Reklama

Reklama

Pörgés

  • USA Trance
všechny plakáty
Krátkometrážní
Maďarsko, 2005, 12 min

Recenze (14)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Fliegauf přivádí diváka do hypnózy. Zpomalené záběry v doplnění podmanivého (meditativního), až snově temného hudebního podkladu. Kamerově geniální. Po druhém zhlédnutí doporučuji pouze zvuk. Oči zavřené, vědomí doširoka otevřené. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Snímek zachycuje detailně emoce při tanci lidí na různých akcích. Zpomalená kamera a ambientní hudba jsou super a dodávají tak skvělou atmosféru snímku. Prožitky některých lidí při tanci jsou skvělé. Klidně by tu mohlo být i více záběrů a tak i delší stopáž. PS: Film má 12minut a ne 21. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-2* i jako účastník tanečních akcí tohle znám naživo, ale koukat se 12minut na obrazovce na zpomalené záběry aktérů mi nepřijde smysluplné ani zábavné - meditaci prožívám teda jinak. Zkuste sami tady a uvidíte. [ PŘÍBĚH: X /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: X /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

skeptic 

všechny recenze uživatele

Spomalený "párty ľudia" a hudba pôsobia trochu čudne (skôr v dobrom zmysle). Ako hodnotiť tento experimentálny krátkometrážny film? Ako chcete. Hudba a spomalené obrazy vytvárajú zvláštnu (relatívne silnú) atmosféru, ktorá zas vo mne vytvára zvláštne pocity. Hudba je síce - viac-menej - len dookola sa opakujúci niekoľko sekundový motív (myslím, že sa tomu hovorí minimalizmus). Rozhodujúcim je pre mňa zdanie, že takýto film by som dokázal bez nejakej "filmárskej zbehlosti" natočiť aj sám, len mi skomponujte hudbu :). Film asi o niečo viac ocenia tí s "vyšším vedomím", teda zhúlený. ()

karnifex

všechny recenze uživatele

Výrazně zpomalené záběry tančících lidí (nebo možná spíše lidí pod oslněných/omámených hudbou, kterou zde ovšem neslyšíme). Podle jejich vizáže lze usuzovat, že se jedná o velmi různorodé hudební žánry a mě okamžitě napadlo, že záběry byly pořízeny na festivalu Sziget (?), takže kromě typicky zneklidňujícího dojmu, který ve mě Fliegaufovi filmy vyvolávají, se tentokrát taky dostavila touha znovu tam zajet.. ()

Reklama

Reklama