Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (629)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak bych vám to vysvětlil... Lone Scherfig zkrátka dokonale odhalil mou slabost a udeřil s dokonalým načasováním. Rozhodl jsem se zůstat u okamžitého pocitu při výhodu ze sálu, i když postupem času budu hvězdy patrně ubírat. Ona je to záplava klišé, průhledné a přeslazené romantiky, citového vyděračství, podbízivé hudby (Rachel, miluju tě!), očekávaných očekávání. Ale! Když já mám v sobě stejnou lásku, jakou měl Dexter. A varovný prst, který mi projel až do středu srdce, nemohl a nechtěl být ignorován. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Nápad je to hezký, ale některé jednotlivé dny se mi zdály docela odfláknuté a nedotažené. Autor si s tím mohl pohrát mnohem lépe, dle mého názoru. Romantiky je na můj vkus též až moc. Já raději větší převahu komedie, což zde nedostávám. Na druhou stranu ovšem mám rád Anne Hathaway, takže už jen kvůli ní bych si netroufnul jít s hodnocením níže... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Krásný a smutný zároveň. Při jedný scéně mně vysloveně píchlo u srdce. Anne s Jimem to spolu hrozně slušelo. Málokdy nějakýmu filmovýmu páru tu lásku skutečně věřím, ale těmhle dvěma jsem jejich vzájemné city opravdu uvěřil. Během filmu jsem se několikrát přistihnul, jak i já vzpomínám na některý srdečný záležitosti z dřívějších fází mého života. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Romantický príbeh o tom, ako trestuhodné môže niekedy byť plytvanie časom. V živote treba využiť každú príležitosť a hlavne nič neodkladať na potom, to sa týka aj vecí lásky. Výborne natočené, výborne zahrané a na záver aj posmutnelo emotívne. 80/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem, že se z toho na konci vyklube drama, takže jsem čekala trochu jiný závěr. Byla to strašně přeslazená romantika, ale mě se to teda hrozně líbilo, jen bych vytkla, že tam některé roky ani nemuseli být, přišli mi to zbytečné scény, když se tam nestalo nic podstatného, ale netušila jsem, že je to natočené podle knížky. Na konci jsem skutečně brečela jako želva, i když to bylo trochu klišovité. A Anně s Jimem to spolu vyloženě slušelo. 5* ()

Galerie (157)

Zajímavosti (12)

  • Po přečtění jednoho z prvních scénářů byla Anne Hathaway z role Emmy natolik nadšená, že ihned nasedla do letadla a letěla do Londýna, aby sama řežisérovi vyjádřila, proč je právě ona tou pravou kandidátkou. (Dlee)
  • Natáčení probíhalo ve Skotsku (Edinburgh), Anglii a Francii. (Nhungky)

Reklama

Reklama