Reklama

Reklama

Mike Weiss (Evans) je poněkud záhadný, ale skvělý mladý právník na vrcholu svých schopností. Je to ale také narkoman. Mike neustále bojuje o udržení rovnováhy mezí svými dvěma protichůdnými světy, kde se rychle žije – světem prostitutek a pouličních grázlů a světem energických advokátů a soudců. Když se zdravotní sestra na úrazovce Vicky (Shaw) v práci nakazí kontaminovanou jehlou, Mike a jeho přítel a partner Paul Danziger (Kassen) se neochotně ujmou jejího případu. Jak se do případu noří, zjišťují, že u významného poskytovatele zdravotní péče funguje rozsáhlý systém korupce, který za zisk dává všanc lidské životy. Mladí advokáti se rychle octnou uprostřed soudní pře, která bude tou největší a nejnebezpečnější v celé jejich kariéře. V případu je na ně vyvíjen ohromný tlak; pokud neuspějí, budou zničeni, ale protože jsou plni odhodlání, bojují dál. Mike se snaží odhalit pravdu a ocitá se v nejtěžším zápase svého života, a to nejen proti skvěle placeným advokátům odpůrce, ale i proti vlastním, osobním démonům. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Je evidentné, že Puncture je film konkrétne o boji chlapcov z Danziger&Weiss so zdravotníckou korporáciou ohľadne používania bezpečnostných striekačiek. Ten ich boj je obdivuhodný, a to ako to dopadlo je do plaču. Mne osobne sa ale napríklad žiadal väčší ponor do Mikeovho života ... prečo ten chlapec fetoval prvú ligu. Ale to by bolo zase o inom. Pôsobilo to na mňa trošku skratkovito, možno lepšie spracovanie si to pýtalo. 3,5* ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak kvůli těmto námětům a příběhu podle pravdy se vyplatí točit filmy,aby se k lidem dostali a otevřeli jim v lecčems oči a donutili je to k zamyšlení.Pokud máte rádi stejně jako já tyto typy filmu kde jako bonus vám bude solidní herecký projev Chrise Evanse tak vřele doporučuji.Za mě 90 % a pět hvězd. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Soudních dramat zabývajících se bojem jedince proti korporaci je habaděj. Ale jen zlomek jich je opravdu kvalitních a Puncture mezi ně bezpochyby patří. Už jen tím, že se zabývá něčím zdánlivě tak triviálním, jako jsou bezpečnostní injekce. Samotného mě později překvapilo, kolik procent HIV pozitivních tvoří právě lidé, kteří se nakazili vinou infikovaných jehel. A ještě horší je, že řešení existuje a je finančně únosné. Ale jak už to tak bývá, korporátní lobby je všemocná a boj s ní bývá většinou bojem proti větrným mlýnům a ačkoliv se dá dosáhnout dílčího úspěchu, zcela vyhrát bohužel nejde. Krásně to demosntruje postava právníka, zastupujícího výrobce injekcí, který dává za příklad soud s šéfy tabákového průmyslu. Ve velmi sledovaném procesu tehdy tabákoví giganti zaplatili 165 mld. dolarů, ale změnilo se něco? Weiss a Danziger také dosáhli jistých úspěchů, ale plastové stříkačky se stále používají, v rozvojových zemích dokonce opakovaně a dále šíří virus HIV. Co se Chrise Evanse týče, tak v jeho podání se asi jednalo o dosud nejvyzrálejší výkon. Nebylo to sice nic dechberoucího, protože tento herec nemá nijak vysoké limity a já bych si na jeho místě dokázal představit slušnou řádku jiných jmen, ale po šaškování v Kapitánovi Americe a Fantastic 4 jsem ho přeci jen vzal trošku na milost. Na debut se jedná o výbornou a vyzrálou záležitost. 85% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neřadím se mezi příznivce americké úchylky spočívající v neustálém podávání žalob a vyloženě nemám rád farmaceutické firmy tunelující systém zdravotního pojištění, takže jsem se hodně těšil na snímek o obyčejném právníkovi, který se s koksem v nose postavil proti nakradenému kapitálu. Jenže právě onen právník byl nakonec tím jediným, kdo mne bavil v příběhu, který možná originálně napsal sám život, ale jako zasloužilý posedávač před obrazovkou ho mám již poněkud okoukaný. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Nezávislý a neznámý film s Chrisem Evansem v hlavní roli, kterého jsem dosud viděl snad jen v Street Kings. Bratři Kassenovi si vzali na mušku hned ve své režisérské prvotině příběh podle skutečné události a dle mého to vzali za správný konec. Soustředili se na postavu idealistického feťáckého právníka Weisse a jeho nerovný boj s firemním zkorumpovaným parchantem zastupujícím nadnárodní zdravotnickou organizaci. Jeho snaha dostat na zdravotnický trh bezpečností injekční jehlu jen na jedno použití vyznívá od začátku filmu dost beznadějně. S jeho mladým obchodním partnerem jsou zcela bez finančních prostředků a rychle zjišťují, že bez nich se mezi zdravotnickou mafii nemají šanci prosadit. Smutný a trochu bolestný konec filmu nám zároveň ukáže i konec Weissova života, který dojel na svoji drogovou závislost. Divákovi mohli jen trochu více vysvětlit, kde vzal ten Weissův kolega po jeho smrti najednou balík peněz, aby si zaplatil snad celý právnický tým v čele s tím nejlepším právníkem,co se ve filmu párkrát mihnul a jejich případ dotáhli k vítězství. Bavilo mě to od první minuty, téma filmu bylo zajímavé a odvážné a proto nemám problém dát *****. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je natočen podle skutečné události, jejíž zfilmování posvětil skutečný Danziger, který byl osloven vynálezcem injekčních stříkaček, chránících zdravotnické pracovníky před infekcemi. (Patw)
  • Všech 7 tetování, které můžeme na Mikeovi (Chris Evans) vidět, jsou hercova autentická tetování. (Kodousek)

Související novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Reklama

Reklama