Reklama

Reklama

Z flákače géniem během okamžiku... Kdo by nechtěl být géniem, ale jak se říká, mnoho povolaných, málo vyvolených. Americký thriller Všemocný (2011), natočený podle sci-fi románu irského autora Alana Glynna "Temná pole" (2001), si pohrává s nápadem o existenci zázračné drogy, jež by dokázala přimět k činnosti větší část mozku než ten zlomek, který obvykle používáme. Neúspěšný newyorský spisovatel Eddie Morra (Bradley Cooper) narazí na dávného známého Vernona, který mu věnuje zvláštní pilulku, jež ohromujícím způsobem zbystří jeho smysly. Eddie se po Vernonově násilné smrti dostane k jeho zásobám, ale podcení jak toho, kdo Vernona zlikvidoval, tak i neprozkoumané vedlejší účinky nového preparátu. Z bezvýznamného outsidera se během krátké doby stane velmi úspěšný mladý muž, který získá zpět svou snoubenku a upoutá pozornost mocného obchodníka Van Loona (Robert De Niro), ovšem brzy zjistí, že v sázce jsou nejen peníze, ale i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 666)

Shit 

všechny recenze uživatele

Ta zápletka o droze na namakání mozku je dobrá a když na ní člověk prostě jen bez nějakýho většího přemýšlení přistoupí (mimochodem nepřemýšlet mi šlo něčekaně dobře), tak je docela o zábavu postaráno, i když je fakt, že když se za filmem ohlédnu, tak v něm vlastně nebylo nic extra, ale bavil jsem se dobře, což je pro mě hlavní. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Leslie Dixon .. Poutavý příběh o chemické akceleraci mozkového potenciálu s přitažlivým scénářem, který podporuje zdatná herecká sestava a snaživý režisér středního proudu. Ten boduje, mimo jiné, zajímavým vizuálním provedením, které přináší spoustu nápaditých kamerových vychytávek. Zkrátka vznikl nenápadný film bez velkých ambicí, který mne však - díky tématu - velmi bavilo sledovat, abych bez uzardění přehlídl některé nedostatky ve vývoji příběhu a jeho spíše žánrové vyústění. Kladné účinky dané látky tak silně převažují výše či jinde zmíněné nedostatky až vedlejší účinky a osmdesátku uděluji s tím, že držím palce chemikům, co tuhle látku jednou vyprodukují - třeba jako "suvenýr." 85%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U Všemocného jsem přemýšlel, jestli mám dát tři nebo čtyři hvězdičky. Ke čtyřem mě ale donutil fakt, že se ve filmu objeví sympaťáci, že film má zajímavý nápad a ještě zajímavější průběh, a že se ve filmu objeví Robert De Niro, který opět nezklame. Trošku mě ale naštval závěr, který je po delší době, opět, klasicky americký. A tady mě to vysloveně štvalo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka, která mě bavila hned od začátku a už nepustila. Bradley Cooper je neskutečný sympaťák a ačkoli se dřív objevoval jen v menších rolích, nyní si zaslouží veškerou pozornost, jelikož je z něj hvězda a oprávněně. V Limitless předvedl obdivuhodný výkon a nikoho bych tam neviděl radši. Navíc Robert De Niro po delší době opět ve výraznější roli, přičemž dokázal, že na to stále má. Velice mě zaujal příběh, který se povedlo skloubit s chytlavou režií Neila Burgera (i když jeho pozdější Divergence spíš poukazuje na geniálnost Dixonova scénáře a samotného námětu). PS : Žluté filtry dělají divy. PPS : Taky bych si jedno NZT dal :D...100% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně vynalézavá a technicky namakaná kamera (ty bezešvé vertigo "pády" městem jsou po "Enter The Void" největší lahůdka, co jsem viděl), výtečný Bradley Cooper, který ukazuje šíři svého hereckého portfolia a moc zajímavá premisa o droze, co vám odemkne skrytý potenciál mozku. Takže thriller roku? Bohužel ne. Scénář je totiž zajímavý jen do chvíle, kdy se úvodní scéna propojí s retrospektivním vyprávěním a od té chvíle je to natahované, nezáživné a zcela postrádající "temnou stranu síly". Kdyby se za fádním rozuzlením rozsvítilo logo nějaké farmaceutické firmy se slogane "Kdo nesype, nejede", vůbec bych se nedivil. Bohužel koncovka zazdí celou partii a vysvětlí, proč Všemocný nikdy nedokáže vykročit z kruhu a být skutečně strhujícím. Ten film je příšerně učesaný a místo aby ťal do živého, tak utíká scenáristickými obezličkami k bezproblémovým koncům. Bavil mě, o tom žádná, ale v téhle podobě je to jeden z mnoha... Navzdory tomu, že Burger je bezesporu hodně šikovný řemeslník. [65%] ()

Galerie (115)

Zajímavosti (32)

  • Poté, co si Eddie Morra (Bradley Cooper) vezme prášky, řekne: "Byl jsem slepý, ale teď vidím." Tato věta je z "Bible", konkrétně z evangelia podle Jana, deváté kapitoly, dvacátého pátého verše. (Kuny27)
  • Scénáristka Leslie Dixon narazila na román "Limitless" (původně "Dark Fields") náhodou, při prohrabování polic jednoho antikvariátu. (Taninaca)
  • Ke konci filmu, kdy se přesuneme do Eddieho (Bradley Cooper) volební kanceláře, začíná záběr pohledem na jeho knihu s názvem Illuminating the Dark Fields. Její název je odkazem na knihu "The Dark Fields", která sloužila jako předloha k filmu. (polabecak)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama