lehce ohranej. Ale podle hodnocení jak tady tak na imdb jsem čekal něco více. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Noirová psychologická sondáž do duší dvoch identických dvojčat, resp. dvoch podozrivých žien. V tomto je film silný, sledujeme postupné zostavovanie charakteristík oboch žien, aby sme zistili, kto je vrahyňa. Olivia de Havilland v dvojúlohe je skvelá a taktiež sú veľmi dobre natočené všetky scény, kde vystupujú obe sestry. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama