Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

lillien 

všechny recenze uživatele

U mě po dlouhé době film na pět hvězd, protože vztahový dramata já můžu. Předně chválím casting. Protože jak můžete vyčítat chlapovi nevěru, když má co do činění s naprosto zde bezbranně působící a stále úchvatně vypadající Liv Tyler. A jak můžete Liv Tyler vyčítat nevěru s chlapem, kterej by mohl dělat předlohu Erotovi , pokud si ho tedy představujete jako blonďatýho frajera s pořádnou dávkou sex-appealu. Do toho je ještě chudák Liv provdaná za fundamentalistickýho suchoprda. Aby to nebylo úplně jednoduchý, drama se trochu připepří blonďákovou tragedií z minulosti, přisolí Livinou traumatickou minulostí a kečup navrch dostanete v podobě traumaticko-tragického dilematu ze současnosti, které pro změnu obstará polda, co se snaží blonďákovi rozmluvit ten sebevražedný paragliding...Tohle všechno vás bude bavit ale jedině tehdy, pokud si zkusíte sami sebe představit v situaci některé z těch postav a budete přemýšlet, jak byste se zachovali vy. Jestli třeba nakonec ne úplně stejně, jako ten podváděný manžel. Pokud vás podobné filosofování nebere a očekáváte spíš akci, nebo nenáročnou zábavu s pytlikem křupek na večer, jděte od toho a pusťe si raději kašpárky v Česko-Slovensko má talent. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Úvahy o životu, vesmíru a vůbec jsou ve filmu podány jako napínavý příběh milostného trojúhelníku, který už od začátku udržuje napětí a daří se mu držet divákovu pozornost i sympatie až do konce. Není podstatné za jak dlouho se dá odhalit, proč se hlavní hrdina postavil na střechu, protože důvody, proč skočit nebo neskočit, jsou vyvážené půl na půl a jeho trýznivé rozhodování tak má nejasný výsledek. Nenápadné drama o odpovědnosti, lásce a víře. /27. 12. 14./ ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Charlie Hunnamovi, pro mě takřka neznámému herci, to ve filmu moc sluší. Zamiluje se do vdané ženy (Liv Tyler), která žije s křesťanským fanatikem. K čemu mezi manželi dochází, je ve filmu uvedeno jen sporadický, ale zřejmě to není nic pěkného. Charlie Hunnam však náhle stojí na římse vysokého domu a chce skočit. Přesně až odbije dvanáctá. Podaří se policejnímu vyjednavači mu tento čin rozmluvit? Celkem zajímavý film protknutý zakázaným sexem a vášní. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrné drama, ve kterém hapruje logika víc, než je zdrávo a jehož konec mi přišel vynucený. Navíc jsem se nemohla zbavit pocitu, že se v hlavních rolích dívám na Arwen a Jaxe ze Sons of Anarchy. Postava Terrence Howarda je tu úplně navíc a jako vyjednavač je naprosto neschopný. Film se sice snaží diváka nějak emocionálně zaangažovat, ale často jsem vůbec nechápala chování postav, takže to šlo dost těžko. Nemluvě o tom, že otázka křesťanství/ateismu je tady podána dost banálně a jednostranně. V tomhle ohledu nesahá The Ledge letošnímu Sunset Limited ani po kotníky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hlavne vďaka záveru - maximálne patetická dráma od ktorej som si sľuboval príliš veľa. Napriek tomu, že je tento žáner jeden z mojich obľúbených, priebeh tohto filmu mi prišiel idiotský rovnako, ako konanie hlavnej postavy. Nie, že by sa niečo také nemohlo naozaj stať. Ale človek, ktorý je počas celého snímku vykresľovaný ako vysoko inteligentný, racionálne, reálne mysliaci človek by sa asi len ťažko horko nechal zmanipulovať natoľko, že by nepodnikol žiadne kroky na happy-end. Alebo máme uveriť tomu, že ho od prvého momentu, zjavne psychicky narušený, vierou posadnutý sused "ukecal" na ....... ? Mám snáď na čele napísané "prispatý"? Zo slušného rozbehu tak ostávajú oči pre plač. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama