Reklama

Reklama

Bůh versus Satan: Posledni bitva

  • USA God vs. Satan: The Final Battle
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Armagedon. Univerzální téma, které prochází po staletí všemi kulturami. Někteří tvrdí, že jeho význam se každým dnem zvyšuje. Překvapivě, poslední kapitola tohoto apokalyptického konce nebyla nikdy detailně prozkoumána: poslední boj mezi Bohem a Satanem, dobrem a zlem. Bible poukazuje na bitvu u města Meggido, na území dnešního Izraele. Jak bude tato bitva vypadat? Jak se tyto příběhy zrodily a jak se liší v průběhu dějin, v interpretaci různých náboženství? Bůh proti Satanovi. "Poslední bitva" provede diváky posledními dny a okamžiky, tak, jak byly předpovězeny věřícími všech tří náboženství, které pocházejí od Abrahama. (Filmexport)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (14)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Ako čítam, dokument vyvoláva vášne.Technicky je zámerne veľmi rušivo natočený (prekrývačky, častý strih, rozostrené zábery). Textov je tam veľa, ale ich výpovedná hodnota je diskutabilná a za 90 minút neprinášajú na tému konca sveta nič prevratné, nieto ešte novátorské. Je to niečo ako bulvár na tému dobro a zlo, ktorý presadzuje ideu, že viera v Boha aj diabla, je vedecky vysvetlená a popretá vec. Komunisti by z tohto dokumentu určite mali radosť. Asi ako keď ujo Gagarin vyletel do vesmíru a povedal, že Boha tam nestretol. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný a komplexní úvod do židovsko-křesťansko-islámské mytologie, který ovšem nejde nijak do hloubky a jen shrnuje veškerá obecně známá fakta. Bohužel jsem v tomto ohledu trochu náročnější, takže jsem si vyloženě na své nepřišel. Na druhou stranu chápu, že tohle je točeno pro většinu, která je tímto tématem políbená jen letmo a jako takové to i hodnotím. 85% ()

Reklama

Stanley 

všechny recenze uživatele

Pro člověka, který už někdy aspoň zakopnul o práh teologického vědění, tento dokument nepředstavuje prakticky žádný informační přínos. Vizuální zpracování, kdy sledujeme zacyklený sled stále týchž obrazů, začne po čtvrt hodině otravovat a unavovat. Bulvárně zbarvený tón zdejšího komentáře vyvolává dojem falešného vzbouzení pozornosti. Typický příklad mizerného dokumentu, který by se dal bez problémů scvrknout do minutáže jednoho večerníčku, aniž by musel být o něco podstatného ochuzen. Ale když jsem se po tomto filmu odebíral pozdě v noci na kutě, z temných zákoutí mého bytu jakoby vykukovaly stínové výjevy černého rohatce, takže aspoň něčím dokument očividně zapůsobil. ()

Baroque 

všechny recenze uživatele

no, tak som si to pozrel, pretože táto tematika je takpovediac globálne populárna a človek je zvedavý. ale ako racionálny skeptik musím poznamenať... nič moc... zasa iba uletené špekulácie, k tomu akože atmosféra, to náboženstvo si to predstavuje tak, to onak, paranoické hľadanie a zdôvodňovanie, paralely kadečoho s kdečím. radšej si pozriem dobrý temný horror, ako zabíjať čas nad neplodnými experimentálnymi špekuláciami teológov, filozofov a blablablistov, ktorých reči vedú odnikiaľ nikam. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Takový ten typ dokumentu, který pořád dokola omýlá všeobecně známé věci. Banální výklad informací je doplněn svižným střihem, akčními obrázky a pompézní hudbou. Očekával jsem vědecký nebo teologický kritický výklad paradigmatu zla a dobra. Místo toho jsem dostal obyčejný výklad legendárního příběhu. 46%. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama