Reklama

Reklama

Martha Marcy May Marlene

  • USA Martha Marcy May Marlene (více)
Trailer 1

Martha (Elizabeth Olsenová) po dvoch rokoch utečie zo sektárskej komunity a snaží sa vrátiť späť do normálneho života s pomocou sestry a jej manžela. Pobyt v sekte ju však príliš poznamenal, začína trpieť paranoidnými stavmi a prestáva rozoznávať sny od reality. Má ešte nejakú nádej, alebo už je príliš neskoro? (TV JOJ)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (91)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem si pouštěl tento film, věděl jsem o něm jen jedinou věc - že tam hraje Elizabeth Olsen. Nevěděl jsem příběh filmu, nevěděl jsem, že to je režisérův debut, nic. A možná proto mě to tak překvapilo. Martha Marcy May Marlene je dost působivé komorní drama, které je neskutečně uvěřitelné, především díky hercům. Ne příliš známí (i když u Elizabeth se to změní a věřím tomu, že za pár let ji bude znát daleko více lidí) přesto hodně dobří herci tomu dodávají punc opravdovosti a divák se tak může více přiblížit postavám jako takovým. Navíc ta všudypřítomná temnota a paranoia, která prostupuje celým filmem… k plnému počtu mi chyběla snad jen nějaká opravdu zapamatování hodná scéna či více detailů o sektě jako takové a hlavně o hlavní hrdince. Jinak jsem hodně překvapen, ale co je hlavní, spokojen. A když si uvědomím, že to je režisérův debut, nezbývá mi než smeknout. 80 %. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý film, práveže natočený vcelku prehľadne, no na druhej strane sa divák ťažšie do neho dostáva. Odrádza hlavne chovanie hlavnej postavy a zážitky, ktoré prežila sú dosť nepríjemné na to, aby bol divák dostatočne znechutený. Možno by prospela zmena režiséra a teda zaujímavejšie spracovanie. 58% ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

On to není špatný film, rozhodně je citlivě natočený a celkově je po technické stránce precizní. Ale ten příběh...dnešní filmaři si asi pletou originalitu a umění s nudou. Tady převládá to druhé. Hlavní ""hrdinka""je prostoduchá (pardon) blbka, stejně jako většina vedlejších postav (a teď samozřejmě nemyslím její sestru a švagra). Různí sektáři nebo náboženští fanatici mě dokáží opravdu naštvat, ale tohle je krásná ukázka toho, jak lehce se dá člověk zmanipulovat řečmi jako "Tvoje poprvé tě očistí a zbaví tě všech jedů" nebo "Smrt je ten nejkrásnější okamžik". Samozřejmě mluvíme-li o těch prostších a ovlivnitelnějších jedincích :) Každopádně na to, že je to debut, to dobré je... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Slušně natočený minimalistický softpsychothriller, skvělá kamera, slušné herecké výkony... ale podruhé už bych si to nepustil. Nevadilo mi že to bylo pomalé, naopak mám pomalé filmy (někdy) rád, vlastně se mi to celkem líbilo, jako debut to bylo myslím velmi povedené, s povedenou atmosférou... Ale na čtyři hvězdy mi to zkrátka nepasuje, bylo tam jaksi příliš málo děje, když to řeknu povrchně. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Opravdu dlouho jsem u žádného filmu neměla tak ambivalentní pocity. Navíc je to debutní snímek Seana Durkina, tudíž se nedá srovnat s jeho jinými filmy. Ovšem na to, že to byla jeho prvotina, tak si zaslouží můj obdiv. Zajímavě zpracované téma, kde se přítomnost prolíná s minulostí a působí to zmatek nejen v mysli, ale i v duši MMMM. Asi bych v tomhle případě souhlasila s uživatelem J*A*S*M a na vyšší hodnocení si když tak počkám, až uvidím Seanův další počin, nicméně song byl senzační. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (18)

  • Elizabeth Olsen (Martha) byla do své role obsazena jen dva týdny před začátkem natáčení filmu. (Terva)
  • V priebehu filmu sa objavuje niekoľko odkazov na film Tri ženy (1977): halucinácie hlavnej postavy, učenie streľby, dynamika medzi kolidujúcimi osobnosťami Marthy (Elizabeth Olsen) a Lucy (Sarah Paulson). (Pat.Ko)
  • Odborník na deprogramovanie Rick Alan Ross označil tento film za "zlatý štandard" filmového zobrazovania sekty vo videu Vanity Fair. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama