Reklama

Reklama

Ross Kemp: Návrat do Aghánistánu

(TV film)
  • Česko Ross Kemp: Návrat do Afgánistánu (více)
Velká Británie, 2009, 131 min

Hrají:

Ross Kemp

Obsahy(1)

Ross Kemp točí další dokument o životě britských vojáků. Vydává se za nimi do afghánské provincie Helmand. Život je zde krutý a nemilosrdný... Ostřílený dokumentarista Ross Kemp se vrací do Afghánistánu, aby navázal na svůj předchozí dokumentární film Ross Kemp v Afghánistánu, odměněný mimo jiné cenou BAFTA, jež je považována za „britského Oscara". V nových epizodách tentokrát kráčí ve stopách pěti Skotů na místa ostře sledovaná Tálibánem a společně s vojáky se peče v horku. Proč? Jedině tak se Ross může dozvědět, co se od jeho minulé návštěvy změnilo a jak. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Opravdu drsná a reálná podívaná na válku v té nejsyrovější formě z pohledu kamery, která se ocitla přímo v první bojové linii války v Afgánistánu, kde muži Britských a Irských jednotek bojují po boku Afgánské národní policie proti Talibanu a děl je pouhých 30m. Druhý(útok ve městě) a poslední(rehabilitační vojenské centrum), tedy pátý díl jsou asi nejdrsnější. 80% ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Tato série je mnohem akčnější než Ross Kemp in Afghanistan. Ross Kemp se dostává ještě více do blízkosti bojů. Někdy na mě působila ta skrytá romantika bitvy na tolik, až jsem si řikal, jesli to není trochu "přikrášlený". Opět se ukazuje, že v realitě je to docela jinak, než se nám snaží podsouvat filmové trháky. *SPOILER* Oproti předchozí sérii o válce v Afganistánu se v poslední epizodě zmírní akce a Ross Kemp zavítá i mezi zraněné vojáky a pak omrknout situaci v Kábulu. Komu se líbila první série, tak druhá je povinnost a mě osobně se líbila ještě víc než první. ()

Reklama

honzii 

všechny recenze uživatele

Ross Kemp spolu se štábem pokračují ve své misi osvětlit západnímu světu, co to vlastně ti uhrovatí chlapci v Afghánistánu dělají. Zachází o něco dál než předtím, do většího nebezpečí, do větší hloubky. Vyzpovídává afghánské vojáky, děti, britského velvyslance nebo zraněné vojáky a překračuje původní koncept dokumentu z první linie. Skvělá věc. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na Prima ZOOM rozdělené na 5 dílů. Real na plný pecky, ruční kamera a když vystrčíš hlavu, přijdeš o ni. Tak třeba záchod ze sudů od nafty a pak zapálit, to jsem viděl už v legendární Četě (1986). Návrat zraněných nebo spíš nadosmrti postižených vojáků a jejich zapojení do "normálního" života, to je taky docela husťárna. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama