Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina Kvartet I (Квартет И), která je součástí stejnojmenného moskevského divadla poprvé přenesla jednu ze svých komedií na filmové plátno. Film začíná tím, že řediteli moskevské rozhlasové stanice volá boháč jménem Emanuil Gedeonovich a nařizuje mu, aby okamžitě poslal své zaměstnance do jednoho z volebních okrsků, aby vedli volební kampaň kandidáta na guvernéra Igora Vladimiroviče Tsaplina. Hlavní hrdinové se tím dostávají pod tlak současného guvernéra, potýkají se s místními zloději, policií, Kozáky i vojáky. Při tom všechna dobrodružství dokresluje množství komických situací. (Ollie235)

(více)

Recenze (5)

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Další svěží ruská komedie Kvartetu I, která mě ale trochu zklamala. Některé vtipy a dialogy určitě potěší, ale celkově je příběh poněkud nezajímavý. Proto a i kvůli dvouhodinové stopáži jsem se místy spíše nudil. Celkově to ale na 3* stačí. ()

Upiri kralik 

všechny recenze uživatele

Množství komických situací? Prý množství komických situací....Fakt mě tahle věta naštvala, ale to je dobře, protože jinak bych asi nepsal recenzi a pustil si ten film znovu, teď ho mám na pozadí. Tady je brutální vtip každou minutu, ne, každých 45 vteřin, já jsem u toho dostal endorfinový záchvat, kdy jsem se smál tak, že se toho lekla i naše kočka, která je normálně takový flegmouš, že se o Silvestru nebojí ani retardů s petardami. Bylo to u projevu generála Burduna, když řekl, že přesně s touhle minou, jen menší, ale jinou, delfíni, kteří bojovali na straně Sovětů, potopili německý křižník Günter Netzer.  Pro ty, komu to přijde "málo vtipné": doplňte si vzdělání :) Nemyslím to vůbec ve zlém: hodně humoru v tomhle filmu má kulturní kontext (vztahy mezi federální a místní vládou, "крыша" - spolupráce místní samosprávy a místní mafie, Kozáci a jejich přízvuk). Jinak coby překladatel ČJ-RJ nesouhlasím s tím, že ty vtipy nejsou přeložitelné - většina je v pohodě, jen záleží na kvalitě překladu. Třeba v anglických titulcích na YouTube jsem ve výše uvedeném projevu Burduna napočítal tři chyby za asi 2 minuty, které byly v malých detailech, ale právě ty udělaly ten fór. To je mi líto, protože zase jiná místa mi přišla dobře přeložená :(  Fakt doporučuju! Skvělá hra, hodně ryze ruského humoru, spousta parodií na ruské politické reálie (řeknu vám, oproti tomu je loňská antibabišovská kampaň jak tfuj do rybníka) - a zároveň je v tom filmu něco příjemně lidského a teplého. Třeba se mi fakt líbil můj jmenovec Alexei, který je gay, docela se to ve filmu zdůrazňuje, ale ve světle spíše negativního přístupu k LGBT u dnešních Rusů mě překvapilo, že je vyobrazen jako ten nejpracovitější a nejchytřejší z celého týmu, a hlavně k němu mají všichni ten největší respekt, protože neběhá za babami a maká. ()

Reklama

Axineya 

všechny recenze uživatele

Asi moje oblíbená komedie od Kvarteta I a vlastně první film, co jsem od nich viděla (koukla jsem se pak na vše ostatní včetně divadelních představení) Tento typ humoru - to je moje. Normálně bych tuto komedii všem doporučila, ale obávám se, že valnou většinu vtipu by cizinec nemusel pochopit a ani by se to nedalo přeložit. ()

Zajímavosti (1)

  • Loď "Sergej Abramov", na které se film natáčel, 14.listopadu 2011 vyhořela a dokonce se částečně potopila. K incidentu došlo u Severního říčního přístavu v Moskvě. (Ollie235)

Reklama

Reklama