Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM ODVAHU ZEMŘÍT ZA TO, V CO VĚŘÍM, PROTOŽE ZNÁM SVOU CESTU.“ ... ,,MÁŠ ODVAHU ZEMŘÍT ZA TO, V CO VĚŘÍŠ?“....... /// Záchranná akce se Gavinovi trochu vymkla z rukou. (Co máš chlapče za problém?) To, že teď stojí na římse – je jen shoda náhod nebo má všechno svůj důvod? Možná za to může ta spousta ateistických myšlenek. Nebo láska. (Je i ona otázkou víry?) Je tím důvodem Bůh? Nebo je to v nás? V lidech? Filosofický mudrování podpořený skutky – tohle mám rád! Seriózní lidé (výborní Ch.Hunman a L.Tyler, mezi kterejma to ,,funguje“) a dialogy založený na vyšším IQ jejich postav. A co ten policajt? Život svými problémy neušetří nikoho! A lidé, kteří se cítí ztraceni, potřebují něčemu věřit. ,,Možná najdeš Boha.“ MOŽNÁ! (Uchylní dementi!) Jsou věci, za který Bůh nemůže. (A za který teda jo??) Fajnově se zamyslete. Už možná tohle stačí jako důvod pro zkouknutí tohodle filmu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neustále myslím na to, jak nalézt v kostele manžela. 2.) Dokážu ocenit sexy mozky (i prsa L.Tyler). 3.) Nelíbí se mi, že jsem paroháč. Mám začít věřit? 4.) Nevím, co řekl Ježíš cizoložnici. 5.) Thx za titule ,,dezibook“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Dneska se nepomodlíme, dobře?“ Jsem pro, ale poprosím Pána o štěstí. Obezřetnost a krytí kamarády si už nevěrník musí pohlídat sám.. Již úvodní titulky jsou ve své jednoduchosti všeříkající a na podobné vlně se veze i samotná Římsa - vůbec ne dokonalá, ale ve své emocionální rovině a otevíráním dilemat překypující životem. Hunnam mi do své role moc nepasoval, zato fundamentální křesťan P.Wilson, kterému bezbožně škrtají v desateru, je ve své bigotnosti pekelně přesný a ať sním svůj konopný klobouk, jestli z T.Howarda brzy nebude nový Denzel Washington. A Liv od táty z Aerosmith? Citové strádání, nedostatek respektu a následnou zamilovanost zvládla vyjádřit docela přesvědčivě a co se týká jejího vzhledu - nemám pochyb, že i Saruman z ostravského Mordoru, co psal o povislých elfích trojkách, by se při první příležitosti přisál, jak Ancistrus na stěnu akvária.. ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Parádní drámo na téma náboženského fanatismu ve vztahu k nevěře. Příběh hodný antické tragedie, ovšem zážitek z vygradovaného finále jsem si poněkud pokazila tím, že jsem si nejprve omylem pustila poslední tři minuty filmu. Čili rozuzlení jsem měla za sebou hned na začátku a pak už jsem se mohla soustředit na charismatického sympaťáka v hlavní roli, jehož svůdný kukuč a rajcovní trenky zastínily i půvaby Liv Tyler. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kam jsem jen čuměla, že mi unikl šarm Charlieho Hunnama ve snímcích, v kterých byla možnost jej zaregistrovat??? Tato trestuhodná nepozornost se dá omluvit pouze u Cold Mountain, tam si jasně vybavuju, pro koho jsem měla oči :-).V The Ledge však září nepřehledně a spolu s přirozenou Liv Tyler tvoří chemicky kompaktní pár, jaký není jen tak k vidění, a tak v hutném erotickém napětí je víc než jasné, kde spolu skončí, i přes všechna křesťanská předsevzetí filmové Shauny, jejíž manžel ji sice vytáhl z bahna a nasměroval k lepšímu životu, což ji však uspokojovalo pouze do chvíle, než mohla začít porovnávat konfrontace názorů obou mužů, z nichž jeden jí nabízel fanatický, chladný, avšak bezpečný řád a druhý lásku se vším všudy, i když s možností antické tragédie. Samotné filosofování o víře a ateismu bylo zajímavé jako vždy a jako vždy stejně nerozhodné - ve vypjatých situacích přesvědčení zatemňují emoce a ty nakonec rozhodují... ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Věčné téma - nevěra a bůh. Zajímavé zpracování, které mně, ale celkem nudilo, čekala jsem víc a Liv Tyler byla divná, vypadalo to jako kdyby měla každou chvíli umřít. Její herecký výkon na mně opravdu nezapůsobil, musím se podívat i na nějaké další její novější role. Ke konci jsem byla i trochu dojata, bylo to hodně dramatické. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama