Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patnáctiletý Alex miluje veslování a netouží po ničem jiném než uspět v tomto sportovním odvětví. I přes své jasné ambice zdánlivě nepochopitelně vynechává jednotlivé tréninkové programy, a to i přes stále rostoucí hněv trenéra. Zatímco většina kolektivu považuje Alexe za samotářského podivína, mladík sám se snaží vyrovnat s problémem mnohem hlubším i tragičtějším - pod přiléhavým veslařským úborem stále obtížněji skrývá podlitiny a řezné rány. Ve chvíli, kdy ho trenér záměrně posadí do jedné lodi s jeho největším konkurentem, začíná Alex chápat, jak nepostradatelní jsou pro něj jeho vrstevníci, zejména Muriel, jež - vždy odmítána - nepřestala Alexe milovat. Debutující belgický režisér Bernard Bellefroid natočil svižné vyprávění, částečně autobiografické, o touze a odhodlanosti jednoho mladíka překonat bolestný vztah k otci. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (2)

lena60 

všechny recenze uživatele

Zlinfest 2010: Snímek Regata je pro mě dalším důkazem toho, že v Belgii umí točit výborná realistická dramata. Režie: Bernard Bellefroid. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, o němž bych se stěží dozvěděl, kdybych jej neobjevil čirou náhodou. Syrový příběh o vůli zvítězit a překonat nepřízeň osudu a rodinného zázemí. Hlavní chlapecká role na jedničku s hvězdičkou, o mužských rolích otce a trenéra v podání Sergi Lópeze ani nemluvě. Silný zážitek, vřele doporučuji všem fanouškům frankofonní kinematografie či filmů se sportovní tematikou. ()

Reklama

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Při tréninku mají Alex i Pablo na tričkách nápis TRIBORD - asociuje to slovní hříčku - ve francouzštině znamená toto slovo pravobok. (claudel)

Reklama

Reklama