Reklama

Reklama

Z flákače géniem během okamžiku... Kdo by nechtěl být géniem, ale jak se říká, mnoho povolaných, málo vyvolených. Americký thriller Všemocný (2011), natočený podle sci-fi románu irského autora Alana Glynna "Temná pole" (2001), si pohrává s nápadem o existenci zázračné drogy, jež by dokázala přimět k činnosti větší část mozku než ten zlomek, který obvykle používáme. Neúspěšný newyorský spisovatel Eddie Morra (Bradley Cooper) narazí na dávného známého Vernona, který mu věnuje zvláštní pilulku, jež ohromujícím způsobem zbystří jeho smysly. Eddie se po Vernonově násilné smrti dostane k jeho zásobám, ale podcení jak toho, kdo Vernona zlikvidoval, tak i neprozkoumané vedlejší účinky nového preparátu. Z bezvýznamného outsidera se během krátké doby stane velmi úspěšný mladý muž, který získá zpět svou snoubenku a upoutá pozornost mocného obchodníka Van Loona (Robert De Niro), ovšem brzy zjistí, že v sázce jsou nejen peníze, ale i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 666)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší film první poloviny roku 2011! Hlavní prim tohoto filmu je jednoznačně jeho příběh. Originál nejhrubšího zrna, který podtrhuje dokonalá režie, inovativní vychytávky a zajímavá barevnost filmu, když je člověk na droze a nebo na absťáku. Toto všechno tvoří dokonalou směs a film díky tomu působí totálně bezbariérově, možnosti scénáře byly stejně velké jako schopnosti hlavního hrdiny! Inception a jeho dějovou nekonečnost ve snech, strčil do kapsy Limitless a jeho nekonečnost v mozku hlavního hrdiny. Chci dvojku, chci další drogu! Jasnějších 100% jsem snad ještě nedal. Dokonale pobaven. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Skvely namet, skvely scenar. Necakal som, ze ma to bude az tak bavit. Velmi ma bavia filmy, kde hra clovek nadpriemerne inteligentneho az do takej miery, ze bud sa o neho zaujima armada, ak rozlusti nejake tajne sifry, to som si spomenul na sci-fi FENOMEN (1996) s Johnom Travoltom, alebo sci-fi serial CHAMELEON (1996), kde si hlavny hrdina bral rozne povolania, aby dokazal nejak pomoct ludom, pricom ho stale prenasledovali ti, ktori s nim robili nejake pokusy, ale bol prilis inteligentny na to, aby ho chytili. V tomto filme si hlavny hrdina vyskusa tabletku a to, co sa bude diat potom, to treba proste vidiet, ale reziser ma potesil, ze nesetril s trikmi, ako ked si Eddie predstavoval rozne cisla a ukazovali sa mu asi v takej podobe, ako aj Johnovi Nashovi v CISTEJ DUSE (2001). Je ale jasne, ze o tu tabletku bude mat viac ludi zaujem, takze o napätie tu nebude nudza. A taktiez je jasne, ze aj keby taka droga existovala, mala by omnoho horsie vedlajsie ucinky na cloveka, ale tak je to len film. _________ Bradley Cooper - (Eddie Morra) +++ Robert De Niro - (Carl Van Loon) +++ Abbie Cornish - (Lindy) +++ Andrew Howard - (Gennady) +++ Anna Friel - (Melissa) +++ Johnny Whitworth - (Vernon) +++ Robert John Burke - (Pierce) +++ Darren Goldstein - (Kevin Doyle) +++ Produkcia: Bradley Cooper +++ (Videl v kine 19.04.2011) +++ ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze tu pilulku okrem hlavneho predstavitela neuzil aj scenarista (scenaristi). Zaujimava premisa zapadne do stereotypu spiatocnickeho opakovania skor, ako sa stihne rozvinut. Dalej tu mame (ako sa to hodi) bezodne plastikove vrecusko a zaver s pointou, ktorej logicka naslednost by aj normalneho cloveka napadla v prvej tretine pribehu. Ostava len orientacia na efektnost spracovania, pricom skutocnym "limitless" prvkom vo filme je iba pouzity sposob zoomovania. 5/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když Eddie DOSTANE NEZNÁMOU, NEOTESTOVANOU, PRAVDĚPODOBNĚ NEBEZPEČNOU DROGU Z NEZNÁMÉ LABORATOŘE, KTEROU MU DAL VELMI NESPOLEHLIVÝ ČLOVĚK, KTERÝHO NEVIDĚL NĚKOLIK LET?...,,CHTĚL BYS TOHO VÍC?“...,,JO, CHTĚL!“ ..... /// Eddie je sebestřední, energii vysávající sračka, co využívá okolí, ale bude mu pomoženo. Manifest o životě jedince ve 21. století? Asi těžko...JEDINÝ CO ČLOVĚK POTŘEBUJE JE POVOLIT PŘÍSTUP! Všechno tam je! NZT-48 – TAK TO JE JÍZDA!(v klídku, prodávat se prej začne až příští rok). Občas to vypadá, jako by na NZT jel celej filmovej štáb, jindy zase (všichni) prožíváme přicházející absťáček. Hrdinovi se přestává dařit a mizí ona virtuální optimistická představa, že i já dokážu bejt 4x, 5x, 6x.....Přestože je B.Cooper vcelku sympaťák, celej film neutáhne. Zvlášť když tu je kromě výborných i několik slabších okamžiků. 3* nebo 4*? 3a½! Asi už to znova neuvidím, ale zůstává ve mě pocit sladkýho opojení, který navozuje atmosféru vítězství. Ne nad drogou. NAD TĚMI OSTATNÍMI! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět dalšího člověka, kterej využívá celou mozkovou kapacitu. (Stejně zjistíš, že jsem dál..) 2.) Techno-thriller od Alana Glynna (The Dark Fields) z roku 2001 číst nebudu. 3.) Můj mozek chrlí jedno moudro za druhým (to znám !!). 4.) Chci začít ,,brát“ a hledám pozitiva. 5.) Thx za titule Semenec a Marty. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Asi zklamání. Cooper mi nesedne do až tak vážný role, od druhý půlky bych čekal mnohem větší nášlap ve stylu "limitless", a né jen takovýhle mírně dramatický dojezd. Pár nelogičností taky proti srsti. Ale svá místa to mělo, a nějaký ten dobrý nápad, celkově dobře dívatelný, no prostě silná trojka a nic víc. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (32)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. března 2011 v New Yorku. (Varan)
  • Robertu De Nirovi byla postava Carla Van Loona sympatická již od začátku, ale zdálo se mu, že ve filmu nemá příliš velký význam.  Leslie Dixon se tedy pustila do úpravy scénáře a dodala postavě dodala patříčnou šťávu. (Michelle75)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama