Reklama

Reklama

Černá hodina

  • USA The Darkest Hour (více)
Trailer 1

Američané Ben a Sean přiletí do Moskvy, aby zde prodali svůj software pro vytváření sociálních sítí. Po příchodu na jednání však zjistí, že je jejich švédský obchodní partner Skyler zradil. S Rusy už dohodu uzavřel a software jim prodal. Ben a Sean jdou večer na diskotéku, kde se seznámí s Američankou Natalií a její australskou kamarádkou Annou. V klubu najednou zhasnou světa a vypadne elektřina. Všichni vyjdou ven, aby zjistili, že z nebe padají kulatá světýlka a po dopadu mizí. Když se přivolaný policista chce obuškem světla dotknout, rozpadne se na prach. Všichni zpanikaří a začínají utíkat. Ben, Sean, Natalie, Anne a Skyler se schovávají sedm dní v jednom domě. Po sedmi dnech klidu vyjdou ven a zjistí že celé město je liduprázdné, všude jen samý popel a prach. Po útoku neviditelné mimozemské síly se schovají v obchodním centru. Sean zjistí, že žárovky a různé elektrické technologie dokážou útok mimozemšťanů odrazit. Dále zjistí, že za sklem je mimozemšťani nevidí. Všichni běží na americké velvyslanectví, ale to je v troskách. Najdou noviny, ve kterých se píše, že invaze zasáhla celý svět. Najdou také vysílačku, kde se neustále přehrává zpráva v ruštině. Skylera mimozemská síla zabije... (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (487)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tahle opulentní reklama na Moskvu mi připomněla, jak si v Red Dwarf dělali prdel z neexistujícího filmu Útok divokých, naprosto neviditelných, obřích mimozemšťanů. No nic, v praxi vidíme, že neviditelní emzáci nejsou až takové terno a ten děs v člověku nevyvolají, ani kdyby se postavili na hlavu. Nejdou totiž vidět! Film je dělaný jakoby šlo o klasickou zápletku s nějakými zombie entitami. Skupina přeživších se schovává a snaží se probojovat přes hordy zombie kamsi do ještě většího průseru. Všichni to známe. Místo zombie jsou tu právě ti neviditelní emzáci. A skutečnost, že z celé Moskvy přežije jen jeden Američan je vlastně docela legrační. Film je určen mladým lidem a podle toho je i natočen. Nepředpokládá nějaké dedukování, jen čistou zábavu mezi bongem a plejstejšnem. Co bych ale ocenil je ta skvělá Half-lifeovská atmosféra postapokalyptického světa. Chápu, že to točili v Rusku. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je to celkem dobrý film. Trochu mi to připomínalo stylem Predátora. Oranžová světýlka pěkná a trocha napětí tam taky bylo, když byli neviditelní a jen kolem nich se rozsvěcely lampy a zapínaly auta. Ufouni taky dobří, ale kdyby to byla jen nějaká hmota, tak by to bylo zajimavější. Jak už jsem psal u Noci hrůzy, tak i tady musím pochválit rozprášení na uhel :-) ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Darkest Hour je moje oblíbená kapela, ale jako filmová varianta mě to teda vůbec neoslovilo. Emile Hirsch jednou prohlásil, že nechce hrát ve špatnejch filmech, takže nechápu, co dělá tady, protože i po přečtení scénaře snad muselo být jasný víc než dost. Docela solidní efekty a slušná myšlenka, který se utopily někde v moři plným WTF momentů, děr ve scénáři, hloupých a nesympatických postav, je asi to jediný, co filmovýho fajnšmekra dokáže zaujmout. Krátká stopáž díkybohu vůbec nevadí a 3D efekt tam byl jeden. ()

J*A*S*M odpad!

všechny recenze uživatele

Můj ty bože, nemyslel jsem si, že to někdy řeknu, ale zlatý Skyline ... Na Černé hodině je příšerné úplně všechno. Zapomínám na jakous takous technickou kvalitu, díky níž to film mohl dotáhnout až do kina, a uděluju nekompromisní odpad, protože takto zklamán, otráven a nasrán jsem nebyl už ani nepamatuju. Komentář raději jen takto krátký, protože kdybych tu měl napsat všechno, co si o filmu (a potažmo jeho případných spokojených divácích) myslím, přišla by mi zcela jistě hrstka rozhořčených zpráv, obviňujících mě z nerespektování odlišných názorů a vkusu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Béčkový scifi film o němž tu už bylo v komentech napsáno skoro vše. Parta Amíků je toho času v Moskvě když přiletí emzáci. Jejich příchod zprvu vypadá jako milý roj světélek ovšem jen do chvilky než se světélka dotknete. Dotyčný se ihned rozpadá na popel. Co čert nechce většina obyvatel Moskvy zahyne a zachrání se jen partička Amíků. Ti po čase potkají 9 rotu s kalachama a erpégéčkama avšak oblečenou jako správní punkeři. Ruský vědec navíc zjistí jak z mikrovlnky udělat dělo a tak se parta přeživších vydává hledat záchranu dle souřadnic z vysílačky... Na filmu zaujmou snad jen ty skutečné lokace Moskvy a sem tam nějaký ten digitální efekt. Sami emzáci po prolomení světelné ochrany byli uděláni příšerně jak z nějaké počítačové střílečky z devadesátých let... Věková hranice pro koukání doporučuji max do 10 let. Dávám dvě mikrovlny.. * * ()

Galerie (89)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy se skupina vydá najít ponorku, nese na zádech jeden z Rusů rakety do RPG. Při vstupu do metra nese 3, v dalším záběru má však na zádech už jen 2. (VooDoo:*)
  • Drobného technického zaváhání si lze všimnout v okamžiku, kdy se chlapecká dvojice ukrývá před mimozemským vetřelcem pod policejním automobilem a zanechává za sebou zaklapnutý kufr, který je během jejich útěku o několik okamžiků poté opětovně otevřený. (Conspi)
  • Natáčanie muselo byť pozastavené na dva týždne z dôvodu mimoriadneho znečistenia prostredia a ťažkého dymu z požiarov v okolí Moskvy, ale aj potom robilo značné problémy, a to až do tej miery, že zábery museli byť v postprodukcii upravené digitálne. (Raccoon.city)

Související novinky

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

25.07.2012

Akční drama Lone Survivor není nový projekt, ale až teď se vyrýsoval konkrétněji. Peter Berg se po popcornové Bitevní lodi opět pustí do něčeho vážnějšího. Konkrétně to bude adaptace non-fiction… (více)

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Mimozemšťané ovládli Kreml

Mimozemšťané ovládli Kreml

12.04.2010

My ve východním bloku to víme už celá desetiletí, západní publikum to brzy zjistí také. Emzákům totiž konečně došlo, že Spojené státy nejsou pupkem světa. Loni přistáli v Jižní Africe, brzy zaútočí… (více)

Reklama

Reklama