Reklama

Reklama

Bláznivá parodie si bere na mušku filmové hity španělské produkce z posledních let. Faunův labyrint, Ti druzí, Sirotčinec, Volver, Hlas moře a mnoho dalších se ukáže v netradičním pojetí, plném těch nejšílenějších gagů, zápletek a potřeštěných situací! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Se Scary movie s eto dá srovnat těžko, ale velmi milé překvapení pro mě! Španělská parodie na spoustu komerčně úspěšných filmů. Skvělí, i když neznámí, herci. Spousta ztřeštěného a někdy až krajního humoru. Jediná scéna s Leslie Nielsenem, která ale ohromně pobaví. Výborná práce! S relativně skromným rozpočtem udělal Cladera kvalitní zábavu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je samozřejmě naprostá povinnost vidět všechny thrillerové/horrorové španělské klasiky, jinak se člověk absolutně nechytá. Nicméně si myslím, že by Španělé měli zůstat u vážnějších témat, protože ty jim jdou na jedničku. Tahle parodie byla dělaná vyloženě na sílu s cílem narvat to nejvíc fórů na jedno místo. Ale občas to byla fakt sranda. 60% ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Bláznivá crazy, které jsem vlastně z větší části neporozuměl. Poznal jsem samozřejmě narážky na Hlas moře a na Sirotčinec, ale jinak jsem z toho měl galymatyáš na odpad. Pár gagů však skutečně bylo vtipných, i když většina vtipů byla běkdy až nechutně morbidních. Děj vykládat nelze - matka hledá ztraceného syna, kterého služka omylem zavraždila, když hgo vystavila slunečním paprskům. Vílu a kozla jsem nepochopil vůbec, Šmouly taky ne. Tak za gagy jedna hvězdička. Druhá za originální závěrečné titulky, kde byly nastřihány některé nepovedené záběry. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Oproti americkym parodiim se filmu Spanish movie dari udrzet jakousi dejovou linku. Nejde tedy jen o snahu o (nekdy radoby) vtipnost. Ocenuju zejmena snahu evropskych tvurcu o podobny zanr, ktery se v Evrope zatim moc nevyskytuje. Co mi chybi, je evropsky humor. Myslim, ze se tvurci prilis snazili zalibit americkym divakum. Skoda, film mel dost dobry potencial. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to taká Španielska verzia Scary movie ktorá paroduje filmy Tí druhí, Sirotinec, Faunov labyrint a tak ďalej. Ako fanúšika hororov ma dokážu pobaviť aj kravinky tohto druhu. Človek sa pri tom dobre odreaguje. Je to ozaj dosť dobrý film, ktorý dokáže konkurovať sérií Scary Movie, dokonca sa odvážim napísať, že v mnohých veciach tú sériu aj predčil. Dokonca sa vo filme mihol aj Leslie Nielsen. Veľa som od tohto filmu neočakával, avšak veľmi ma prekvapil a rozosmial. Od začiatku si drží vlastný dej, ponúka veľmi veľa podarených vtipov. Prekvapilo ma ako aj herecké obsadenie, tak aj hudba vo filme. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Film paroduje také španělský horor Sirotčinec (2007), jehož režisér Juan Antonio Bayona si zahrál postavu Alfreda, podobně jako Belén Rueda roli Laury. Dále lze rozpoznat scény parodující snímky Faunův labyrint (2006) či Ti druzí (2001). (t.mon)
  • Natáčení probíhalo v okolí města Barceloně, a to od 23. 2. 2009 po dobu 9 týdnů. (Ficik)

Reklama

Reklama