Reklama

Reklama

2081

všechny plakáty
Krátkometrážní / Akční / Sci-Fi
USA, 2009, 25 min

Obsahy(1)

Psal se rok 2081 a všichni lidé si byli konečně rovni. Nikdo nebyl chytřejší, hezčí, silnější ani rychlejší než kdokoli jiný. Všechny tyto změny byly způsobeny několika novými články Ústavy a s tím souvisela i neustálá kontrola úřadů. Jejich porušení se trestalo. Aby si byli všichni opravdu rovni, silní například nosili těžké věci, aby je oslabily nebo chytří nosili klapky na uších, aby nebyli zvýhodněni svými mozky. Dokonce i krásní lidé někdy nosili masky v situacích, kdy může být krása příliš rušivá. Byl to zlatý věk rovnosti. (Yuriko)

(více)

Recenze (6)

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jde jen o středometrážní povídku. To téma nebezpečnosti pozitivních diskriminací by si zasloužilo daleko větší rozsah. Pokud by zůstal zachován i ten vtip. ()

SmartK8 

všechny recenze uživatele

Krátké volné pokračování (spíše zakončení) filmu Harrison Bergeron. Je to v podobném duchu a doporučuji podívat se na původní film. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Zajímavé dysotopické sci-fi o společnosti, která lidskou touhu po jednotě a neznevýhodňování těch od přírody méně schopných dotáhla k naprosté dokonalosti - všem handicapovaným je dána šance a každý kdo nad nimi vyčnívá jakoukoli kvalitou je o tuto kvalitu nějak připraven. Samozřejmě, vzhledem ke krátkému rozsahu filmu, je celá tato Orwellovská společnost jen lehce načrtnutá a hlavní důraz kladl autor spíš na absurdnost celé její podstaty, pocity postav v systému při běžném životě... a hlavně celkové vyznění oslavující individualitu jedince. Což se ve všech bodech podařilo docela dobře a film tak funguje i na vyšší úrovni, než jen jako zajímavá kuriozita. 8/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Navýsost povedená filmová povídka, která rozkmitá emoce na pár minutách víc než kdejaká krávovina za několik miliónů. Vzhledem k mému handicapu ( komentátorský nýmand) Vám bude muset tato jedna věta ( ta první) společně s tou OT ( to jest tato) stačit. ( 3.větu nezapočítanou do komentáře přidávám, abych měl vtipný komentář, chi) ()

Zajímavosti (5)

  • Film měl měl premiéru v Seattlu na mezinárodním filmovém festivalu v květnu roku 2009. (ČSFD)
  • Tento 25 minut dlouhý film měl rozpočet 100 000 dolarů. (ČSFD)
  • I přes svoji délku byl film vydán na DVD a to 25.ledna 2010. Samozřejmě v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama