Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádky Jenna a Tara se vypravily na soutěž amerických "cheerleaderek". U pumpy po cestě se však rozhodnou pomoci dvěma klukům, Chadovi a Oliverovi, kteří mají problém se svým autem. Když se pár šílených chlápků příliš zajímá o jejich situaci, čtveřici mladých studentů to nenechá klidnou. Skupinka mužů se totiž rozhodla mladé lidi lovit a zmasakrovat pro svoje sadistické choutky. Poté, co je chytí a uvězní, studentům nezbývá, než se jen spoléhat na svůj instinkt, přežít a zachránit si holý život. Jak daleko jsou ale schopni zajít pro svoji záchranu? (ČSFD)

(více)

Recenze (10)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hixploitation ze Švédska? To nezní vůbec špatně - vždyť Skandinávie je v hororech v posledních letech poměrně dost silná a hixploitation považuju za jeden z mých oblíbenějších subžánrů. Bohužel však musím říct, že tohle se příliš nepovedlo, Madness může uspokojit snad jen opravdu velice nenáročné fanoušky. Naprosto amatérská bída s otřesnými hereckými výkony, nebo abych byl přesnější - s nulovými hereckými výkony. Ty postavy za celou dobu nezahrají snad žádnou emoci, pořád se tváří relativně klidně, jako by se nic nedělo. Trochu života do toho umírání by to chtělo, anebo alespoň ždibec hysterie. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně hodně slušnej hixploitaition, kterej hodnotím tak někde mezi 3* a 4* ... Má to výbornej nástup, kterej mě docela zarazil ... Pak už se film drží v rámci subžánru v takovém dobrém kvalitativním průměru. Herci hrají dobře, osobně jsem si nevšiml, že by se jim chtělo umřít a že by byli nějak v klidu. Každá postava zde jančí v šílených histerických "berserk" záchvatech a film příjemně ubíhá, aby vyústil v docela slušnou řezničinu posledních 20 minut v jakési lesní opuštěné chatě ... Problémem je prostředí. Pokud je to v exteriéru, film vypadá velice slušně a lesní prostředí prostě klasicky dělá svoje. Jakmile se ale dostaneme do nějakého interiéru, je vidět, že rozpočet nestačil ani na základní vybavení domácnosti vidláků ... to mne tam furt bilo do očí. Pár kamerových záběrů bylo také dost jasně naznačujících, že se prostě dívám na film s ne příliš vysokým rozpočtem, ale s o to větším nadšením tvůrců ... a v podstatě můžu napsat, že se jedná o hodně muziky za málo peněz ... Je to v pohodě horor. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Buranské horrory mám rád, nevadí mi jejich přímočarost a prvoplánová vybíjená. Jsou od toho, aby divák sledoval masomlejn.Aby si tipoval, která postava zařve jako poslední. Jenže tohle je trapná komedie, což evidentně nebyl záměr. Když do sebe dvě postavy buší vším možným tak, že normální lidé by byli pětkrát po smrti, není něco vpořádku. Jsem znechucen z hovadského chování postav, kterým pak přeji pomalý a děsivý konec. No, zde se sesypalo vše, co mohlo. Dokonce ani gore za moc nestojí, byť krví se nešetří. Kamera často uhne mimo... Severské, lépe řečeno švédské dřevěné domy v Americe? To si dělají blázny! Většina severští blonďáci - nechápu, proč se to neodehrávalo rovnou ve Skandinávii - a ženský děsný huby. Tara - držka číslo jedna s půlmetrovým předkusem. Hrůza, jednu hvězdu za hezkou severskou přírodu, závěr po titulcích a komickou pranici v opuštěném domě. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Śvédska variácia na buranský horor - tak od tohto spojenia som si vzhľadom na moje vyslovene pozitívne skúsenosti so škandinávskou kinematografiou sľuboval nemálo, Madness však napokon neprináša nič oslnivé a aj v rámci subžánru ho možno zaradiť iba kdesi k šedému priemeru. Viditeľnú nízkorozpočtovosť a amatérsky pôsobiacich, prehrávajúcich hercov by som ešte prežgrel, ale ten scenár to bola hrôza! Hlavní hrdinovia mali vidláckych magorov asi 10x doslova na lopate, opakovane však nevyužili šancu ich doraziť, až to po určitom čase už začalo byť hlúpe a z môjho pohľadu to dosť zrazilo výsledný dojem z filmu. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jak muze skoncit film, ve kterem se hned na zacatku (no, ok, ne hned) objevi dve roztleskavacky? :D Madness neni ani strasidelne, ani napinave. Je to proste jen snimek o parte silencu. Takovych snimku je ale v posledni dobe hodne a tenhle film neprichazi s nicim novym. Navic tomu chybi dobra pointa a sympaticti herci (zuby dlouhovlasky me opravdu fascinovaly). ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tady nemá cenu řešit herecké výkony ani až neuvěřitelný klid kladných postav a absenci logiky. Tady jde o jediné - Je to totální vybíjená. Takže pokud stejně jako já dostanete jednou za čas chuť na horor, kde se to prostě jen kosí a záporáci jsou opravdu hnusní, nemytí burani se sklony ke kanibalismu, sáhněte po švédské tvorbě. Tyhle nenáročné brutalitky zvládají pěkně, jak už párkrát potvrdili a jejich nesmrtelnost postav tak dává šanci co největšímu zrasení se, kdy hlavní hrdina si div na konci filmu nepřehodí svá vyhřezlá střeva ledabyle přes rameno a galantně neodskáče na zbylé noze, pronásledován kutálející se, kletby chrlící hlavou záporáka - To není spoiler jak to dopadne, berte to s nadsázkou :-D ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Film zo Švédska,odohrávajúci sa v odľahlej časti USA,v listnatých lesoch.V skutočnosti sa ale film natáčal vo Švédsku v okolí Stockholmu.Buranský slasher horror,hodne krvavý a brutálny.Pre tých čo majú radi filmy ako Texas Chainsaw Massacre,Hills Have Eyes a pod.,je ten pravý a nemali by si ho nechať ujsť.V odľahlej časti lesov žije buranská rodina,otec a jeho traja synovia.Burani sú nechutný,zarastený,špinavý,jedným slovom odporný už na prvý pohľad.Ale to by ešte nič nebolo,oni radi vraždia pocestných,a to všelijakými spôsobmi.Používajú na to všetko možné,nože,boxery,motorovú pílu,sekery,pištoľ atď.Gore metódy mučenia a zabíjania sú rôzne a niekedy dosť hrozné.Posledná polhodina filmu je hodne šialená,dementný burani už len škriekajú,zúria a z úst im vyteká pena ako besným psom.Aj keď na filme je vidieť nízky rozpočet,aj herectvo nie je bohvieaké,celkom dobrý slasher.Ale určite nie pre každého,kto nemá rád filmy tohoto žánru,alebo mu vadí krv,tak ruky od neho preč. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ FILM, KTERÝ JSEM VIDĚL V ANGLIČTINĚ BEZ TITULKŮ. Myslím, že hodnocení je celkem nízké. Zřejmě ale proto, že jsem teprve sedmým hodnotícím. Věřím tomu, že hodnocení půjde nahoru, alespoň na 56 % jako má "Rovdyr". Neboť tomu jsem dal odpad. A pokud mohli být z "Rovdyru" někteří unešeni, myslím, že tak učiní i nyní. Dle mého soudu to byl exploitation, který měl téměř vše, co by film tohoto žánru mít měl. Herecké výkony nebyly špičkové, co si budeme povídat. Ale dementní vidláci byli inteligentnější než ti volové v "Rovdyru", poněvadž se dorozumívali vysílačkami, což rozhodně zvyšovalo pravděpodobnost kladného splnění svých "misí". Ve filmu "Hills Have Eyes" měli ty svině taky vysílačky. Aby byli tito dementi alespoň trochu inteligentní (anebo aby, když už jsou dementní, měli alespoň motivaci - Leatherface), je pro mě dost důležité měřítko pro celkové hodnocení filmu. Nepotřebuji pitomce, co běhají po lese a jen vraždí a člověk ani neví proč a ani neumí pořádně mluvit - "Wrong Turn". Takže i když cítím, že mé hodnocení je celkem vysoké, byl pro mě film příjemným osvěžením (jsem asi fakt nemocný). A i přes několik ne úplně logických věcí musím vyzdvihnout hlavně závěrečnou pasáž dva proti dvěma, kdy se ti uchyláci chovali přesně tak, jak bych čekal a kdy celkový dojem umocňovala fakt dost drsná hudba. A ten závěr? To už neřeším. To dělají tvůrci takovýchto filmů pořád. Ale zastřelit dítě? To si dovolí málokterý režisér. PS: Po dvojce to volá, ale obávám se, že to bude jen slabý odvar. PPS: Jako velké plus v tomto filmu vidím to, že režisér dává divákovi naději, že i s takovýmito bestiemi se dá svádět rovnocenný boj. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak tento amatersky film zo Svedska je pre mna sklamanim,od reziserov Lagunu a Wiklunda som ocakaval viac,najvacsim minusom su herci,to je hotova katastrofa a to spravanie sa postav je totalne dementne,je to slabsi podpriemerny horor,jedna hviezdicka za nejake tie krvave gore efekty...:-) ()

Reklama

Reklama