Reklama

Reklama

Bláznivá parodie si bere na mušku filmové hity španělské produkce z posledních let. Faunův labyrint, Ti druzí, Sirotčinec, Volver, Hlas moře a mnoho dalších se ukáže v netradičním pojetí, plném těch nejšílenějších gagů, zápletek a potřeštěných situací! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála parodických "movies", který má právo na život. Sudičky mu nad kolébkou přiřkly španělský původ a to je dobrá genetická dispozice. Řemeslně je opravdu o třídu lepší než kterýkoli z jeho starších amerických sourozenců. S humorem už je to sporné. Připadá mi, že Španělé použili "movie" trend k tomu, aby pod pláštíkem parodie připomněli světu, jaké dobré filmy mu v posledních letech dali a jak jsou na ně pyšní. Spanish movie je až na pár scén neparoduje v tom smyslu, že by poukazoval na to, jak jsou hloupé nebo špatně natočené (ani jedno z toho koneckonců nejsou). Spíš využívá dějové podobnosti několika hororů k nečekaným střetům jedněch postav s jinými. Co kdyby zvídavá holčička z Faunova labyrintu nenásledovala víly, ale jednu z nich zavřela do domečku pro panenky a ponižovala krutými hrami, jako Šmoulu, kterého ulovila dřív? Co kdyby tato holčička byla shodou okolností zlobivou ratolestí panovačné matky z Těch druhých a sestrou ztraceného kluka ze Sirotčince? Co kdyby za jeho zmizení byla zodpovědná nedbalá chůva, která má současně vazby na postavy z Volvera a Hlasu moře? Spojení různých vzájemně nesouvisejících filmů tady jakžtakž drží pohromadě, i když ne stejnoměrně v celém filmu. Co mi ale doopravdy chybí, je něco jako specificky španělský humor. Flatulentní vtípky včetně povinné přítomnosti Leslieho Nielsena můžeme vidět v libovolné americké pseudoparodii a tahle evropská odpověď měla na víc. 40% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Dosť ma prekvapilo keď som uvidel, že film tu nemá žiadne hodnotenie. Síce nejde o žiaden zázrak, aleje to najlepší film s prívlastkom Movie za dlhú dobu. Všetky tie Date, Epic, Disaster sú sračky najhrubšieho zrna(a hlavne preto, že sa snažia robiť vtip z niečoho vtipného) a som rád, že Spanish Movie sa drží hororového žánru ako svojho času Scary Movie a aj preto je tam cítiť istú atmosféru a na moje počudovanie tam nie je žiaden fekálny humor. Trápne ftípky sa tu nájdu, no suma sumárom je to vydarená paródia, ktorá do dnešnej parodickej žumpy priniesla ako také osvieženie... žeby to bolo tým, že to je európsky film? :) No a cameá známych španielskych režisérov potešili. ()

Reklama

Shredder odpad!

všechny recenze uživatele

Toto ze bola parodia?? Ja som myslel ze pri parodii sa mam smiat a nie unudit na smrt. Pocas celeho snimku som sa ani raz nezasmial. Spanieli sa pokusili natocit film typu Scary Movie, ale vysledok je este niekolkonasobne horsi ako najstrasnejsi vyplod americanov - Disaster Movie. Videl som originaly viacerych parodovanych diel a to ma este utvrdzuje v nekvalite humoru. Napriklad scena, ktora paroduje Sirotcinec ked medium vojde do miestnosti a vystrasene zacne kricat pretoze je tam diskoteka je vrchol trapnosti. Jedine co ma potesilo, bolo cameo Leslieho Nielsena, avsak scenar je tak hrozny, ze aj napriek jeho komedialnemu talentu ma scenka nechala chladnym. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Se Scary movie s eto dá srovnat těžko, ale velmi milé překvapení pro mě! Španělská parodie na spoustu komerčně úspěšných filmů. Skvělí, i když neznámí, herci. Spousta ztřeštěného a někdy až krajního humoru. Jediná scéna s Leslie Nielsenem, která ale ohromně pobaví. Výborná práce! S relativně skromným rozpočtem udělal Cladera kvalitní zábavu. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Nic jsem neočekával a také jsem nic moc nedostal.... Spanish Movie je stejného rázu jako ostatní parodie posledních let. Při něčem se občas zasmějete (zahrnuji i ty ubohý scény, nad kterými se smějete, jelikož to blbější už být nemůže) a zbytek nějak přežijete. Každopádně po měsíci se film naprosto vykouří z hlavy a zbyde max. jedna scéna co vám tam utkví. 30% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Film paroduje také španělský horor Sirotčinec (2007), jehož režisér Juan Antonio Bayona si zahrál postavu Alfreda, podobně jako Belén Rueda roli Laury. Dále lze rozpoznat scény parodující snímky Faunův labyrint (2006) či Ti druzí (2001). (t.mon)
  • Natáčení probíhalo v okolí města Barceloně, a to od 23. 2. 2009 po dobu 9 týdnů. (Ficik)

Reklama

Reklama