Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zase jednou skvělá ukázka toho, jak náboženství (všimněte si, že nepíšu víra) vymývá mozky. Potyčky mezi hlavním hrdinou-ateistou a fanatickým manželem mě neskutečně bavily, jinak mě příběh zpočátku úplně nestrhnul, chvílemi nudil. Liv Tyler naprosto nebyla ve svojí kůži, role puťky jí podle mého názoru nesvědčí. Závěrečné vyvrcholení mě však naprosto vykolejilo a postaralo se o to, že o filmu budu přemýšlet ještě dlouho. Do těch sta procent mi ale chybí trochu rychlejší tempo v první polovině. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Komentář doplněný o úvodní obraz Konečně můžu přestat hledat! Tak tohle je TEN FILM. Ten, na který jsem čekal od doby, kdy jsem se rozešel s Bohem.    // Dnes už ho mám na háku, jednoduše proto, že neexistuje. Syčák jeden zlomyslnej, ovšem s vytříbeným smyslem pro černý humor //     Bohužel jsem udělal chybu, takže to pro mě nakonec NENÍ TEN FILM. Měl jsem ho totiž po hodině vypnout - v čase 59:03. „Všechny ty kytky jsou pro mě?“ „Ukradl jsem je ze sálu.“„Svatba?“ „Vzpomínková oslava...“     Ve chvíli, kdy se oba zamilovaní rozhodli vysrat se na Boha, na konvence i na svědomí a praštit do toho. Nemyslím rovnou u oltáře, ale pro začátek jen hezky zamilovaně, vleže. Byl jsem vzrušenej, byl jsem dojatej, byl jsem šťastnej. Bohužel jsem si neřekl: v nejlepším se má přestat. Takže jsem to dokoukal, pak už spíš dotrpěl. On i ona, dosud tak uvěřitelní, byli režisérem donuceni k hroznému sexu, červená knihovna hadr. Scéna hrdě aspiruje na titul Klišé roku jako z praku. Zvěrstva pak pokračovala přešajtlováním plastického Pana spravedlivého, ale chytrého do laciného magora Samou láskou a náboženským fanatismem už nevím co by, čímž autoři veškerou logiku a uvěřitelnost jednání postavy vesele spláchnuli do hajzlíku. A korunoval to naprosto nezvládnutý skok. Za celou dobu od hasičů žádná nafukovací matrace ani síť (byť by ji třeba minul). Místo pouhé změti kostí a masa esteticky naaranžované tělo. A ta vysoce umělecky ztvárněná nevelká loužička krve u hlavy, po pádu z dvanáctého patra? Ach jo. Už jen za tohle bych vraždil. Ježíšku na křížku, ty to vidíš! (pardon). Takhle idiotsky zabít nadějný film! To už nezachrání ani večeře, u které se (výjimečně, jen pro dnešek, že ;-) nepomodlíme. No nic, tak holt musím TEN FILM hledat dál. Nicméně, na část téhle římsy rozhodně zase někdy vylezu. A budu tam zadumaně stát až do té 59 minuty. Jenže pak film vypnu a k dalšímu rozjímání si prostě jen vytáhnu svoje staré, ohmatané album fotek... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tvari sa to ako thriller, ale vo svojej podstate je to drama. Problem je ze nechronologicky sposob akym je to natocene a snaha podat to ako thriller uplne podraza filmu nohy. Sceny ktore by za inych okolnosti pergektne fungovali v takomto podani vyznievaju neskutocne smiesne. V jednu chvilu dokonca jedna z postav povie, ze keby hlavny hrdina jednu dolezitu vec povedal hned na zaciatku, tak by sa to mohlo dobre skoncit. Vlastne keby to povedal, tak mohol cely film skoncit po par minutach. Dost velky trapas. Film s podobnym nametom Man On Ledge bol svojou prekombinovanostou zabavny. Zato Ledge vo vas zanecha WTF neprijemny pocit. 3/10. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

THE LEDGE (ŘÍMSA) je dramatický příběh, v kterém osudová nevěra dostane nečekaný spád. Po filmařské stránce jde zcela o průměrný, místy podprůměrný film. Film, který nás však nutí k zamyšlení, co je v našem životě důležité, že ne vše je nutné soudit jen z jedné stránky. Cesta, kterou se vydáme, neovlivní jen nás samotné, ale všechny kolem. V tomhle ohledu je film krásným pojítkem s běžným životem, ukazuje zranitelnost touhy a nebezpečnou povahu posedlosti čímkoliv. Liv Tyler podává z dalších svých přirozených výkonů. Tuhle herečku dokážu obdivovat jak pro její krásu, tak právě i herecký talent. Její přirozenost se vtiskává do všeho, co dělá. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Mohlo to dopadnúť horšie, keď sa namiesto dramatickej gradácie a akcie, začne príbeh potápať v očakávaných dialógoch o viere a nevere, záchranný pás mu hádžu herecké výkony, ale ani to nestačí. Liv Tyler sa tvári pomerne upäto v náručí milenca aj v momente, v ktorom ju manžel ohrozuje pištolou. V podstate, tak ako ostatní herci však nemá čo hrať. Muž, ktorý sa nachádza v hraničnej situácii života a sľuboval zaujímavé predstavenie, stojí na rímse od začiatku do konca a spomína, ale nemá, čo ponúknuť. Počas jeho spomienok som sa pristihol pri tom, že sa nudím. Otázka, ktorá zo zainteresovaných postáv zomrie však udržala moju pozornosť do konca. Zabije sa milenec, alebo zomrie jeho milenka, či dokonca jej manžel, alebo skoncuje so sebou aj vyjednávač, ktorý zažil sklamanie? Nchcem predbiehať, ale ani ten pád nebol dobre natočený. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama