Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zase jednou skvělá ukázka toho, jak náboženství (všimněte si, že nepíšu víra) vymývá mozky. Potyčky mezi hlavním hrdinou-ateistou a fanatickým manželem mě neskutečně bavily, jinak mě příběh zpočátku úplně nestrhnul, chvílemi nudil. Liv Tyler naprosto nebyla ve svojí kůži, role puťky jí podle mého názoru nesvědčí. Závěrečné vyvrcholení mě však naprosto vykolejilo a postaralo se o to, že o filmu budu přemýšlet ještě dlouho. Do těch sta procent mi ale chybí trochu rychlejší tempo v první polovině. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kam jsem jen čuměla, že mi unikl šarm Charlieho Hunnama ve snímcích, v kterých byla možnost jej zaregistrovat??? Tato trestuhodná nepozornost se dá omluvit pouze u Cold Mountain, tam si jasně vybavuju, pro koho jsem měla oči :-).V The Ledge však září nepřehledně a spolu s přirozenou Liv Tyler tvoří chemicky kompaktní pár, jaký není jen tak k vidění, a tak v hutném erotickém napětí je víc než jasné, kde spolu skončí, i přes všechna křesťanská předsevzetí filmové Shauny, jejíž manžel ji sice vytáhl z bahna a nasměroval k lepšímu životu, což ji však uspokojovalo pouze do chvíle, než mohla začít porovnávat konfrontace názorů obou mužů, z nichž jeden jí nabízel fanatický, chladný, avšak bezpečný řád a druhý lásku se vším všudy, i když s možností antické tragédie. Samotné filosofování o víře a ateismu bylo zajímavé jako vždy a jako vždy stejně nerozhodné - ve vypjatých situacích přesvědčení zatemňují emoce a ty nakonec rozhodují... ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Liv Tyler po 15 rokoch od Stealing Beauty ukazuje na filmovom plátne svoje prednosti. Vo väčšine takýchto prípadov keď sa herečky sem tam obnažia pred kamerami, výsledok nestojí za veľa, z poslednej doby Stone s Millou Jovovich, no práve The Ledge ma zaujal a neprišiel mi tak samoúčelný. Naviac je dobre natočený a dobre zahraný. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Společenské drama o nevěře a víře, které je pro církev nebezpečnější víc neý Poslední pokušení, Dogma či blboučká Šifra. Charlie Hunnam vyjádřil několika větami přesvědčení nás ateistů a Patricku Wilsonovi nezbylo než rozhazovat rukama. A to se mi líbilo, protože takhle reaguje většina věřících, když je zaženete do kouta. Rovina cizoložnická nepřišla s ničím novým, ale přijemně jí doplňoval samostatný příběh policisty v podání Terrence Howarda. Apropós herci byli kapitolou sami o sobě, protože všichni zahráli skvěle. Jediné co mi trošku vadilo, byla občasná táhlost děje. To byla ale jen drobná vada na kráse. 85% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý film, je len zle naservírovaný. Má svojskú myšlienku a veľa pekných momentov, jednotlivé sekvencie sú však len prosto pasované na pointu a filozofické-transcendentálne rečičky, ktoré spolu ľudia v tomto filme vedú vyznievajú silene. O samotnom závere ani nehovoriac...Režisérovi sa i napriek viacerým výtkam podarilo udržať divácku pozornosť až dokonca, aj keď práve vo finále prevláda skôr sklamanie. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama